загряват ли ви"печките"...
- IvoG
- Автомобил: Golf III
- Двигател: 2.0 AGG
Re: загряват ли ви"печките"...
dekata написа:По интересното е,че мерих температурата в разширителният съд и когато перката въртеше показваше 90гр.Мерих с мултицет и живачен термометър-показват еднакво.Като казах,че поддържа 90гр. имах предвид,че стрелката показва средната черта която принципно трябва да отговаря на 90гр.Възможно ли е антифриза да се охлади толкова бързо в разш. съд,че да дава такава разлика.Не вярвам и двата датчика в такъв синхрон да са дали фира.При вашите коли как е?
Мери с мултицета в разширителния съд там кадето влиза мъркучето в казанчето и капе. Там водата ти идва от главата и е с най-близка температура до тази на датчика(ако мери верно). Ако мериш в самия съд има разлика в някви градуси. Аз като я мерих така с мултицета с датчик на перката на 95 си вкл. на 95. Смених датчика на 92 и показанието на мултицета-92. Което следва че показанията на таблото са грешни в моя случай.
- dekata
- Автомобил:
- Двигател:
trunner написа:Доколкото си спомням заглавието на тема е "загряват ли ви печките?", а не "загрява ли моята печка и защо температурата от датчика не съвпада с тази от мултицета, и кога е редно да се включват перките?"
Да,но в първият пост съм описал за какво става въпрос и какво точно ме интересува.Съжалявам ако съм подвел някой с това заглавие,но не можах да измисля по-точно.

Върни се в “Дизелови агрегати”