tdi gti 150k.s. -въпроси...

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
neonman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

tdi gti 150k.s. -въпроси...

Мнениеот neonman » Нед 13 май 2007 19:40

Здравеите ,
нов съм в този форум :D , така, 4е будете снисходителни ;).
Никога не съм имал голф, но...сега сам си харесал един г4-тди 150кс.
та имам следните вапроси за този мотор:
(търсих с търса4ката , но не открих нищо!)
1. добар ли е този мотор , от към надеждност наи ве4е, тъи като маи е много надут откум мощност... :roll:
2. какво му е наименованието ???
3. какво му е разли4ното като техника спрямо 110 и 130 кониовите версии?
4. каква трябва да баде цената на : голф 4 -2001г, тди-жти 150к.с. , кожа, климатроник, ока4ване, добро састояние....
5.дърпа ли добре този мотор ПРЕДИ 2000оборота -понеже сам карал други марки 150к.с. дизели, и ги няма никви преди тея обороти... :(
6. кои ще ми препорачате за 4ип тунинг , на този мотор!!!
7. какви други разлики , освен двг има жти тди, спрямо 130 кониовата версия ??
.8. хар4и ли пове4е от по-слабите си сабратя и с колко?
9.ако някои го е сравнявал като вървеж с к'вото и да било , 6те е интересно да сподели , за да направя сравнение...
....ако има хора с преки впе4атления( карал е такъв или притежава ), 6те му бада благодарен , да изкаже мнение по темата :)
благодаря Ви

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Re: tdi gti 150k.s. -въпроси...

Мнениеот didodi » Нед 13 май 2007 20:46

neonman написа:....1. добар ли е този мотор , от към надеждност наи ве4е, тъи като маи е много надут откум мощност... :roll:

....6. кои ще ми препорачате за 4ип тунинг , на този мотор!!!

Последно, искаш да бягя или да е издръжлив :?:Макар че е и двете :twisted:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 13 май 2007 22:15

Колега, първо добре дошъл :welcomee
Второ, това, че ти е първи пост, не те оправдава да пишеш с толкова правописни грешки. Моля, постарай се малко повече!
По отношение на този двигател и разликата му с другите 1.9 TDI прочети, има една тема тук в Дизеловия раздел, казва се Видовете TDI. По отношение на чип тунинга, потърси в раздел VW Тунинг, има доста полезни неща. Като цяло, ще е добре, преди да задаваш въпросите си, да провериш дали преди това не им е отговаряно вече...

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пон 14 май 2007 15:48

Здравей колега ,
Аз карам Seat Leon Cupra 150 ps двигател ARL- (не гледай какво пише по колата а виж дали двигателят е ARL)
Двигателят се държи доста прилично (когато brazel го подкара преди да му сложи чип беше доста очарован), разхода варира между 5,6 и 10 на сто в зависимост от състоянието на задкормилното устройство :roll: , но ако очакваш да летиш с него....забрави -окъква се при 240 км :cry: 250 само при попътен вятър и нафта от 1,80 лв. :D
След слаганате на "чипа" от Brazel двигателят стана доста по-динамичен във високите обороти, което преди ме дразнеше. Оплаквания за сега нямам, все пак съм минал има няма 35000 км с него. Астра 2.0 GSI 150ps го бие на 400м, но на 800 отново сме на предни позиции :wink:

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Пон 14 май 2007 17:43

Dobromirski написа:окъква се при 240 км :cry: 250 само при попътен вятър и нафта от 1,80 лв.

па много малко бе .....за дизелова кола.... :lol: :lol: :lol: разбирам да беше некое ферари да не се чуди човек на бавнотията ама за 1,9 тди си е резил :lol: :lol: :lol:

(има хора които и самолет да карат пак им е бавно) :wink:

п.п. радвам се че си доволен от чипчето

Върни се в “Дизелови агрегати”