Vento 1.9 TDI - няма гориво към дюзите, след смяна на филтър
- Иво.Иванов
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Vento 1.9 TDI - няма гориво към дюзите, след смяна на филтър
Колеги, проблемът е решен, колицата работи като часовник, проблемът се оказа клапанът за поддържане на налягането на горивото в помпата, той е издал багажа, сменихме го и си запали все едно е работила досега, реших да споделя с Вас за да помогне информацията на някого. Спокойна Вечер.
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Ей това куца работа. Правиш едно, а се разваля друго точно в този момент.
Как успяхте да го разберете това?
Как успяхте да го разберете това?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Кофти момент е да съвпадне със смяната на филтъра . Имал съм случай да въртя с по-яка бормашина ГНП-то само и само да качи нафта, причината тогава беше залепнали пластини (лопатки) на помпата за ниското налягане в ГНП.
- Иво.Иванов
- Автомобил:
- Двигател:
Ами по пътя на логиката и доста гледане на схемите който колегите постнаха по рано в темата, изключихме излишната нафта на дюзите и пробвахме, текна почти веднага излишна нафта, значи няма кой да държи налягане, а като няма налягане не отива към дюзите, тогава видяхме че щуцера изпуска, сменихме го с нов "за проба само" оказа се това е проблема. Дано помогнем на някой колега в бъдеще. Лека и Безаварийна.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Този клапан ли сменихте?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Така по описанието на проблема - едва ли точно този . Сменили са сигурно OUT клапана на илишната нафта.
А всъщност точно посоченият от колегата goppa е за корпусното налягане в ГНП ( ниското налягане )
А всъщност точно посоченият от колегата goppa е за корпусното налягане в ГНП ( ниското налягане )
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Вероятно като са обезвъздушавали филтъра с разкачен маркуч на връщащата нафта е изпаднала цедката(дросела) на изходния щуцер. Без вътрешното налягане горивото кавитира (Разпенва се) и не може да се вдигне налягане за отваряне на изходните клапани към инжекторите.
Здравейте! Темата е малко стара, но имам нужда от помощ, защото мисля че имам същият проблем. Може ли някой да ми каже къде точно се намира цедката(дросела) на изходния щуцер или out клапана ? Снимка също би била полезна. Това да не е клапан вътре в щуцера дето се нахлузва маркуча на обратната нафта от помпата към филтъра?
Върни се в “Дизелови агрегати”