От коя бензиностанция зареждате нафта?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

От къде?

Еко
425
20%
ОМВ
457
21%
Шел
171
8%
Лукойл
514
24%
Ромпетрол
357
17%
Другаде, и напишете защо.
236
11%

Общо гласове: 2160
Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?

Мнениеот kn9453 » Пет 30 май 2014 21:34

До всички които все още си мислят че ШЕЛЛ вкарват горивото от Гърция или някое друго място!
Снимка0961_001.jpg

Мястото е Нови Искър.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Пет 30 май 2014 21:56

Не мисля, че някой си е го е мислел, а и в определени ситуации тази снимка може да означава много неща, включително и това че си в грешка.

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Пет 30 май 2014 22:09

kn9453 написа:До всички които все още си мислят че ШЕЛЛ вкарват горивото от Гърция или някое друго място!
Снимка0961_001.jpg

Мястото е Нови Искър.

Това да не е базата на Сакса Ойл?

Потребителски аватар
svetlio8
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: 1.9 TDI AHF 110 p.s.

Мнениеот svetlio8 » Нед 01 юни 2014 13:42

В Нови Искър е базата на Сакса - Да!
А относно снимката с камиона , ще ви дам цитат от сайта на Сакса - "Развитието и успехът на компанията са резултат от натрупания опит, високо квалифициран персонал и коректното сътрудичество с партньори, като ОМВ България ООД, ЕКО България ЕАД, Шел България ЕАД и Нафтекс Петрол ЕООД."

Така,че не виждам нищо странно в това ,че камион на шел зарежда от базата на Сакса ! Отделно ,както знаем всяка от по-големите вериги сама си слага добавките в горивата , уж по неин си тертип, което неминуемо води да мисълта, че въпреки ,че Шел зареждат от Сакса, не значи че на Шел бензиностанцията горивата са със същото качество ,каквито са на бензиностанциите на Круиз(Сакса). :)

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Нед 01 юни 2014 14:48

зареждам на Лукойл понеже ми е удобно и близо иначе бих зареждал на Круиз знам че са им добри горивата също приятели ми хвалят нафтата и на бензиностанции Газпром горивата били от Сърбия

Потребителски аватар
eminem94
Автомобил: Audi A4 B5 Avant
Двигател: AVG
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Нед 01 юни 2014 18:58

svetlio8 написа:В Нови Искър е базата на Сакса - Да!
А относно снимката с камиона , ще ви дам цитат от сайта на Сакса - "Развитието и успехът на компанията са резултат от натрупания опит, високо квалифициран персонал и коректното сътрудичество с партньори, като ОМВ България ООД, ЕКО България ЕАД, Шел България ЕАД и Нафтекс Петрол ЕООД."

Така,че не виждам нищо странно в това ,че камион на шел зарежда от базата на Сакса ! Отделно ,както знаем всяка от по-големите вериги сама си слага добавките в горивата , уж по неин си тертип, което неминуемо води да мисълта, че въпреки ,че Шел зареждат от Сакса, не значи че на Шел бензиностанцията горивата са със същото качество ,каквито са на бензиностанциите на Круиз(Сакса). :)

Абсолютно така е ,аз бях чувал за Петрол,че взимат нафтата от Сакса(но непотвърдено за останалите е ясно)

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Нед 01 юни 2014 19:01

Този камион от снимката си има специално предназначение, т.е. извършва специализирана дейност, той може да зареджда, но и да бъде зареждан, също и да бъде отдаван под наем и да извършва услуги за 2ри, 3ти и 5ти физически и юридически лица, да не говорим, че това лого на Шел, което е лепнато на цистерната, може да значи много неща, както и да не значи нищо от това, което първоинстинктивно си мислите.

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Нед 01 юни 2014 21:05

Tih да не си ръководен кадър в Шел България? Няма значение къде си сипват горивата Шел, важното е да са добри, още по важното е че Шел са станали гъвкава верига и правят ценообразуването спрямо района и конкуренцията. Примерно в Хасково на единия Шел нафтата е с цена 2.35 и с клуб Смарт става 2.25 :)

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 01 юни 2014 21:43

2.25 е доста добре . При нас няма такава цена ( поне не знам )

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Нед 01 юни 2014 22:24

Това с цените лесно може да се провери на сайта им, там има карта на бензиностанциите и има информация за цените на всяка бензиностанция в страната, аз проверих и потвърждавам казаното от powerade, определено цената е добра, а по-ниската цена се получава с "отстъпка срещу смарт точки".
powerade не съм какъвто и да било кадър в Шел, прочети пак какво и защо съм писал, защото аз не виждам причина за въпроса ти. Единствената ми връзка с Шел е това, че съм им клиент от много години и като цяло може да се каже че съм доволен, нищо повече.

Потребителски аватар
7 speed DSG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 7 speed DSG » Пон 02 юни 2014 13:26

Бензиностанции разреждат бензин и дизел с корабно гориво :scare3

Бензиностанции са затворени, защото са разреждали дизела и бензина с корабно гориво.
Всеки литър бензин и дизел излизал по-евтино с 10 ст. за бензиностанция ...

Dir.bg‎

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Автомобил: 2025 Q8
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Пон 02 юни 2014 18:12

Пропуснал си да отбележиш, че става дума за Кюстендил.
Бензиностанции са затворени, защото са разреждали дизела и бензина с корабно гориво.
Председателят на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор Стефан Цанков съобщи, че след проверка в Кюстендилско на 12 бензиностанции 3 са затворени поради 25% несъответствие в качеството на горивата, предаде БГНЕС.
Една от затворените бензиностанции е от голяма верига.

Собствениците са разреждали дизела и бензина с корабно гориво, а биодобавките били по-малко от нужните. Така всеки литър бензин и дизел излизал по-евтино с 10 ст. за бензиностанцията.
Това води до скъсяване на живота на двигателите на автомобилите и неспазване на европейските изисквания за замърсеност.

Българинът е много лицемерно същество. Хем ходи и зарежда в някакви забутани полулегални бензиностанции по нощните часове за 20ст на литър по-малко, хем после като пуснат някоя такава новина и почва да се оплаква: ”Държавата виновна”.
"Всякакви бълвочи се бъркат и се предлагат", коментира качеството на проверените горива председателят на агенцията, цитиран от БТА.

Само от тридневната акция в Кюстендилска област са наложени актове за около 50 000 лева.

Потребителски аватар
qm_parket
Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
Двигател: D40

Мнениеот qm_parket » Вто 03 юни 2014 7:50

Тая голямата верига знаете ли коя е? По цените се ориентирах, че става въпрос за Петрол ... или греша?!

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Вто 03 юни 2014 8:49

Аз залагам на Шел.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Вто 03 юни 2014 16:50

И на мен ми е любопитно, ако има някой колега от Кюстендил да сподели.

Върни се в “Дизелови агрегати”