Проблем с двигателя Passat b5 1.9 tdi 90кс
- 
				cecoa1
- VW експерт 
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Re: Проблем с двигателя Passat b5 1.9 tdi 90кс
Ако са еднакви буксите, мисля, че ще стане.

- System_error
- Автомобил: T4 Multivan 1998
- Двигател: ACV
nekoii написа:На последната диагностика ми казаха че най-вероятно има стружки в помпата или е замърсена. Посъветваха ме вместо да се чисти тази направо да взема друга.
Не съм някакъв експерт, но "стружки в помпата или е замърсена" е едно и също нещо.
Второто изречение от цитата ми звучи като "Дано да клъвне тоя".
 Другата помпа дали на какъв хал ще е?
 Другата помпа дали на какъв хал ще е?Първото, което бих направил е да видя кода на грешката от диагностиката. Очевидно има такава, след като са те напътили към помпа. После вече е лесно.
cecoa1 написа:Ако са еднакви буксите, мисля, че ще стане.
И аз така мисля. Мощността я докарват от дюзи (разпръсквачи) и турбини, най общо казано.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
System_error написа:.
Не съм някакъв експерт, но "стружки в помпата или е замърсена" е едно и също нещо.
..
За мен има разлика. Помпата механично може да е добре, но блока да е замърсен , След почистване може да мине много км преди пак да се появи като проблем. Замърсяването е предимно от горивото и в малка степен от помпа, дюзи.
Хубаво е да намерите начин да лепнете един як магнит от говорител или друг на гор.филтър. Така вероятността да се замърси ГНП намалява в пъти.
Замърсяването се установява лесно на лек наклон нагоре. Колата се кара на втора без газ. За момент се натиска педала на съединителя , без да се пипат други педали. За момент колата леко се изфорсирва и веднага след това спадат оборотите до ниските си. Това когато е наред ГНП. Замърсено ли е обаче, мотора задържа продължително оборотите си ( близо 1500-2000 об/мин ) и понякога дори си остават така до бутване на педала на газта.
Познава се и по леките промени в ниските обороти , но често този проблем се появява и от поизносено турбо или повишена картерна вентилация ( капки масло се засмукват и запалват ) .
Вече има ли стружки ( те са и по-едри ) значи работата е дебела и трябва ново ( друго ) ГНП . При разглобяване на ГНП се виждат проблемните зони .
Познава се много лесно , като има проблем при гасене най-вече. Понеже често полепват стружки по старт-стоп клапана и се затруднява малко или много затварянето му.
М/у другото има един начин за "почистване" без разглобяване , но не е много препоръчителен.
System_error написа:Първото, което бих направил е да видя кода на грешката от диагностиката
Не винаги излиза нещо . При замърсено ГНП най-много да излезе G149.
- System_error
- Автомобил: T4 Multivan 1998
- Двигател: ACV
А грешка 01268 за какво се отнася в такъв случай?
...Все пак не разбрахме, дали са видели грешка при диагностиката или не.

...Все пак не разбрахме, дали са видели грешка при диагностиката или не.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Да и това . Бях изключил . Въпреки, че сещам се на една кола преди 7-8 години, може и малко повече да е било, не се оказа замърсено ГНП. Вече не се сещам какво беше, знам само, че беше сменяно ГНП и пак излизаше тая грешка. Имах съмнение за кабели, връзки, но колата отиде тоталка след случка и така и не разбрахме.

Върни се в “Дизелови агрегати”