Поло 1,9 Д 60 к.с. - тресе двигател при празен ход

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
audiokick
Автомобил:
Двигател:

Поло 1,9 Д 60 к.с. - тресе двигател при празен ход

Мнениеот audiokick » Вто 08 яну 2008 9:39

Колата е на приятел и ме помоли за малко инфо. Когато е студена няма проблем. Щом загрее започва да тресе двг на празен ход. Сменил е тампоните на двг и пак проблема е налице. Някой да се сблъсквал с това?
Става въпрос за Поло 98 г. 1,9 Д 60 к.с.
Благодаря ви предварително!

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 08 яну 2008 12:09

Нормално за Дизел! Когато не е загряла работи на по високи обороти и тогава не изпада в резнонс! Когато ... загрее ... се опитва да си свали максимално оборотите за да е максимално икономичен. Ако преди с ее държал по-добре ... просто да отиде майстор да му вдигне ако е възмойно съвсем леко оборотите на празен ход и ще се оправи! :)

yagoda
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот yagoda » Вто 08 яну 2008 12:17

Здравей, при мен съм забелязал че почва да притриса когато му станат повечко консуматорите - влкючени фарове, вентилатор на парното и като се включи и перката на радиатора на двигателя почва да вибрира... същото най ясно го усещам като включа фарове и вентилатора на парното и пусна аварийните - ясно се усеща как като не святят крушките на аварийните вибрацията намалява и след това като светнат вибрира по осезаемо. при мен за този проблем се съмнявам в акумулатора който си е вече на годинки, но все още не съм го сменил...

Колкото до оборотите... При мене на студена кола са малко под 1000, да кажем 980. Като загрее се качва стрелката на оборотомера малко над 1000.

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Вто 08 яну 2008 12:46

yagoda написа:Здравей, при мен съм забелязал че почва да притриса когато му станат повечко консуматорите - влкючени фарове, вентилатор на парното и като се включи и перката на радиатора на двигателя почва да вибрира... същото най ясно го усещам като включа фарове и вентилатора на парното и пусна аварийните - ясно се усеща как като не святят крушките на аварийните вибрацията намалява и след това като светнат вибрира по осезаемо. при мен за този проблем се съмнявам в акумулатора който си е вече на годинки, но все още не съм го сменил...

Колкото до оборотите... При мене на студена кола са малко под 1000, да кажем 980. Като загрее се качва стрелката на оборотомера малко над 1000.

Като включваш консуматори е нормално малко да има смущение в оборотите.Особено като навключиш куп неща и примерно ти е кофти акомулатора пьк и не зарежда хубаво...И при полото и голфа които ползвам го има тва,нормално е ще ти го кажат много хора.

Потребителски аватар
hslavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hslavov » Вто 08 яну 2008 20:33

проблема е в шайбата на алтернатора
тя е фрай-лай и се разбива
аз имах същия проблем сменяте я и нещата се оправат
когато се разбие тожари много пистовия ремък и от там се вдига и шума

Върни се в “Дизелови агрегати”