От време на време колата записва грешка в електрическата верига на подгревната свещ на първи цилиндър. Та ме навяват няколко въпроса:
1. Кой е първи цилиндър? Като меря с мултицета, получавам почти еднакво съпротивление на четирите свещи. Явно проблемът е по кабелите, или самата фасунга.
2. Дали няма връзка с често изгарящият датчик за температурата ба изгорелите газове (P0544). Карам много на къси разстояния и, на студен двигател, може би се натрупва гориво в изпускателната система.
3. Дали да не изпера ДПФ-а?
CBAB подгревна свещ на първи цилиндър
- Piqndurnik
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: CBAB 2010
Re: CBAB подгревна свещ на първи цилиндър
1. Нямам точен отговор, но или е първия или последния. Щом ти записва грешка за свещ, по-добре смени и четирите, те и така се сменят по принцип когато има проблем, защото и другите са на тези километри. Едва след това бих търсил проблем по кабелите.
Това което със сигурност знам е, че с такава грешка няма да пусне регенерация.
2. Късите разстояния са вредни, но не би трябвало да изгаря често. Пробвай да сложиш оригинален.
3. Добра идея, обаче след като оправиш проблема по т. 1
Това което със сигурност знам е, че с такава грешка няма да пусне регенерация.
2. Късите разстояния са вредни, но не би трябвало да изгаря често. Пробвай да сложиш оригинален.
3. Добра идея, обаче след като оправиш проблема по т. 1
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Отляво надясно е първият. Като стоиш пред автомобила.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
Zdravko Zankov написа:Отляво надясно е първият. Като стоиш пред автомобила.
Т.е. от ангренажа почват да се броят.
- Piqndurnik
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: CBAB 2010
Благодаря. От утре съм в отпуск, т.е. все дълги разстояния. Като се върна ще сменям. Сърбят ме ръцете, но не ми се рискува да скъсам свещ преди път.
Сложих. За 2хх€. Ще видим колко ще изкара.
railfan написа:2. Късите разстояния са вредни, но не би трябвало да изгаря често. Пробвай да сложиш оригинален.
Сложих. За 2хх€. Ще видим колко ще изкара.
-
- Автомобил: АУДИ А4 Б6
- Двигател: AVF
Свещ се проверява по два елементарни начина .Първия с пробна лампа (ако имаш)щипката се слага на + на акумулатора другия край на света трябва да е с махнато захранване към нея разбира се ако лампата свети свеща е наред и проблема е в захранването към нея ако не свети свеща е леш.Ако нямаш лампа с един кабел и с махнато захранване даваш от + към свеща ако преизкри има консумация и свеща е добре ако нищо не се случва когато свеща е леш.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
По този начин хващах 50% от проблемите със свещите. При мен се беше получило да намали съпротивлението на свеща и вдигаше тока и гореше бушона. По описания от теб начин няма как да разбереш коя свещ е повредена. Всяка поотделно си работеше, но всички заедно имаше проблеми.
Върни се в “Дизелови агрегати”