Здравейте,
да започна със следното. Автомобилът е VW Passat 2.0 TDI 170 ks. DSG. Колата се паркира вечерта, без никакви индикации,че на сутринта няма да запали, предположих,че ще е нещо дребно тъй като не ми светнаха никакви лампи за грешки, просто върти като луда и все едно няма гориво и не иска да запали. намерих човек който да направи диагностика на място, грешката която записа борда беше - Engine speed sensor G28, което е датчик на коляновият вал (поне така ми каза диагностика) това стана във събота. В неделя организирах репатрирането на автомобила до сервиз на познат на мой познат и т.н. След като и той закачи колата ми сподели, че според него датчикът е ок и не му харесвал звука от мотора когато върти за да запали... Поразпита ме дали са ми светвали разни индикации като лампа на маслото и др. такива, обясних му всичко както си е, как и кога съм я обслужвал, че преди няма и 10 000 км. съм сменил въпросният шестостен и т.н. И наистина автомобилът никога не ми е давал индикации за нищо обезпокояващо. Днес чакам да ми съобщи след по обстоен преглед какъв може да е проблема. Същевременно ще се радвам ако някой сподели идеи и мнения от личен опит.
Благодаря ви предварително!
VW Passat 2.0 TDI 170 ks. DSG Не мога да запаля
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Не мога да запаля! Passat 2.0 TDI
Странно въртял, възможно е да върти странно, като не знае къде му се намира коляновия вал. Мисля, че като смени сензора ще запали колата, освен да не би да има и сензор и на разпределителния вал
- jorkatta
- Автомобил: vw passat b6
- Двигател: BMR
Re: VW Passat 2.0 TDI 170 ks. DSG Не мога да запаля!
Да споделя развитието...
Вчера взех автомобила с диагнозата, че имат съмнение за проблемна тандем помпа, но не могат да гарантират,(поради факта че няама теч и изглежда да е здрава, но била суха и са запалили автомобила принудително) датчика на коляновият вал е добре и не е дефектирал. компа не показва никакви други грешки. От вчера автомобила си пали нормално веедно нищо не се е случвало, но аз постоянно съм на тръни аджеба ще запаля ли на сутринта и че този бъг ако мога така да го нарека с пътна помощ и т.н. ми излезе едни 200 лв.
Вчера взех автомобила с диагнозата, че имат съмнение за проблемна тандем помпа, но не могат да гарантират,(поради факта че няама теч и изглежда да е здрава, но била суха и са запалили автомобила принудително) датчика на коляновият вал е добре и не е дефектирал. компа не показва никакви други грешки. От вчера автомобила си пали нормално веедно нищо не се е случвало, но аз постоянно съм на тръни аджеба ще запаля ли на сутринта и че този бъг ако мога така да го нарека с пътна помощ и т.н. ми излезе едни 200 лв.
-
- Автомобил: vw passat b6 2.0 tdi
- Двигател:
Ти и в друга твоя тема маай се жалваше от трудно палене. Смени я тая тандем помпа и да ти е мирна главата.
- jorkatta
- Автомобил: vw passat b6
- Двигател: BMR
Така е колега, ама 500 кинта за проба грешка не ми се дават! до сега никой не ми е потвърдил на 100% че проблемът е в нея.
Не че се жалвам ама мен ако питаш направо съм замислил да сменям колата

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: VW Passat 2.0 TDI 170 ks. DSG Не мога да запаля
Колко нафта си имал в резервоара когато ти направи номера с паленето.
Re: VW Passat 2.0 TDI 170 ks. DSG Не мога да запаля
Може и да е смотаната помпа дето дърпа нафтата. Намира се под задните седалки. Поредната електронна глупост дето сдава багажа. На моменти е ок, на моменти не е. Като даваш на контакт ослушвай се за едно жужене от към задната страна.
Виж тези клипчета дали и при тебе е така колега.
viewtopic.php?f=24&t=368064
Виж тези клипчета дали и при тебе е така колега.
viewtopic.php?f=24&t=368064
-
- Автомобил: vw passat b6 2.0 tdi
- Двигател:
jorkatta написа:Така е колега, ама 500 кинта за проба грешка не ми се дават! до сега никой не ми е потвърдил на 100% че проблемът е в нея.
Ако си те кефи колата- смени помпата и си карай с една грижа по-малко. Жокер: свали капака на горивния филтър и виж за почерняване на филтъра или следи от масло по капака на тялото, в което се слага горивния филтър. Жокер 2: виж много точно маслото в двигателя. Капни върху лист хартия и ако има двуслойно петно/ с по-светъл външен кръг и по-тъмен вътрешен/ сменяй! Никой уважаващ себе си майстор няма да даде100 % мнение. Ако го даде - значи не се е сблъсквал с достатъчно комплицирани ситуации с не едно решение. В доста случаи почваш да сменяш едно след друго докато ти свърши грижата или парите.
Потърси цена за тая помпа- може и да си намериш по-евтина нова

Пък като ти е писнало- продавай МПС-то.
За съжаление повечето "нови" 5+ годишни коли от всички познати марки и модели са си едни ненаситни за наливане на пари душегубки. Аз лично не щадя средства за да са ми в добра кондиция колите. И доста скъпо мероприятие ми излиза тоя Пасат, но засега ме кефи. Не съществува филм " караш, но не правиш".
Върни се в “Дизелови агрегати”