голф 3 1.9tdi 90 к.с. 1994г. Защо тресе?
- TeodorTashkov
- Автомобил:
- Двигател:
голф 3 1.9tdi 90 к.с. 1994г. Защо тресе?
Здравейте, колеги! Преди няколко дни купих голф 3 1.9tdi 90 к.с. 1994г. Въпреки, че има козметични забележки я взех, защото двигателя е добър и е подходяща учебна кола, т.е. имам мерак да се науча да си ремонтирам сам елементарните нещ
а. Та имам проблем - когато включа на 4та при скорост 90км/ч волана започва да притриса, тресенето се задълбочава, когато превключа на 5та. Забелязвам, че когато вдигна оборотите проблема като че ли изчезва или поне тресенето не се усеща така. Пробвах да разклатя гумите при спряло положение и се клатят "доволно", както хоризонтално, така и вертикално. По пътя на логиката заключавам, че носачите са за смяна, но не искам да действам на своя глава без да разбирам кой знае колко. Дали съм уловил причината или тресенето може да се дължи на нещо друго и какво? Моля, помагайте! 

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: голф 3 1.9tdi 90 к.с. 1994г. Защо тресе?
Здравей и добре дошъл във форума, проблемът ти явно е по предницата - трябва да ти проверят всичко - тампони на носачите, шарнири, кормилни накрайници, на самите носачи няма какво да им стане, по-скоро на тампоните. Сменяш каквото излезе, минаваш после реглаж, и ако не си правил баланс на гумите е хубаво да направиш, защото може и от тях да тресе.
-
pa4o_ivanov61
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AGR 98
Имах нещо подобно на Бора и като смених тампоните на носачите и преден лагер главина кормилото заспа.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
vanesto написа:Здравей и добре дошъл във форума, проблемът ти явно е по предницата - трябва да ти проверят всичко - тампони на носачите, шарнири, кормилни накрайници, на самите носачи няма какво да им стане, по-скоро на тампоните. Сменяш каквото излезе, минаваш после реглаж, и ако не си правил баланс на гумите е хубаво да направиш, защото може и от тях да тресе.
Колега,Ти на колегата отворил темата му отряза главата от кръста.
Виж първо гумите и баланса.Ще ти е по евтино да почнеш от тях.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Ами писал е, че гумите имат луфт, като ги лашка на ръка, няма да е само баланс. Не съм казал, че всичко е за смяна, да се провери само.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Тая работа става на канал или на подемник,а не във форума-естествено ,че никой тук не може да познае само по писанията на колегата.Може да тресе от много неща.
-
vesko_gti88
- Автомобил: golf 3 gt tdi
- Двигател: 1z+232um
TeodorTashkov написа:Здравейте, колеги! Преди няколко дни купих голф 3 1.9tdi 90 к.с. 1994г. Въпреки, че има козметични забележки я взех, защото двигателя е добър и е подходяща учебна кола, т.е. имам мерак да се науча да си ремонтирам сам елементарните неща. Та имам проблем - когато включа на 4та при скорост 90км/ч волана започва да притриса, тресенето се задълбочава, когато превключа на 5та. Забелязвам, че когато вдигна оборотите проблема като че ли изчезва или поне тресенето не се усеща така. Пробвах да разклатя гумите при спряло положение и се клатят "доволно", както хоризонтално, така и вертикално. По пътя на логиката заключавам, че носачите са за смяна, но не искам да действам на своя глава без да разбирам кой знае колко. Дали съм уловил причината или тресенето може да се дължи на нещо друго и какво? Моля, помагайте!
Проблема може да е и в гнп-то
Я опитай с откачен датчик на километража директно от скоростната кутия.
Ако се получи-по натам е лесно. Успех
Ако се получи-по натам е лесно. Успех
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
100% ГНП за почивстване. Услугата е около 50 лева по майсторите. А някъде по алчните стигат и до 180 като почват да те баламосват колко е невероятно сложно и какви невероятни настройки трябва да се правят. Дефакто можеш и сам. Има теми по форума как става това.
-
vesko_gti88
- Автомобил: golf 3 gt tdi
- Двигател: 1z+232um
drago_tr написа:100% ГНП за почивстване. Услугата е около 50 лева по майсторите. А някъде по алчните стигат и до 180 като почват да те баламосват колко е невероятно сложно и какви невероятни настройки трябва да се правят. Дефакто можеш и сам. Има теми по форума как става това.
дефакто се разглобява помпата и се разпояват кабелите на електронния блок и тогава може да се каже ,че ще се изчисти както трябва помпата от стружки .
http://www.forum-auto.com/pole-techniqu ... 381015.htm
Върни се в “Дизелови агрегати”