Golf 4 TDI Racepipe
- qoce
- Автомобил: VW Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Golf 4 TDI Racepipe
Здравейте колеги,поръчах си Racepipe тръбичката,тръгвам да я слагам и ми изкочи един въпрос ако премахна целия ЕГР и сложа тръбичката се губи клапата за меко гаснене,това проблем ли е за мотора?(1.9TDI AHF) И какво друго се премахва,гледам вакуум маркучите който излизат от вакум клапана така ли си стоят след премахване на ЕГР-а ? Благодаря Предварително :)
- dctr88
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: 1Z
Re: Golf 4 TDI Racepipe
Просто колата ще ти гасне по нервно, да не те притеснява, не е проблем.
Иначе вакума който влиза в ЕГР-а просто го премахни него маркуче от ЕГР-а до клапана който го управлява.
Иначе вакума който влиза в ЕГР-а просто го премахни него маркуче от ЕГР-а до клапана който го управлява.
- lord_aggo
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2016 DFCA
Аз съм с рейс пайп и без клапа за меко гасене.
Принципно единствения проблем е, че при гаснене тресе повече - все едно си заминава маховика
Принципно единствения проблем е, че при гаснене тресе повече - все едно си заминава маховика

- qoce
- Двигател:
Колега буксата която е там да я изключа ли и нея?
Какви пари ти излезна, колега. И аз съм с AHF и мисля да го махам това недоразумение..
qoce написа:Колега буксата която е там да я изключа ли и нея?
клапана който командва ЕГР-а и клапата за меко гасене е N18 и е най-добре на него да затапиш вакума за да не ти губи системата. Самия клапан не го махай че ще ти набива грешки
- qoce
- Двигател:
Значи да сложа на клапан N18 по малки маркучета и да ги затапя,това няма ли да даде проблем,всъщност те са затапени но ако сложа да ги скъся да не са разпиляни така навсякъде проблем ли ще е?
Този клапан освен за меко гасене служи и за намаляване на моторната спирачка при спускане на наклон без подаване на газ, за да има колата по голяма инерция и по малак разход. Но не го мисли не е е толкова голяма разликата. И да затапи си маркучите до съответните клапани, разбира се дължината не отдава значение.
- qoce
- Двигател:
Благодаря колега за изчерпателния отговор,значи мога да скъся маркучите и да ги затапя без да се притеснявам :)
Аз съм затапил самия клапан, по-удобно ми е а и да не се мотаят разни маркучи. Всъщност затапвай както ти е удобно, само не махай N18 

- qoce
- Двигател:
Колега не разбрах клапан n239 какво се прави да го премахна ли?
Върни се в “Дизелови агрегати”