Благодаря предварително
GOLF 4 TDI 110 AHF гори бушона на километража
-
mika_fan
- Автомобил:
- Двигател:
GOLF 4 TDI 110 AHF гори бушона на километража
Добър вечер на всички,имам следния проблем с голфчето.След като го купихме на дисплея на километрите изписваше INSP и аз прочетох тук как да го зануля и го направих,само,че от онзи момент нататък постоянно ми гори бушон номер 7,и то яко гори,защото се разтопява и самата пластмаса.Вседствие на това нивомера на горивото свири на почти всеки завой,че няма гориво и колата яко придърпва между 1200-1700об,най-силно се усеща на втора и трета скорост.При смяна на бушона изкарва около 10 км и отново гори.Какъв може да е проблема,на някой случвало ли му се е подобно нещо?
Благодаря предварително
Благодаря предварително
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Re: GOLF 4 TDI 110 AHF гори бушона на километража
Като зануляваше инспекцията да усети някакво пукане, да се е счупило бутончето и да е блокирало натиснато ?
-
jore__88
- Автомобил:
- Двигател:
колега виж и дали има някакви грешки все пак.
-
Varbanov
- Автомобил: Audi
- Двигател: AEL
Пробвай да откачиш буксата към датчика за скоростомера.
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Колеги,
Имам подобен проблем. Гори 7-ми предпазител. Като го сменя и карам с плавно подаване на газ, и отчита километража и няма проблеми. Като я смачкам и влезе в обороти гори веднага и спира да работи километража. Някой може ли да ме насочи какво да гледам, откачах буксите на датчкика на километража, на стоповете и на нивомера на резервоара, една по една. Никаква разлика, имах съмнение, че окъсява някоя букса, но не е. Като изгори предпазителя, колата започва да присецва на 2-ра и 3-та скорост най-осезаемо, все едно се е задавила.
Вече започвам да се съмнявам да не би таблото да има проблем.
Някой?
Имам подобен проблем. Гори 7-ми предпазител. Като го сменя и карам с плавно подаване на газ, и отчита километража и няма проблеми. Като я смачкам и влезе в обороти гори веднага и спира да работи километража. Някой може ли да ме насочи какво да гледам, откачах буксите на датчкика на километража, на стоповете и на нивомера на резервоара, една по една. Никаква разлика, имах съмнение, че окъсява някоя букса, но не е. Като изгори предпазителя, колата започва да присецва на 2-ра и 3-та скорост най-осезаемо, все едно се е задавила.
Вече започвам да се съмнявам да не би таблото да има проблем.
Някой?
- batko_miro
Има развитие!
Беше оголена буксата на датчика за задна скорост. Отрязах кабелите, направих нови връзки с изолация. За момента проблеми няма.
Беше оголена буксата на датчика за задна скорост. Отрязах кабелите, направих нови връзки с изолация. За момента проблеми няма.
- batko_miro
Момчета пак проблем. Предпазителя пак гори, само като се включи задна, връзките на буксата на датчика са ОК, платките на стоповете видимо нямат проблем, откачах ги и без тях като се вкара задна, пак гори. На изключена букса на датчика за задна няма ядове, в чудо се видях, помагайте някой ако е имал подобен проблем.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Миро, бях искрено изненадан преди 2-3 години, когато колега в работата ми сервира подобен проблем с едно АУДИ В4
Протъркан кабел на датчика за задна и от там гори предпазител.
То хубаво, ама след няколко смени на предпазител пропушило в таблото!
Явно, и идея си нямам защо, ама напрежение за датчика на задната се взема през таблото.
Освен да е стандартно окабеляване, за да става и за автоматици - не знам!
Ама ще трябва да отвориш таблото и да огледаш вътре да няма опушени писти и нагоряла платка - при колегата ми това беше: Овъглена платка и даваше на късо!
Зачистих овъгленото, възстанових пистите - вече бая време си кара без грижи
Протъркан кабел на датчика за задна и от там гори предпазител.
То хубаво, ама след няколко смени на предпазител пропушило в таблото!
Явно, и идея си нямам защо, ама напрежение за датчика на задната се взема през таблото.
Освен да е стандартно окабеляване, за да става и за автоматици - не знам!
Ама ще трябва да отвориш таблото и да огледаш вътре да няма опушени писти и нагоряла платка - при колегата ми това беше: Овъглена платка и даваше на късо!
Зачистих овъгленото, възстанових пистите - вече бая време си кара без грижи
- batko_miro
Странното е че днес си играх да махам допълнително слагана аларма. Единия от кабелите й беше свързан точно към този предпазител и като го откачих, светнаха светлините за задна и не изгоря бушончето. Много се зарадвах и набедих алармата за проблема. След като тотално я махнах и изолирах връзките, сглобих пластмасите, предпазителя пак изгоря. Откачих си датчика за задна и пак карам без свелини за заден ход. Ще разгледам и таблото, въпреки че ми е тъмна Индия там...
Здравейте колеги, видях темата и реших да попитам и аз за съвет. Имам Бора 98г, на която от няколко дни взе да гори предпазителя (номер 7) отговарящ за скоростомера и за светлините за задна. Всички други индикации по таблото са наред. Като включа на задна и измеря - консумацията е от порядъка на 3,2А и бушона си е ОК. Като взема да карам консумацията е под 1А, но на моменти скача до 14А - 17А и бушона изгаря. Прави ми впечатление, че това се случва докато колата е запалена и е в покой или ако съм на 1 скорост, утре ще я пробвам и извън града да видя как се държи. Някой имал ми е подобен проблем или поне да ме насочи къде да търся проблема. Благодаря предварително.
Върни се в “Дизелови агрегати”