Кой дизелов двигател ще гори Био-дизела най-добре
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
Кой дизелов двигател ще гори Био-дизела най-добре
Змачи след поредното поскъпване на горивата реших да премина на дизелова кола.верно дизела гори по малко ама и дизела си е 2 лева и нещо.Я сега кажете кой дизелов двигател ще върви най-добре с алтернативното гориво Био-дизел.Става съпрос за двигателите на vw.vw поло чист дизел върви ли с био дизел или има възможност да се прецака двигателя.
- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 8%E7%E5%EB
Каква е цената на биодизела в момента? Цената на слънчогледа на Софийската стокова борса е 800лв/тон!
По принцип може да караш на чист биодизел. Аз съм карал на чист биодизел (не бората
), разликата е в по-малко тяга, липса на пушеци и сажди отзад. Проблема е, че когато биодизела е в чист той много лесно разяжда всичко което може да се разяде. Първо се почва с гумени маркучета и улътнения и т.н. От тая гледна точка не е добре да караш на чист биодизел, защото ще си имаш проблеми, може и да останеш някъде на пътя! Варианта е да смесваш биодизел с обикновен дизел (както правят всички бензиностанции), но вече ползата от разликата в цената е малка и трябва да въртиш много километри за да си на печалба от цялото упражнение.
Не знам обаче дали съществува някаква добавка за биодизел, която да неутрализира тези му качества да разяждат
Каква е цената на биодизела в момента? Цената на слънчогледа на Софийската стокова борса е 800лв/тон!
По принцип може да караш на чист биодизел. Аз съм карал на чист биодизел (не бората

Не знам обаче дали съществува някаква добавка за биодизел, която да неутрализира тези му качества да разяждат

- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Мисля , че някъде четох, за това , че от януари тази година има нещо като съглашение да се добавя 5 или 3 % биодизел към традиционния , а и като се знае , че Лук оил официално пуснаха преди време 1 вата си инсталация по биодизел ...хм официално ..http://money.ibox.bg/news/id_143273206 значи , че така или иначе ние и сега си караме с мааааалко
биодизел ... най лошият момент е липсата на всякакъв стандарт и контрол на това гориво и от там следва , че могат да ти блъскат всякаква гадост в колата ...то като се замислиш пък като има стандарти за нафтата - голям келепир ..... моя съвет е - ако ще караш с биодизел - или да е много малко , или да си го правиш сам , иначе си свършен - България е тука , баце .. 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Върни се в “Дизелови агрегати”