Бял дим сутрин от ауспуха (сурова нафта)....?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По време на яките мъгли забелязах, че и моя половер започна да мета бели къдежи отзад, хеле пък като го пришпоря.
Тъкмо да се зачудя и ядосам и гледам, че на почти всички автомобили им излиза бяло от ауспусите, та се сетих за оня номер за прочистване на двигателя, като се пръска вода (с пулверизатор) в отвора за засмукване на свеж въздух (след махане на възд. филтър) и така.
Погледнах влагомера и какво да видя 83% влажност. Ми то от това ще да е.
Като я изкарах извън града, на по-високото, дето няма мъгли - няма бял пушек, а вляза ли в ниското с мъглата и пропушва.
Няма се косите - от влагата ще да е.
Тъкмо да се зачудя и ядосам и гледам, че на почти всички автомобили им излиза бяло от ауспусите, та се сетих за оня номер за прочистване на двигателя, като се пръска вода (с пулверизатор) в отвора за засмукване на свеж въздух (след махане на възд. филтър) и така.
Погледнах влагомера и какво да видя 83% влажност. Ми то от това ще да е.
Като я изкарах извън града, на по-високото, дето няма мъгли - няма бял пушек, а вляза ли в ниското с мъглата и пропушва.
Няма се косите - от влагата ще да е.
pivv написа:ами кажи колега, щом знаеш
CO+CO2+HC+NOx+SO2+сажди и H2O(вода), която под определени температури кондензира и зарова я виждаме. Загрее ли мотора и изпускателната система, тя се изпарява и вече не се вижда

Последна промяна от GOLF@ на Пет 18 яну 2008 20:54, променено общо 2 пъти.
John3V написа:offtopic:
явно химията не ти е силната странащот' ако си прегледаш писанията отново ще видиш бая странни неща (като започнем с описаната сярна киселина).
Тук колегите (и аз) споделят, че и от загрял двигател излиза бял пушек.
Абсолютно си прав, не я обичам

Ако са загряли и пушат тогава е друга причината. Аз доколкото разбрах темата е само за сутрин при студено или се бъркам

Върни се в “Дизелови агрегати”