Колеги знам че може да се сложи метан на дизелов двигател, но ме интересува колко струва, става ли за леки автомобили.
Месечно имам минимум 4000км и мисля че ако на моето 1.9ТД му лепна метан доста ще спестя.
Метан на Дизелов мотор
- Amorphiss
- Автомобил:
- Двигател:
Виждал съм такова животно ( дизел със метан ) но на мотокар кофтито беше че мотокарчето беше рядко анемично и почти нищо не можеше да вдигне а и като съм си говорил със собственика не беше останал много учарован от метана не му ислизало много по евтино а подемната сила на мотокара беше намаляла във пъти !!! Мисля че във софия някои от автобусите на градския транспорт са на метан но до кокото си спомням те са фабрично пригодени да работят на метан. Интересно ми е какво ще стане със Голфа на метан но имам съмнение че няма да може да откъсне или като виде баирче автоматично да превключва на задна 

Доста автобуси в софия са на метан. Идеята на това нещо е не да се пести гориво, а за да се намалят драстично вредните изгорели газове. Двигателя гори и нафта и метан едновременно. Икономията я има, но само при стотици хиляди км, т.е. автобус или камион, но не и кола.
Питах подробно за това нещо на Пловдивския панаир, фирмите които предлагаха метанови уредби.
Изобщо не е за леки автомобили.
Питах подробно за това нещо на Пловдивския панаир, фирмите които предлагаха метанови уредби.
Изобщо не е за леки автомобили.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Метан на Дизелов мотор
chakyla написа:Колеги знам че може да се сложи метан на дизелов двигател, но ме интересува колко струва, става ли за леки автомобили.
Месечно имам минимум 4000км и мисля че ако на моето 1.9ТД му лепна метан доста ще спестя.
Да доста ще спестиш ако имаш фирма за автобусни превози

- Amorphiss
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Метан на Дизелов мотор
Stivi написа:chakyla написа:Колеги знам че може да се сложи метан на дизелов двигател, но ме интересува колко струва, става ли за леки автомобили.
Да доста ще спестиш ако имаш фирма за автобусни превозиАко искаш икономй дръж скоростта до 110км/ч и не мисли за глупости
И дами и господа имаме участник със верен отговор

- Amorphiss
- Автомобил:
- Двигател:
nix написа:А колата ми мърка и мирише на картофки
Остава и една биричка да взема и да припна след колата

Сори за спама но не се сдържах

Върни се в “Дизелови агрегати”