Passat 2002 1.9TDI 131ps. PD ПРОБЛЕМ!!!!!!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Съб 08 сеп 2007 10:18

Smeagol написа:...

Белия пушек който излиза за 20-30 сек. се образува само от една капчица масло, така че няма как това да ти се отрази върху нивото на маслото. При загряване на двигателя детайлите му се разширяват (макари със стотни от милиметъра) и обират миниатюрните луфтове. Затова като загрее не пуши.
А какво означава "турбината е ОК"? Всяка турбина има технологично зададено количество масло, което е допустимо да пусне към кулера. Няма кола с неомаслени тръби към кулера. С течение на времето това омасляване става повечко.

Знам, че бял пушек може да се получи и когато се смеси горивната смес с минимални количества антифриз или конденз от вода, но не го предположих, защото не виждам технологично как ще стане.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Съб 08 сеп 2007 10:37

versace написа:...

Кулер нямам :cry:
Другото - от 4 години колата си припушва бял дим от ауспуха като запаля на студен двигател... Питал съм на много места, прочел съм доста и от форума и все още не съм открил проблема...

Потребителски аватар
flash
Автомобил: Golf III GT TDI
Двигател: 1z 1994

Мнениеот flash » Съб 08 сеп 2007 10:46

Кулер имаш , както всяко ТДИ.

опа ти си с 1.9 ТД , обърках те с колегата който е пуснал темата!
сори за офф-а!!!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 08 сеп 2007 11:27

И аз не съм съгласен с това за дима :?
Доколкото знам
Черен дим-преобогатена смес с нейзгоряли сажди - ако пуши като даваш газ е нормално особенно ако си с чип ,ако пуши постоянно трябва да се прегледа подаването гориво/въздух
Бял дим - недобър горивен процес и съответно нейзгоряла нафта/но не от преобогатяване/-причини доста:центровка/на мене след центровка почти ми изчезна белия облак сутрин/,конденз по мотора от студено време,прицакани дюзи,слаб старт/стартер-акомулатор/ и донякъде загуба на компресия.
Синкаво-сив дим-е тва вече е масло - тънкия номер е че между този и горния разликата е трудно забележима ,а и отделно като стане на километри колата при по-продължителен престой си пуска по капка масло.

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Съб 08 сеп 2007 17:01

Smeagol написа:Къде да търся проблема???

да ти кажа ; ама много ти е грозен аватара .
пушенето се отстранява за 20-30мин
продьлжаваи да четеш дано разбереш от какво е успех

Потребителски аватар
buller

Мнениеот buller » Съб 08 сеп 2007 18:51

kombito-tdi написа:да ти кажа ; ама много ти е грозен аватара .
пушенето се отстранява за 20-30мин
продьлжаваи да четеш дано разбереш от какво е успех

Това как да го разбирам - че знаеш как да се отстрани проблема или :roll:
На аватара какво му е :lol:

Потребителски аватар
dani_94
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dani_94 » Съб 08 сеп 2007 19:32

Знае и на двата ти проблема решението, и то с лекота ще ти ги реши само aкo упреш до него :lol:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 08 сеп 2007 20:22

kombito-tdi айде помогни де :) Не пази всичко за себе си ... :P

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 08 сеп 2007 20:56

Smeagol написа:
versace написа:...

Кулер нямам :cry:
Другото - от 4 години колата си припушва бял дим от ауспуха като запаля на студен двигател... Питал съм на много места, прочел съм доста и от форума и все още не съм открил проблема...
при теб е от закъснение на центровкатаили от неправилно регулирана помпа-сместа нафта/въздух е по бедна

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Съб 08 сеп 2007 22:11

да ви кажа чесно много сьм научил от форума ,от всичките драсканици всеки трябва сам да извлече наи-главното и да прицени сам какво да прави ,
има само един човек които е светнат в дизелите и не крие нищо това е niks76 .аз поне не виждам кои е по-светнат от него :bowdown :bowdown

колега Smeagol . дори да ти кажа примерно че центровката не ти е добра аз не мога да ти помогна в смисьл приместия 5мм в ляво или 10мм не смятам че за твоя тип автомобил е от такова значение дали изпушва или не и започваме една дьлга полемика от типа ;ама защо. аз мисля друго .не бьркаш ли . мен ми казаха друго.моя маистор я гледа и каза всичко е 6. и драскаме драскаме за кво ти дори няма да си мрьднеш помпата и милиметьр или ще идеш на голям градус и си викаш що го слушам аз тоя идиот и си нарушавам спокоиствието с ремонти които не са по силите ми .или тея ма стрялкат и ми гледат сиира .да се псуваме да ни се смеят хората ,
имах един такьв случаи с един спечен п.....
пребирам се една вечер бях малко на гости и си викам я да видя кви проблеми имат колегите отварям форума и кво да видя една тема написана странно като от някои сухар които си мисли че като си е купил б5 е вече голяма работа и е хванал господ за оная работа .та си викам да вкарам малко базик да са разпусне сухара а ма засрещат с много лощ УДЬР В СЛАБИНИТЕ. пьрво се издразних написах някоя и друга глупост и си викам ИВАНЕ ЩО СИ ТРОВИШ НЕРВИТЕ АИДЕ БАСТА .та аз сьм правил коли струващи повече и от апартамента му .сега се сетих и гледам сухара не е писал отдавна всеки гледа него си и да дяга да не се разправя с другите .аз да се оправя да ми кажат да мина без пари ако може и чао .
а ние обичащи VW пак сме си тук и се отзоваваме на всеки
слагам и линк да видите и вие какьв сьм боклук и аз :lol:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=56033&highlight=%ED%E5%E2%E5%E6%E0+++%E8%E7%E4%E0%E4%E5
имах един даскьл които казваше ;на един човек занимаваш се с техника не е важен правописа а да му се разбира за какво става на вьпрос ;
дали аз ще напиша ;бобина или бубина ,акомолатор или акумулатор смятам че всички ще разберете за какво става на вьпрос
а какво да правим когато хората дьржащи на правописа когато им отвориш капака на колата те питат ;кьде е стартера .моята има ли свещи .нали е инжекцион .кьде се налива водата.маслото кьде да го вида и прочие глупости кои да се смее
сори за :офф .но ми доиде музата

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 09 сеп 2007 8:50

Почти всичко, което си написал, е вярно, ама за правописа не съм съгласен. Устройството и познаването на двигателите и автомобила като цяло ми се струва по-сложно от правописа, което значи, че щом някой разбира от двг и т.н., може да се справи и с правописа, стига да има желание. :wink: А, и това, че някой разбира от правопис, не означава задължително, че не отбира нищо от автомобили, както и обратното ...

Потребителски аватар
buller

Мнениеот buller » Нед 09 сеп 2007 9:23

kombito-tdi написа:колега Smeagol . дори да ти кажа примерно че центровката не ти е добра аз не мога да ти помогна в смисьл приместия 5мм в ляво или 10мм ... ти дори няма да си мрьднеш помпата и милиметьр или ще идеш на голям градус

Еее, не си познал този път :)
Приемам съвети, особено от хора, които тук във форума са доказали, че имат компетенция в дадената област :wink:
За центровката - направена е! Припушването си остана :( Пали си от четвърт оборот, но белият дим ме притеснява :? Неведнъж колеги от форума (сред тях и много препатили) са изказвани мнения за неразбории покрай шпонката на коляновия вал и демпфера. Затова се намесих и в темата, въпреки че ставаше въпрос за помпа-дюза;)

Върни се в “Дизелови агрегати”