Passat B6 2.0,140к.с,2008,BMP - Появи се странен надпис.
Passat B6 2.0,140к.с,2008,BMP - Появи се странен надпис.
Появи се странен надпис вместо киометраж,ако някой е имал подобен нека сподели.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Re: Появи се странен надпис.
хайде сега
кола
двигател
година
код
кола
двигател
година
код
Вкарал си го в транспортен режим. Не вярвам да се е случило просто така, без някой да е ровил с диагностика.
- boichopavlov
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSX 2006
Някой си е играл с диагностиката и ти е включил транспортния режим. Хайде сега обратно при последния диагностик и да ти го оправи.
Re: Passat B6 2.0,140к.с,2008,BMP - Появи се странен надпис.
Може и аз да съм натисна нещо. Имах проблем с охладителната перка. Взех VAG COM от един приятел и прочетох грешки имаше записана P1950 . Реших да тествам вентилатора за охлаждане, не тръгна. Сигурно е изгорял управляващият блок. И след това ми се появи този надпис вместо километраж. Диагностиката е още при мен ако някой сподели как да деактивиране транспортният режим ще е супер.
evg_eni написа:Вкарал си го в транспортен режим. Не вярвам да се е случило просто така, без някой да е ровил с диагностика.
Може ли да е станало като сме тествали вентилатора за охлаждане.
Ето линк към Utube за активиране- дезактивиране на транспортен режим.
https://www.youtube.com/watch?v=edp_JZGx4Z4
https://www.youtube.com/watch?v=edp_JZGx4Z4
Смених вентилатора за охлаждане преди една седмица на Пасата B6 140 BMP ,ходих из балкана като съм му навъртял 250 км, да пробвам как се държи автомобила след смяната на вентилатора. Всичко беше ок довчера . Тръгнахме за морето и преди Чирпан изхвърли водата през казанчето, налях вода тръгнах , включих диагностика за да гледам как държи температура и изпреварвах изведнъж дигна 102 градуса отбих в казанчето пак течността на дъното, налей отново вода и на Чирпан обратно до вкъщи. Карал съм в аварийната лента с 30-60 кл/ч проверявах я до Пловдив поне 6 пъти всичко ок. Вдигна ли над 100 - 120 пак няма никой в казанчето. Ходих да я тествам за изгорели газове в охладителната система нищо не показа на течността остана синя, смених термостат.Днес я тествах пак и пак хвърли течност от разшерителният съд. Някой имал ли е подобен проблем.
- dispatch
- Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
- Двигател: CBBB DSG6 02Е
Тестовете за изгорели газове не всеки път показват коректно. Мъркучите остават ли твърди след престой?
Последна промяна от dispatch на Пет 27 сеп 2024 9:46, променено общо 1 път.
Смених термостата като мислех че, имам проблем с него.Но сега работи някак странно охлаждането. Тръгвам да карам, колата загрява до 92-94 градуса. Спирам включили са се перките на 1 скорост, а долният маркуч който отива от радиатора към термостат остава хладен а горният горещ.След като я оставя да поработи 1-2 минути на място тогава отваря и спада температурата на 90-91 градуса, перките спират да работят.Тръгвам пак да карам при отворен термостат изравнени градуса на двата маркуча на входа и изхода на радиатора. Температура пак се вдига 92-94 спирам перките работят ,маркуча към термостат хладен затворен. Кажете това нормално ли, че на мен ми се струва нещо не логично да работи така охлаждането на двигателя.
-
- Автомобил: АУДИ А4 Б6
- Двигател: AVF
Смени тъпия термостат
Върни се в “Дизелови агрегати”