С какво масло карате дизелите си?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Масло
За Vaico някои чувал ли понеже ми го препоръчаха било немско много хубаво и е ефтино.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Re: Масло
dimitar4o написа:За Vaico някои чувал ли понеже ми го препоръчаха било немско много хубаво и е ефтино.
http://audibg.com/lofiversion/index.php/t17357.html
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 779a4eb7ff
Passat_bs написа / в същата тема - ама погледни няколко страници назад/ Сега сложих Vaico 10W40 и никак не съм доволен. Колата стана малко по-шумна и почна да го харчи, докато Лики Моли-то почти не го пипаше.
И аз заложих на Лики Моли 10w40 - найстина работи малко по-тихо от преди! А и най-важното отговаря си на стандартите за нашите дизелчета - VW 500.00, 501.00 и 505.00
П.П На тубата пишеше, че става и за бензинови и за дизелови двигатели, но не видях да пише изрично "турбо дизел", пишеше просто дизел. Но пък бяха изписани горните стандарти(даже и един за Мерцедес) и затова го предпочетох пред останалите марки на някои, от които пишеше че са за турбо, но не отговаряха на стандарта на VW.
Дали съм направил по-добрият избор??

П.П На тубата пишеше, че става и за бензинови и за дизелови двигатели, но не видях да пише изрично "турбо дизел", пишеше просто дизел. Но пък бяха изписани горните стандарти(даже и един за Мерцедес) и затова го предпочетох пред останалите марки на някои, от които пишеше че са за турбо, но не отговаряха на стандарта на VW.
Дали съм направил по-добрият избор??
- The Bear
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Grizzlito написа:ТДИ - по принцип с Мотул Специфик 5-40 ,
MOTUL Specific VW 505.01, 505.00, 502.00 5W-40 - Притеснява ме в летните горещини как ще се държи това масло. Защо поне не са направили и едно 10W или 15W като за лято. Откакто го смених, съм минал 1500 км някъде в жегите и ще пиша как е нивото сега. И да го гори, ще доливам, тъкмо ще се обновява...
- berbatov86
- Автомобил:
- Двигател:
- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
- Bialkov_TDI
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AJM
Върни се в “Дизелови агрегати”