Б 5.5. 130 к.с TDI - липса на мощност на двигателя

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
dremadred
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: 1.9 TDI AVF

Б 5.5. 130 к.с TDI - липса на мощност на двигателя

Мнениеот dremadred » Нед 25 окт 2015 15:08

Здравейте!

Прочетох доста на тази тема както тук, така и по други форуми като понякога информацията за проблемите беще донякъде сходна, но в по-голямата си част е различно при мен. За какво точно обаче става дума - от около седмица, особенно днес се усети загуба на мощност на двигателя. Преди летеше като стрела, сега натискам педала на газта докрай и колата едвам ускорява без значение на коя скорост е включена. Като обаче изключа от скорост тогава като форсирам двигателя оборотомера от раз заминава на 4000 об. и това много ме озадачава. Ако е заминало турбото би трябвало пак да няма мощност и при изключени скорости нали? Няма проблеми с запалването, както и странни шумове от двигателя което още повече ме кара да се чудя... С радост приемам препоръки и съвети защото не съм много в час с дизеловете двигатели и всяка помощ е добре дошла за мен! Ако може и да ми препоръчате сервиз / майстор в София където да я закарам за диагностика би било чудесно! Благодаря предварително за всяка помощ!!!

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Re: Б 5.5. 130 к.с TDI - липса на мощност на двигателя

Мнениеот vladovelin » Нед 25 окт 2015 18:00

Преди доста години един Москвич ме тормози доста докъто открих причината. На место се форсира та чак буталата ще му изхвърчат, а няма сила да тръгне и едва върви. Причината се оказа мръсен въздушен филтър. Ако не си го сменял скоро, опитай с нов филтър как ще бъде.

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Нед 25 окт 2015 22:01

А като го настъпиш да се чува свистене,съскане?Като я запалиш и трътнеш се услушай..

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Нед 25 окт 2015 22:12

Закачете я на диагностика.Махни буксата ма дебитомера и виж как е без него.Ако е същото,почти сигурно е че е заминал.Може някой от вакум маркучетата да е гръмнал или да се е откачил.Варианти за запушен горивен филтър или проблем с дюза.Ако е заминало турбото,пак ще си се форсира.При теб може проблема да е някъде по управлението на турбината,запушен катализатор налягане на горивото(тандем помпа),или кой знае какво.Затова първо на VAG-а и тогава вече може да се насочиш,ако покаже нещо.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пон 26 окт 2015 8:07

Колега,убеден съм че твоя пасат е много по-различен от нашите ТДИ-ита,но все пак не си регистриран тука от вчера!!! :mhihi

:use_search

http://forum.vwclub.bg/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=topics&keywords=%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5&fid%5B%5D=24

dremadred
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: 1.9 TDI AVF

Мнениеот dremadred » Пон 26 окт 2015 20:06

Здравейте!
Благодаря за отговорите на всички! Всички филтри и масло ги смених в събота, а проблема ясно се изрази в неделя, но това го осещах още през миналата седмица но в неделя беше пика. Утре има обещанието на един майстор да се занимае с дебитормера защото според него това е болката му, но утре ще се знае повече. Иначе при запалване и форсиране честно казано не мога да открия видима разлика в работата на двигателя освен като, че ли някак малко неритмично работи. Утрото се надявам да е по-мъдро от вечерта :)

Върни се в “Дизелови агрегати”