Passat B5.5 2003г. AVB, гасне след което пали трудно.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Petarge0rgiev
Автомобил:
Двигател:

Passat B5.5 2003г. AVB, гасне след което пали трудно.

Мнениеот Petarge0rgiev » Сря 23 окт 2024 20:57

Здравейте колеги. Извинявам се прдварително ако има подобна тема но изчетох доста, с някои теми има частично съвпадение но не изцяло..

Та проблемът ми е следния:

Преди около 2 седмици колата ми ( b5.5 1.9tdi 101кс.), изгасна в движение след което при доста въртене както и подаване на ток понеже акумулаторът падна, колата запали с 300 зора, и така 2 седмици никакви ядове, всичко беше нормално. За всеки случай смених горивния филтър. :th_up

Тази сутрин при първото палене повъртя доста но запали, покарах я около 1-2км и точно преди да я изгася забелязах че леко тресе и работи неравномерно. Изгасих я -пробвам пак да запаля- нищо. След доста въртене почна да дава признаци на запалване но акумулаторът пак умря. И така, вечерта пак ми дават ток- след около 10сек въртене постепенно лека полека колата запали, изгасих я веднага за да пробвам пак - запали от раз.. След като поработи малко на място постепенно пак започна да тресе и да мени обороти и пак изгасна.. Реших да не я мъча повече да пали но клоня към това че пак ще се мъчи.. :thumb_down

Да отбележа че горивнага помпа я чувам при подаване на контакт.

На диагностика всичко е в норма а като грешка дава само датчик (G266) Oil Temperature/ Level.

Благодаря предварително за отговорите Ви. Поздрави. :love.vwclub

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Re: Passat B5.5 2003г. AVB, гасне след което пали трудно.

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 26 окт 2024 9:56

При бензинов двигател от датчик колянов вал прави тия мизерии. За дизел не съм сигурен, колегата печкари да кажат.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 26 окт 2024 12:17

На мен си ми звучи точно като на липса на гориво.
Това, че чуваш помпата не е гаранция, че напомпва гориво.
Извади маркучлето от изхода на горивния филтър, сложи го в някакво шише (гледай да го фиксираш стабилно) и подай няколко пъти на контакт. Някой да гледа върви ли нафта към шишето и колко.
Възможно е проблема да не е в помпата. Може да имаш прокъсан горивен маркуч, може и след филтъра да се появяват ядове

Потребителски аватар
Petarge0rgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petarge0rgiev » Съб 26 окт 2024 22:03

Утре ще я водя на доктор и ще пиша какво е развитието, за сега и аз клоня към горивана система но ще видим

Потребителски аватар
Petarge0rgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petarge0rgiev » Пон 28 окт 2024 21:20

Колеги оказа се, че и 4-те подгревни свещи са мъртавци, сменихме ги и за всеки случай сменихме и датчика на коляновия вал. Също така и лостчето на клапата за меко гасене забелязах че е счупетно т.е не функционира, но утре ще я сменя и нея. Ще покарам така пък да видим дали ще се покаже отново нещо. Все пак да помоля ако може да не се заключва темата ако има бъдещо развитие , а и някой друг колега също да даде мнение. Поздрави

Върни се в “Дизелови агрегати”