Здравейте колеги, днес реших да презацепя ангренажния ремък тъй като предишния собственик не го беше направил на белези и центровката на помпата беше на закъснение.След като направих процедурата с необходимите дорници за модела започнах да превъртам на ръка за по сигурно и след четвърт оборот заклини в клапан ( забравил съм да стегна болта на шайбата на разпределителния вал ) Върнах си на белези но след палене на двигателя се появи странен шум като от ролка . Колата си върви перфектно много по добре от преди но шумът и си остава . Въпросът ми е може ли при заклинването на буталото в клапана да съм прецакал хидравличния повдигач или да търся проблема другаде.
Благодаря предварително.
1,9 SDI AYQ проблем след презацепване на ангренажен ремък
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Re: 1,9 SDI AYQ проблем след презацепване на ангренажен ремък
Не мисля, че с внимателно превъртане на ръка можеш да повредиш клапан или повдигач.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Да не си пренатегнал ремъка? Предполагам има обтяжна ролка?
Като се пренатегне звучи гадно малко.
Като се пренатегне звучи гадно малко.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
Благодаря за бързите отговори. Оказа се проблемна обтяжна ролка ( не и сработваше механизма ) и ангренажен ремък ремък, След смяната им всичко е ок.
Благодаря за бързите отговори. Оказа се проблемна обтяжна ролка ( не и сработваше механизма ) и ангренажен ремък ремък, След смяната им всичко е ок.
Върни се в “Дизелови агрегати”