Golf 7 2.0 TDI 2015 г - Харчи 1 литър масло на 1000 км
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: Golf 7 2.0 TDI 2015 г - Харчи 1 литър масло на 1000 км
Не са виновни, биват натискани и от EU и от Щатите, 0w20 подобрява малко икономията, за сметка на смазочните свойства.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
Може ли да обясниш, как така влошава мазането а води до икономия?
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
До миналата година имах такъв автомобил, сред тези на които им сменях маслото. Поради необясними за мен причини при употреба на Gulf Formula ULE 5W-30 и Motul 8100 X-Clean+ 5W-30 се наблюдаваше харч на масло от порядъка на 1,5л на 5000км.
Същия автомобил по същите маршрути с Мобил и Шел е имал значително по-малък разход на масло - 0,3-0,4л на 10000км, т.е. се караше без доливане, а директно се сменяше когато наближеше минимума на щеката.
Аз бих пробвал с друга марка/модел масло първо.
Същия автомобил по същите маршрути с Мобил и Шел е имал значително по-малък разход на масло - 0,3-0,4л на 10000км, т.е. се караше без доливане, а директно се сменяше когато наближеше минимума на щеката.
Аз бих пробвал с друга марка/модел масло първо.
- Traytor
goppa написа:Може ли да обясниш, как така влошава мазането а води до икономия?
Защото при поддържане на по-високи товари на мотора и температурата на маслото стигне горни граници става прекалено “течливо” и слоя който се образува по повърхностите не е достатъчен за да предпази напълно от износване. При тестовете за това колко гори даден мотор най-късия сегмент е скорост от 130км/ч, при нормални скорости не е толкова осезаемо, но 5w30 пак е по-добре.
Грешката беше моя, неправилно го написах, то маже чудесно, просто слоя е недостатъчен като плътност.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Не е заради икономията, а заради еко изискванията. Маалко се подобрява "картинката" при по-ниски темп. на мотора. Маалко пада и разхода на гориво разбира се ( пак студен, затова и емисиите са лееко по-добри , някакъв минимален % но явно достатъчен в съчетание и със Ст/Ст системата да покрие граници)
Отделно сигурно са "забелязали", че има подобрение в цифрите от типа колко посетители са имали извънгаранционно.
Отделно, че т.н. планирано остаряване, става по-планирано и по-сигурно.
Ама това дали се смазва правилно ( или достатъчно) и т.н. вАобще не ги еве.
Нали успява да мине гаранционния си срок, пък после какво ще става....
С това може да бъдете сигурни
Отделно сигурно са "забелязали", че има подобрение в цифрите от типа колко посетители са имали извънгаранционно.
Отделно, че т.н. планирано остаряване, става по-планирано и по-сигурно.
Ама това дали се смазва правилно ( или достатъчно) и т.н. вАобще не ги еве.
Нали успява да мине гаранционния си срок, пък после какво ще става....
С това може да бъдете сигурни

-
- Автомобил: Golf V
- Двигател:
Батка, за основен ремонт на маторя си. Бутала сегменти
, приготви си 10 000лв. За мен апсолютно нерентабилна инвестиция. В Нидерландия наскоро гледах един Голф 5 1.9TDI , с гарантирани 250 000 километри, пълна сервизна история за 3000 евро. И той е каран гаранционно с удължен интервал 30 000км, апсолютно всички коли са карани така гаранционно само, че един истински автомобил това не го плаши. Мойта е на 550 000км. 1л. масло разход на 15 000км. Най-скъпия ремонт беше 550 евро за смяна на рейка. Маторя сух на барут. Изкачат неща, но са дребни 100-200 евро ремонта. Маторя никога не е отварян. Турбо ориганално. С фемилито обиколихме европата с тази кола. След 3 седмици заминаваме за Португалия с нея. Аз лично съм я карал 40 000км с едно масло, изгърмя само ЕГР клапана се задръсти и го смених за 150 евро. Ако имаш възможност за чисто нова купи си, добра инвестиция. Но си я обслужвай гаранционно за твоя сметка на всеки 10 000км.
, приготви си 10 000лв. За мен апсолютно нерентабилна инвестиция. В Нидерландия наскоро гледах един Голф 5 1.9TDI , с гарантирани 250 000 километри, пълна сервизна история за 3000 евро. И той е каран гаранционно с удължен интервал 30 000км, апсолютно всички коли са карани така гаранционно само, че един истински автомобил това не го плаши. Мойта е на 550 000км. 1л. масло разход на 15 000км. Най-скъпия ремонт беше 550 евро за смяна на рейка. Маторя сух на барут. Изкачат неща, но са дребни 100-200 евро ремонта. Маторя никога не е отварян. Турбо ориганално. С фемилито обиколихме европата с тази кола. След 3 седмици заминаваме за Португалия с нея. Аз лично съм я карал 40 000км с едно масло, изгърмя само ЕГР клапана се задръсти и го смених за 150 евро. Ако имаш възможност за чисто нова купи си, добра инвестиция. Но си я обслужвай гаранционно за твоя сметка на всеки 10 000км.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Тия от Нидерландия с гарантираните уж км ги забрави. Има там един сайт, в който всеки собственик може да влезе и да пише каквито си иска км при прегледите, и нашите джамбази качват снимки от този сайт, уж гаранция за км, бля бля. Всичко е измама.
Според мен не е причината в удължения интервал от 30000км за горенето на маслата, а в следгаранционното обслужване или по-скоро необслужване на колите нов внос. Аз не знам една кола в Бг на реални км, обслужвана на 30000км в официален сервиз, да излезе от гаранция, или от лизинг, и да има харч на масло. Само за пример - имаме 30 бр служебни Октавии 4 -2,0 тди, скоро им изтича лизинга. Всички са обслужвани на 30000км - една няма с разход на масло. Преди това още 30 бр Октавии 3 FL 1.6 - пак нямаше никакви драми.
Само, че много хора вярват, че новия внос е на реални км, кълнат се, залагат си всичко, а то не е така. Повечето въобще не са обслужвани след гаранцията, или много рядко, с незнайни масла. Сложена им е една добавка в маслото, за да се продадат, и толкова. Оттам според мен идва драмата. Ще кажете, те и едно време колите бяха милионници, ама не горяха. Бяха, ама нито двигателите са като едно време, нито маслата, нито имаше ДПФ едно време. Екологията им е.а маата.
Според мен не е причината в удължения интервал от 30000км за горенето на маслата, а в следгаранционното обслужване или по-скоро необслужване на колите нов внос. Аз не знам една кола в Бг на реални км, обслужвана на 30000км в официален сервиз, да излезе от гаранция, или от лизинг, и да има харч на масло. Само за пример - имаме 30 бр служебни Октавии 4 -2,0 тди, скоро им изтича лизинга. Всички са обслужвани на 30000км - една няма с разход на масло. Преди това още 30 бр Октавии 3 FL 1.6 - пак нямаше никакви драми.
Само, че много хора вярват, че новия внос е на реални км, кълнат се, залагат си всичко, а то не е така. Повечето въобще не са обслужвани след гаранцията, или много рядко, с незнайни масла. Сложена им е една добавка в маслото, за да се продадат, и толкова. Оттам според мен идва драмата. Ще кажете, те и едно време колите бяха милионници, ама не горяха. Бяха, ама нито двигателите са като едно време, нито маслата, нито имаше ДПФ едно време. Екологията им е.а маата.
- Traytor
Ами и аз да чукам на дърво, на 150 300км взех пасата, обслужван е само на 30 000км(поне във VW, за извън не знам, ама служебна кола надали някой ще и смени маслото междинно другаде) и за момента 8000км не е пипнала нищо.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
И моята последно на 150000км е обслужена през 30000, след това вече 45000 не го бара изобщо. Естествено сменям на 12-13 аз, 0W30 на VW.
Та съгласен съм с колегите, дизел вече се купува само на малко км, обаче тези км трябва да са доказани само в оторозиран сервиз. Иначе тия сайтове са мижай да те лъжем.
Та съгласен съм с колегите, дизел вече се купува само на малко км, обаче тези км трябва да са доказани само в оторозиран сервиз. Иначе тия сайтове са мижай да те лъжем.
Втори пасат карам взет на 190 хил км. истински , обслужван на 30хил.км , аз си ги обслужвам на 10хил но не пипат масло и двата. Двата са немски, с навъртени километри за около 5 години , стандартно каране за Германия според наблюденията ми и над други автомобили внесени от там
И аз смятам, че това LL обслужване в първите 100-150 хиляди не създава генерално проблеми, които в бъдеще да са фактор. Реално ако не го вземеш от нов и да подменяш масло на 10 хиляди, почти няма как да се попадне на пасат или какъвто и да е ваг, който да е обслужван на под 30 хиляди от нов.
Това е нормалната практика в Германия например, но пък там хората правя сметка, че ще го карат 5 години и ще вземат следващият модел, което при нас рядко е случаят.
Това е нормалната практика в Германия например, но пък там хората правя сметка, че ще го карат 5 години и ще вземат следващият модел, което при нас рядко е случаят.
-
- Автомобил: Golf V
- Двигател:
vanesto написа:И моята последно на 150000км е обслужена през 30000, след това вече 45000 не го бара изобщо. Естествено сменям на 12-13 аз, 0W30 на VW.
В Холандия на 90% от автопарка са реални, защото са закупени чисто нови пак от Холандия и се отчитат на всеки ГТП. В Германия обаче често има с връщани км. Обаче на запад се води сериозна политика за махане на дизелите. Сега се оглеждам за Голф 6 в Холандия на 250 000 максимум км дизел, а ми по 5-6 бройки излизат.
- Traytor
В Германия няма много случаи на върнати километражи, защото санкциите са страшни, не казвам, че не се прави, защото арабите/турците там са голям проблем като става въпрос за коли(прегледи, сервизи, продажба на автомобили). Повечето коли се вземат от там и джамбазите тук връщат километрите(почти няма кола в автокъща, чийто километри да не са върнати). Проблема е и в джамбазите и в купувачите. От край време е ясно, че българина иска да бъде лъган… Отказва да купи кола с показание минало 200 000км, същевременно иска да е на така цена на която на джамбазина не му излиза сметката, защото или ще трябва да не изкара нищо или да я даде на загуба.
Върни се в “Дизелови агрегати”