венто тди малко шумно

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 07 ное 2007 22:55

Ми кажи кво точно и е било на помпата.По принцип не може да се загуби центровка от проблем в помпата ама знае ли се :?

lubo_bubaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubo_bubaka » Чет 08 ное 2007 12:17

ми получава се биене на всички ролки които бяха варзани кам пистовия ремък отидох при един маистор и тои натисна ролката на водната помпа и биенето го нямаше та идеята ми беше дали е вазможно от това биене да ми е отишла центровката

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 08 ное 2007 13:41

Няма начин според мен ,ама нищо не ти коства да свалиш капака на ремака и да го погледнат.

lubo_bubaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubo_bubaka » Сря 14 ное 2007 18:12

оправена е колата сменена е водната помпа и една обтяжна ролка направена е нова центеровка колата работи добре няма видимо биене на демферната шайба ама шума си остана когато се подаде газ колата започжа да рамжи все едно изпуска въздух от някаде и е започнала да пуши малко повече от преди самнявам се да не е от турбината ама не знам доста изчетох тези дни из форума дали е вазможно някои маркуч да е скасан или нещо такова или турбината си заминава

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 14 ное 2007 20:44

Баси хората сте - се най-лошото си пожелавате-турбина.Сигурен ли си ,че е центрована както трябва щото след ремонта да почне да пуши ме води само на е на мисъл :? Все пак провери ли зъбчатката и демпферната шайба :?:

Иван Неделчев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Иван Неделчев » Чет 15 ное 2007 5:09

Колега "Rabbit_TDI" аз преди време имах проблем с зъбчаткатана коляновия вал. Бях побил спонката при яко изрязване на колата. После трудно пали, бял пушек, шумна и т.н. Смених зъбчатката 48 лв., обаче ми казаха че оригиналната била около 140 лв. После центровка и колата се оправи.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 15 ное 2007 10:15

Иван Неделчев написа:Колега "Rabbit_TDI" аз преди време имах проблем с зъбчаткатана коляновия вал. Бях побил спонката при яко изрязване на колата. После трудно пали, бял пушек, шумна и т.н. Смених зъбчатката 48 лв., обаче ми казаха че оригиналната била около 140 лв. После центровка и колата се оправи.

Именно за тва говоря-първо да се проверява тя.Евтина е и води до всички споменати проблеми на куп-лек шум,леко пушене и затруднения с паленето.Можеш ли да кажеш как ти я провериха че е тя?

Иван Неделчев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Иван Неделчев » Пет 16 ное 2007 6:52

Майстора така предположи, слабото място на тези двигатели. После следва сваляне на ремък, разглобяване на зъбчатката и всичко по обратния ред. Колега, но при мен заради побитата спонка имаше и прескочил зъб, а тогава е голяма мъка не пали, пуши, провери за въздух по веригата и така стигна до извода,че е зъбчатката. И в крайна сметка се оказа, че проблема е от там. Сложихме новата, центровка и сега колата е ок.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 16 ное 2007 9:15

Можеш ли да кажеш колко ти излезна всичко като цена?

Иван Неделчев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Иван Неделчев » Пет 16 ное 2007 12:28

Зъбчатка - 50 лв.
Смяна - 30 лв.
Центровка - 20 лв
Това е по памед, но няма големи разлики всичко около 100 лв.

Върни се в “Дизелови агрегати”