ауди А4 ТДИ АФН трудно включва на първа и задна предавка

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: ауди А4 ТДИ АФН трудно включва на първа и задна предавка

Мнениеот samo_pechka » Пет 10 юли 2015 22:08

Така е, но само при педала, докато ходът на самият притискател е различен при износен и при нов ( не знам дали го обеснявам добре). Оттам са и проблемите ( при износване )при вкл. на първа и задна скорост, има увличане на съединителя и затруднено включване. Признаците се влошават при загрял мотор и градско каране. При смяна с нови, натискът на педала е вече много по-лек и скоростите много по-лесно се включват.
П.п. м/у другото на една от колите ми ( А6 с АФН мотор )предстои смяна на съединителя, ще сменя вс. наред + и семеринг на кол.вал откъм вътр.страна на маховика. Препоръчвам да се сменя задължително и тя! Често не изкарва повече от самият съединител и протича гадно, а за да се смени , се налага демонтаж на скор.кутия и маховик, т.е. все едно се сменя компл.съединител.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пет 10 юли 2015 22:23

Защо намесваш любимата ми част по тоя AFN двигател :mhihi Тая семеринга още я сънувам... 30лв част със 120лв труд, ама не я ли смениш течеш ли течеш... Какво повече да искаш :Mr Green Fun

stanimir1123
Автомобил: b5 AFN
Двигател:

Мнениеот stanimir1123 » Съб 11 юли 2015 12:49

Ще видим като го сменя, аз работя в автосервиз и повечето да не кажа всички коли с подобен проблем след смяна на съединител комплект проблема изчезва. Не ми се занимава тука да го сменям (Англия) след месец се прибирам в България и ще пиша като го сменя. Пасата не е с саморегулиращ се съединител. Точно, моята като е студена е ок но загрее ли става зле.

stanimir1123
Автомобил: b5 AFN
Двигател:

Мнениеот stanimir1123 » Чет 13 авг 2015 20:53

Смених всичко, съединител маховик и проблема изчезна. Сега педала е мек като перце, феродовия диск беше поизносен.
Колата е на 320 000км реални съединителя оригиналния, маховика в перфектно състояние, лагера също никакви шумове само феродовия намалял. :eek :bowdown

Върни се в “Дизелови агрегати”