Пасат Б5 ТДИ110 АФН висок разход на гориво

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
kukata_pasat
Автомобил: АУДИ А4 Б6
Двигател: AVF

Re: Пасат Б5 ТДИ110 АФН висок разход на гориво

Мнениеот kukata_pasat » Сря 27 апр 2016 17:43

Засякох колата пак от светната лампа до светната всеки ми казва че не е правилно да се засича така но за десети пореден път един и същ разход дава и с нов горивен филтър същата работа с възможно най леко каране пак няма разлика 30 лв сипани на петрол на цена 1.69лв 17.750литра 216.5км само градско в Плевен разход точно 8.2 на 100 точно толкова колкото и в предишните засичания.Явно тди афн мотора си е горелка и това е.Не вярвам на тези които казват че колите им горят по 6 на сто градско според мен няма как да стане освен ако не е смесен разхода и не си ходят до село всяка неделя,а после забравят да споменат този факт,че половината им километри са извън града при отчитането на точния разход.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 27 апр 2016 17:45

Аз затова винаги призовавам хората да не си избират дизел четейки темата за разхода на дизелите... там някои пишат тотални фантастики...

Потребителски аватар
Lifeguard
Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
Двигател: AHU_AKU

Мнениеот Lifeguard » Сря 27 апр 2016 20:13

Аз едно разбрах-само моите коли винаги са горели много,а чуждите малко.Не вярвам на никого вече.На един приятел гореше много малко и викам айде да ходим на море с нея,нали икономична била?!Тръгнахме и като пристигнахме познайте дали беше изгорила малко?!Ламя!Така,че..... :twisted
Пасата ми 1,9 ТДИ -90 коня-чисто градско-около 8л./100км. без климатик -извънграда макс 120км/ч. около 5,5 л./100км без климатик.С клима почти литър отгоре. Лупо 1,7 СДИ -60 к.с. -чисто градско без клима около 6 л./100 км. Извънграда още не съм го засякъл-предполагам около 4л./100 км. Да са живи и здрави другите дето им горят малко колите.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Сря 27 апр 2016 20:50

Прочетете темата ''колко дизел ви горят колите'' да видите какви фантасмагории има там-разходи от 4-5 л.градско....немам думи...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 27 апр 2016 22:50

kukata_pasat написа:и с нов горивен филтър същата работа

Поне двама ти написахме че няма как от запушен горивен филтър да ти гори повече :a045 Иначе за каузата мога да кажа ,че на Корола 1.4 D-4D която от месеци се кара само градско /ама такова че не е загрявала и до половината/ в момента борда показва 8.6/100,а когато си се кара нормално, тоест градско+извън разхода е до 5/100

Потребителски аватар
Peter Atanasov
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN 1999

Мнениеот Peter Atanasov » Чет 28 апр 2016 14:40

kukata_pasat написа:Засякох колата пак от светната лампа до светната всеки ми казва че не е правилно да се засича така но за десети пореден път един и същ разход дава и с нов горивен филтър същата работа с възможно най леко каране пак няма разлика 30 лв сипани на петрол на цена 1.69лв 17.750литра 216.5км само градско в Плевен разход точно 8.2 на 100 точно толкова колкото и в предишните засичания.Явно тди афн мотора си е горелка и това е.Не вярвам на тези които казват че колите им горят по 6 на сто градско според мен няма как да стане освен ако не е смесен разхода и не си ходят до село всяка неделя,а после забравят да споменат този факт,че половината им километри са извън града при отчитането на точния разход.

Не видях някой да е казал 6 градско (освен Xaxy ама то на него ника му достатъчно инфо ще ти даде относно достоверността). Ти самия каза, че приятелите ти правят 7.2-7.3. Ами не знам какво повече очакваш. Дори по каталог не го дават под 7. Точно АФН да го изкараш горелка ... Двигател гонещ 20 години, каран над 300К километра и то с българска нафта ... на какво се надяваше. На 6К филтъра няма да ти е проблем - за толкова километри сигурно има малко отклонение я в дюзи, я в помпа .. нормално е. Имаш половин до литър литър по-висок разход - това, ако приемем, че маниера на шофиране е подобен с на приятелите ти, не е кой знае какво изменение за толкова километри (амортизация).
Казаха ти колегите, карай си спокойно - и са нормални резултатите и не са и за оплакване (голяма и тежка кола какъв разход чакаш да даде..).

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Съб 04 юни 2016 14:00

Моя гори колкото му сипя. Никога по малко, какво се ядосвате, карайте и не се замисляйте. Плюс, минус 1 литър няма да ви оправи положението.

edd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот edd » Нед 05 юни 2016 15:43

Моят гори градско 10. Все пак е комби и тежи 1360кг. а и не го карам пенсионерски(на 5-та с 60 км/ч :icon_lol )Така че, аз мисля,че разход 8/100 е перфектен!

jigit7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jigit7 » Чет 04 авг 2016 15:18

Здравейте колеги
И моят пассат 4 започна да харчи много . Казаха ми да видя маркучите за обратно вращане и установих че потока за обратно вращане не върви в посока от дюзите към помпата и после филтър резервоар а от помпата към дюзите и се питам има ли нещо което свързва обратното вращане на готиво с някакво нашягане че да връщав обратна по

Потребителски аватар
georgi_boichev
Автомобил: Passat B6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgi_boichev » Чет 18 авг 2016 19:58

Xaxy написа:Вчерашното засичане,пълно/пълно Кърджали-Комотини и обратно,скорост 90-100 / 2ма човека по колонка 5,2

Така,че явно проблема е в теб,ако не я засичал правилно... Некво кофти гориво,ако слагаш

Твоята ако не гори най малко, ако не върви най много и ако не си на сяка манджа мерудия, няма да си ти, ей аман от тебе! И за книжката съм съгласен че ти е купена, а спомни си как се дава газ в градски условия до над 100 км/ч и има кола пред тебе, и ти казах поне 5 пъти намали има кола :exclaim

До автора, провери си вакумите, провери си ГНП-то на какво закъснение е, провери си милиграмите, ако има катализатор го разкарай, спри ЕГР-а, изчисти смукатела от гадостите, и после може да потръгне, а и да свали разхода. Може и някоя добавка за дюзите да сипеш. Прави са колегите че засичането пълно-пълно е най вярно, и не докато изключи пистолета, а докато я напълниш до капачката, има 1 копче натиска се с пистолета и си сипваш още нафта, става за 2-3 минути перфектно до горе. Ако си от Хасково, драсни на лично може да ти покажа кое как става. Нормалния разход смесен е около 6/100, извънградско и градско, тея миражи от 4.2-4.5/100 км нямам желание да ги коментирам. Около 5/100 зависи от десния крак е извънградския. :love.vwclub

Върни се в “Дизелови агрегати”