Passat b5.5 1.9 tdi 131 avf - Подгревни свещи
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: vw passat b5.5 1.9 tdi 131 avf- подгревни свещи
Някой може ли да каже дали подгревна свещ Беру с номер 0 100 266 008 става наГолф 1.9 ТДИ 131кс ASZ 2002г?
- vladko33
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, според базата една база данни, която ползвам за проверка, въпросната свещ GE100 на Беру не е подходяща за твоя двигател. На Беру излизат GN018 , GN855 , GN857 и GN046
Иначе и аз имах проблеми с паленето при по-студено от -10 . Оказаха се 3 неработещи подгревни. Сложих Beru GN855 - такива според каталога са за моя AVF. Чудя се дали ако има проблем в температурния датчик , който се намира зад мотора, ще излезе на ВагКом ? Дали свещите спират с подгрева навреме ? Иначе малко след като загасне лампата, ясно се чува цъкането на реле.
Иначе и аз имах проблеми с паленето при по-студено от -10 . Оказаха се 3 неработещи подгревни. Сложих Beru GN855 - такива според каталога са за моя AVF. Чудя се дали ако има проблем в температурния датчик , който се намира зад мотора, ще излезе на ВагКом ? Дали свещите спират с подгрева навреме ? Иначе малко след като загасне лампата, ясно се чува цъкането на реле.
-
Мерси колега.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Да ако има проблем с температурния датчик излиза на диагностика
но само изгорели свещи не излизат 

Re: Passat b5.5 1.9 tdi 131 avf - Подгревни свещи
Пасат Б5.5 2.0 ТДИ, BGW - смениха ми две подгревни свещи, но ме гложди, че са с 3-4 мм. по-дълги, от свещите, които свалихме. По принцип ходя при утвърден, форумен майстор, който винаги ми е казвал, че за моя двигател се намират само оригинални, които са по 62 лв. бройката от Порше, и досега само такива съм слагал. Сега обаче въпросният майстор нямаше възможност да ме приеме, а исках спешно да ги сменя и ходих при някакви случайни. Те твърдяха, че нямало как да няма неоригинални, и звъняха насам-натам, уж намериха, макар че първоначално отсреща им казваха, че няма такъв двигател. Както и да е, сменихме една, на другия ден светна същата грешка, казаха че още една е заминала. Поръчаха още една, но днес я гледат, че е по-дълга от старата с 3-4 мм. Колата работи и грешката засега не се появява, но, гледам, в началото някой е написал, че ако е по-дълга, може да я удари буталото, та леко се притеснявам сега мога ли да карам така..? Чудя се въобще тия момчета знаеха ли точно какво правят - тяхното обяснение е , че старата се била износила от работното натоварване.. Свещите, които са ми сложили са от неизвестната за мен марка Super Diesel
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Хм...
На моя 5.5 avf 131 имах една изгоряла свещ и беше оригинална бош от дългите с 30мм еректрод.Някой беше сменил другите 3 с беру с по-късия електрод 25мм.
Интересното е че и двата модела ги дават за този мотор с разлика няколко месеца в една и съща година на производство.
Така или иначе мотора пали на четвърт.
Щом досета не е ударил буталото,мисля няма защо да се притесняваш.
На моя 5.5 avf 131 имах една изгоряла свещ и беше оригинална бош от дългите с 30мм еректрод.Някой беше сменил другите 3 с беру с по-късия електрод 25мм.
Интересното е че и двата модела ги дават за този мотор с разлика няколко месеца в една и съща година на производство.
Така или иначе мотора пали на четвърт.
Щом досета не е ударил буталото,мисля няма защо да се притесняваш.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
За този двигател, на автомобил произведен в края на 2004 г., ми дадоха/по номер на рамата/ свещи NGK D-power 6943 №20 Y-741U, с дължина на електрода 30мм.
-
Аз тези свещи дето питах за тях ги измерих и електрода е 30мм като въпросните дето пишете, че стават.Ще взема да сваля една и да ги видя дали са еднакви, че с тези 20-се номера на всяка фирма вече нищо не ми е ясно.