Пасат Б5 1.9 110к 98г не иска да се форсира
Пасат Б5 1.9 110к 98г не иска да се форсира
Здравейте,проблем с Пасат 1.9 110к 98г карам го рядко,но снощи ми се наложи да го ползвам ,запали(и пали ) нормално и останах учуден ,че не иска да се форсира ,натискам педала до край ,оборотите от 800(след като подам газ) отиват на 1200 и си остават там,след минута две светва индикацията за свещите,направих една обиколка на 1-2 с 1200 оборота колата върви ,но педала не реагира.Някой да се е сблъскал с такъв проблем?
Последна промяна от hooligans на Чет 11 фев 2016 14:08, променено общо 1 път.
- samet_1984
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат 1.9 110к 98г не иска да се форсира
Може да е замърсен (задръстен)горивния филтър.Кога за последно е сменен?
- samet_1984
- Автомобил:
- Двигател:
Но по-голяма вероятност е от дебитомера
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
По скоро умната дюза не работи.Една диагностика и ще се разбере какво е точно.
-
- Автомобил: b5 AFN
- Двигател:
Вода влиза през кутията на компютъра към купето най вероятно, отказва педала за газта и колата вдига оборотите за да можеш да се придвижиш до някъде.
Поне при мен беше така, свалих кутията, извадих ЕКУ-то и там разни букси се разкачат отдолу под кутията има едно скапано уплътнение което с годините се прецаква, изчистих добре и с един хубав силикон и повече не се появи проблема.
Поне при мен беше така, свалих кутията, извадих ЕКУ-то и там разни букси се разкачат отдолу под кутията има едно скапано уплътнение което с годините се прецаква, изчистих добре и с един хубав силикон и повече не се появи проблема.

на около 3000км от смяна на филтри, днес го пробвах пак , пали без проблем при -3гр ,натиснах педала на спирачката ,а заедно с него и газта и го изфорсирах,но при опит без спирачката ефекта си беше предишния, явно има някъде лоша връзка и взема ток от спирачката?

здравейте,същия проблем ми прави и моя пасат
сутринта запалих и държи високи обороти и не иска да се форсира
след няколко гасения и паления се оправя
но после пак се появява същия проблем
от какво може да е
сутринта запалих и държи високи обороти и не иска да се форсира
след няколко гасения и паления се оправя
но после пак се появява същия проблем
от какво може да е
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Виж две мнения по-нагоре, педала на газта.
-
- Автомобил: 97 Polo Variant 1 9TDI AHU 90
- Двигател: 97 AHU
stanimir1123 написа:Вода влиза през кутията на компютъра към купето най вероятно, отказва педала за газта и колата вдига оборотите за да можеш да се придвижиш до някъде.
Колеги точно това е проблема на баща ми на а4ката го имаше същия проблем тази букса беше хванала окис и колата влизаше в авариен режим и не реагираше газта един приятел ми каза за проблема и от както напръсках тази букса вече няма и помен от проблеми така че колега виж почисти буксата и няма да имаш този проблем

Върни се в “Дизелови агрегати”