Спрей за стартиране на дизелов двигател при t под нулата

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Golf_Blade
Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
Двигател: M43B16

Мнениеот Golf_Blade » Сря 09 яну 2008 0:23

musura написа:проблема е да не се прекалява с употребата му, че доколкото съм чувал, детонацията която се получава от неговото действие, не била от най-полезните за мотора ...

Мусурчо батенце,преди 2 години видях отворен мотор на ИФА В50Л стартирана с такувя етеров спрей,ами кво да кажа компот от малини беше! Този дезедорант се ползва само и изключително при много критична ситуация! Всекидневната употреба ще умори мотора на 100%.

П.П. Един много елементарен начин да запалиш дизелов мотор(изпитван всекидневно на Волво 240Д миналата зима) е да разкачиш тръбата кам възд.филтър и пред нея да запалиш страница от вестник! Просто като смукне малко топъл въздух пали като топъл!

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 09 яну 2008 2:00

Golf_Blade написа:
musura написа:проблема е да не се прекалява с употребата му, че доколкото съм чувал, детонацията която се получава от неговото действие, не била от най-полезните за мотора ...

Мусурчо батенце,преди 2 години видях отворен мотор на ИФА В50Л стартирана с такувя етеров спрей,ами кво да кажа компот от малини беше! Този дезедорант се ползва само и изключително при много критична ситуация! Всекидневната употреба ще умори мотора на 100%.

П.П. Един много елементарен начин да запалиш дизелов мотор(изпитван всекидневно на Волво 240Д миналата зима) е да разкачиш тръбата кам възд.филтър и пред нея да запалиш страница от вестник! Просто като смукне малко топъл въздух пали като топъл!

леле супер начин
евала

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Сря 09 яну 2008 12:23

Svetlix написа:
vaskoto1 написа:при неправилно дозиране чупи бутала... :wink: :twisted:

Аз съм чувал, че криви биели ...

Свидетел съм на случка с Опел кадет 1,7Д, при такава интервенция как му изхвърча филтъра на няколко метра от колата. :shock :shock :shock

Потребителски аватар
garfi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот garfi » Чет 10 яну 2008 17:49

С риск да повторя хората преди мен ще кажа, че този етър се ползва само при изключително студено време, в малки дози и като краен вариант след като сте пробвали всички други методи с подгряване с весник и тн.

Върни се в “Дизелови агрегати”