Високи обороти на празен ход 1.9 TDI
- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
Re: Високи обороти на празен ход 1.9 TDI
Някой колега от Пловдив да има ВАГ-КОМ за да ми върши една услуга 

- boreto1977
- Автомобил: passat 3BG T4 Caravelle syncro
- Двигател: AVF 2003 ACV 2001
давай да видим 

- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
имаш Л.С. колега
)

Проблема се заостри , оборотите се покачиха 1100 на празен ход.Колата не гори масло ,турбината е наред всичко е О.К ,въпроса ми е имали датчик за външната температура освен този на тройника , и къде се намира? Друго което ми направи впечатление е че на друг колега при сутришното палене винаги подгрява независимо от външната температура , а при мен светва за секунда подгрева и изгасва (свещите са нови и зимата под 6 градуса си погрява нормално) затова търся дали има такъв датчик за тази температура?
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Има датчик за температура на постъпващия в двигателя въздух , той е на въздуховода от кулера .
Не би трябвало да имаш предварителен подгрев при температури над 15 градуса , по-скоро проблема е при твоя колега . Освен ако колегата не е с предкамерен дизел , те си подгряват нормално при първо палене , дори лятото .
Не би трябвало да имаш предварителен подгрев при температури над 15 градуса , по-скоро проблема е при твоя колега . Освен ако колегата не е с предкамерен дизел , те си подгряват нормално при първо палене , дори лятото .
milmar написа:qnko83 написа:Проблема се заостри , оборотите се покачиха 1100 на празен ход.Колата не гори масло ,турбината е наред всичко е О.К ,въпроса ми е имали датчик за външната температура освен този на тройника , и къде се намира? Друго което ми направи впечатление е че на друг колега при сутришното палене винаги подгрява независимо от външната температура , а при мен светва за секунда подгрева и изгасва (свещите са нови и зимата под 6 градуса си погрява нормално) затова търся дали има такъв датчик за тази температура?
Освен ако колегата не е с предкамерен дизел , те си подгряват нормално при първо палене , дори лятото .
Другия вариант е някой да се е заиграл с релето на свещите или температурния датчик.

- goro21
- Автомобил: Oktavia 1_9 TDi ALH
- Двигател: Polo 9n
колеги имам един проблем понякога както си стой на празен ход (1.9тди 90кс АЛХ колата е октавия 1)и качва оборотите на 1100 изфорсирам малко но не винаги се нормализират-гася паля държи си нормални обороти .
Понякога се случва като карам и като ще спирам на сфетофар изключвам от скорост и застават на 1100 после тръгвам и се нормализират.
Забелязах още като я купувах че при първо палене подгрева си светва нормално и си изгасва, но ако е работила 5-10мин или повече(или си е топла) и дам контакт да паля подгрева си свети доста по продължително(всички други лампи огасват минават и още няколко секунди) и чак тогава гасне-мисля че това не е нормално.
ЗАбелязах че когато дам на контакт и веднага запаля без да чакам подгрева двигателя се изфорсирва с паленето- при вас колеги така лисе форсира?
Понякога се случва като карам и като ще спирам на сфетофар изключвам от скорост и застават на 1100 после тръгвам и се нормализират.
Забелязах още като я купувах че при първо палене подгрева си светва нормално и си изгасва, но ако е работила 5-10мин или повече(или си е топла) и дам контакт да паля подгрева си свети доста по продължително(всички други лампи огасват минават и още няколко секунди) и чак тогава гасне-мисля че това не е нормално.
ЗАбелязах че когато дам на контакт и веднага запаля без да чакам подгрева двигателя се изфорсирва с паленето- при вас колеги така лисе форсира?
здравейте,наскоро си взех туаран 1,9 90 коня 2004г. напълно обслужен,но наскоро взе да тресе при висока скорост при подаване и отнемане на газта.спрях и продължи да тресе.при градско каране не тресе,но на магистралата с висока скорост пак започва за кратко.казаха ми да сменя егр клапана,но тя продължава да тресе когато я настъпя.качвах я и на два компютъра,но не показва нищо.
моля ви ако някой има представа от какво може да го прави нека ми помогне.
моля ви ако някой има представа от какво може да го прави нека ми помогне.
Върни се в “Дизелови агрегати”