Polo fun 9n3 2005 1,9 AXR тропане при подаване на газ
Polo fun 9n3 2005 1,9 AXR тропане при подаване на газ
Шумът не е много силен,синхронен с оборотите на двигателя,чува се само в движение и то на 3-та и 4-та скорост при подаване на газ.При движение, на която и да е скорост,но по инерция-не се чува.Ползвах търсачката,доста теми отваря при ключова дума "тропане",най-близо до моя проблем ми се стори тази http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=5&t=350379&hilit=+%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B5+ .Според вас това ли е и мога ли да карам така до началото на сл. седмица,когато ще имам време да водя колата на майстор...Благодаря предварително на отговорилите.
Re: Polo fun 9n3 2005 1,9 AXR тропане при подаване на газ
Днес ходих до моя майстор.По пътя до сервиза му тракането го имаше,когато се качи той и подкара- нищо не се чува,карах я и аз колата уж да му демонстрирам шума -пак нищо.Странна работа,уплаши се от майстора...Възможно ли е да се появява само на студен двигател?Качи я на канала-не е от окачването,скоростната кутия не е омаслена и няма течове,тампоните на двиг. са наред.Така че засега нямаме диагноза...
Появяват се и нови симптоми-ромолене от двигателя на празен ход,изчезващо при натискане на съединителя,тракането е само на студен двигател при подаване на газ и освен на 3-та и 4-та го прави и на 5-та.Последното не го бях забелязал,защото го карам повече на градско...Когато загрее двигателя почти не се чува.Според майстора ми това са начални симптоми на заминаващ си демпферен маховик и/или съединител.Можело да се кара още така,колко-божа работа.Ще потърся и второ мнение...
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Записвам се да следя темата 

Здр.Да продължа темата...Смених тампон на двигателя-не беше от него,ходих на специализиран сервиз по окачването-не е каре,смених демпферен маховик комплект със съединител-пак си трака.И понеже на майстора ми му стана съвестно и отказва да задоволи любопитството ми-не ще да отваря скоростната кутия-да не е от някой лагер или друго в кутията,макар да твърди че е отваряна,някакво парче от нея(като "ухо" на кутията-не знам има ли въобще такъв термин в автомеханиката...) било заварявано,а като ѝ сменил маслото било със странен цвят- като боя за кюнци.Взех и второ мнение-то беше "абе карай си така,тя колата ще си покаже..." Карах си, дойде време за смяна на масло и филтри.Странна работа-след смяната на маслото тракането не го чувам.Та кой е този шум-явно от двигателя,който изчезва при смяна на маслото?
Отговор-няма такъв.Около месец след смяната на маслото,тракането пак се появи.Оправи се след смяна на скоростната кутия с такава втора ръка-дано е на късмет.
Отговор-няма такъв.Около месец след смяната на маслото,тракането пак се появи.Оправи се след смяна на скоростната кутия с такава втора ръка-дано е на късмет.
Върни се в “Дизелови агрегати”