загряват ли ви"печките"...

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Сря 20 юни 2007 8:51

Доколкото си спомням заглавието на тема е "загряват ли ви печките?", а не "загрява ли моята печка и защо температурата от датчика не съвпада с тази от мултицета, и кога е редно да се включват перките?" :wink:

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Сря 20 юни 2007 16:44

И моята печка стига до 100*С (но това го прави когато е пуснат климатика и карам в баир,иначе е под 100*),олажда и си стига пак до 90*,а когато е малко по-хладно 80-87*.А и да попитам това нормални температури ли са за ААZ,че и на мене ми се струват малко височки?

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Re: загряват ли ви"печките"...

Мнениеот IvoG » Сря 20 юни 2007 17:35

dekata написа:По интересното е,че мерих температурата в разширителният съд и когато перката въртеше показваше 90гр.Мерих с мултицет и живачен термометър-показват еднакво.Като казах,че поддържа 90гр. имах предвид,че стрелката показва средната черта която принципно трябва да отговаря на 90гр.Възможно ли е антифриза да се охлади толкова бързо в разш. съд,че да дава такава разлика.Не вярвам и двата датчика в такъв синхрон да са дали фира.При вашите коли как е?

Мери с мултицета в разширителния съд там кадето влиза мъркучето в казанчето и капе. Там водата ти идва от главата и е с най-близка температура до тази на датчика(ако мери верно). Ако мериш в самия съд има разлика в някви градуси. Аз като я мерих така с мултицета с датчик на перката на 95 си вкл. на 95. Смених датчика на 92 и показанието на мултицета-92. Което следва че показанията на таблото са грешни в моя случай.

Потребителски аватар
dekata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dekata » Сря 20 юни 2007 18:00

trunner написа:Доколкото си спомням заглавието на тема е "загряват ли ви печките?", а не "загрява ли моята печка и защо температурата от датчика не съвпада с тази от мултицета, и кога е редно да се включват перките?" :wink:

Да,но в първият пост съм описал за какво става въпрос и какво точно ме интересува.Съжалявам ако съм подвел някой с това заглавие,но не можах да измисля по-точно. :D

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 21 юни 2007 12:21

:beer

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти: