сди-двигател?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
vladislav
Автомобил:
Двигател:

сди-двигател?

Мнениеот vladislav » Пет 04 яну 2008 23:41

здравейте на всички! какво ви е мнението за сди-мотора на фолксваген?

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пет 04 яну 2008 23:49

за сди-мотора на фолксваген?

Някога мислех , че има нещо общо с направията или принципа на CDI на мерцедес ...каква огромна заблуда :roll:

Потребителски аватар
BAHKATA_TDi
Автомобил:
Двигател:

Re: сди-двигател?

Мнениеот BAHKATA_TDi » Пет 04 яну 2008 23:54

vladislav написа:здравейте на всички! какво ви е мнението за сди-мотора на фолксваген?

като цяло е добро моторче, но зависи на какъв фолксваген ще е монтиран, добре пасва на полото, в останалите модели е малко муден, все пак няма турбо и не може много да се иска от тез 64-68 кончета.

Потребителски аватар
BAHKATA_TDi
Автомобил:
Двигател:

Re: сди-двигател?

Мнениеот BAHKATA_TDi » Пет 04 яну 2008 23:54

vladislav написа:здравейте на всички! какво ви е мнението за сди-мотора на фолксваген?

като цяло е добро моторче, но зависи на какъв фолксваген ще е монтиран, добре пасва на полото, в останалите модели е малко муден, все пак няма турбо и не може много да се иска от тез 64-68 кончета.

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Съб 05 яну 2008 0:59

Карал съм такова на мой близък Поло 2003 год 1.9 SDI 64 к.с.Мога да кажа ,че за тази кола е напълно достатъчен.Работи малко твърдо и по шумно от TDI, ускорението не е кой знай какво но макар и без турбо въртящият момент в диапазона 1500 - 2500 оборота е на ниво.Поддържа скорост на магистралата без проблем около 150 км/ч.Средният извънградски разход е около 4л/100км.За мен не е лоша но да си призная не е моя автомобил.Просто обичам по спортното каране.Които и да попиташ ще ти каже че е подобре да вземеш TDI.Но все пак ако офертата е добра.....ти решаваш.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 05 яну 2008 19:21

Идеален е за фирмена кола--''баничарка'' или нещо от сорта.Няма турбина и затова не ти пука кой фен на Шумахер ще го юрка,но това не значи че поддръжката не е скъпа.Общо взето не си струва поддръжката на такъв ДВГ,мен лично не ме радваше особено и точно на Polo 1999г го имах.

Върни се в “Дизелови агрегати”