Теста на колегата дава информация за качеството на съответния обект на веригата. Не правете генерални изводи за цялата страна. Отдавна се знае, че качеството не е едно и също навсякъде.
Хващате 1-2 обекта, където знаете, че колата харесва горивото и това е.
Замръзнал дизел в движение !!!
-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
Re: Замръзнал дизел в движение !!!
веселин написа:hooligan_sk написа:Колеги, умната с добавките! Някой направо си замръзват по-бързо от нафтата. По дебелите книги си пише че изряден дизелов двигател се кара с чиста нафта без никакви добавки. Точно това ми казаха и в Еуратек когато взимахме шкодата, кара се с обикновена нафта и няма такъв филм като замръзване! Мога да кажа същото и за други нови коли които се карат с чиста нафта и никога не "замръзват"
Тия в Еуратек да се съвземат малко ....
Шкода Ауто не препоръчва добавки - защото в белите държави няма нужда от добавяне на такива
у нас всеки си бърка "гориво" по тайни фирмени рецепти ....- леко корабно + керосин + гориво от Лукойл + биодизел + добавки + не знам си още какво
![]()
![]()
Един колега ходи лятото до Турция - вярно е по-скъпа нафтата там , ама не е могъл да си познае колата откъм еластичност и работа на двигателя ....
та Еуратек да ми говорят - слагам си през 2000 км , ето това
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/medi ... e/5139.jpg
Аз пробвам един странен продукт като добавка закупен от представителите на Лики Моли в Варна,много ми го хвалиха и май излезе сполучлив..Наливна добавка от някъв варел,която ти я дават в шише от 1 литър и е за 1тон,нафтата става тъмно синя от нея...Като напълня колата до горе слагам 50мл,хем върши работа,хем за 25лв ще сложа не 1 път,а 20 пъти и поведение на колата е към по-добро..
- wnaso
- Автомобил:
- Двигател:
K написа:Теста на колегата дава информация за качеството на съответния обект на веригата. Не правете генерални изводи за цялата страна. Отдавна се знае, че качеството не е едно и също навсякъде.
Хващате 1-2 обекта, където знаете, че колата харесва горивото и това е.
Евала на колегата

Няма да е зле ако има ентусиасти и от други градове да направят същия опит.
- ДАНЧО
- Автомобил: Audi A4 B6
- Двигател: AVB 2003
Хубав тест , доста усилия си положил.
Само да вметна, че горивото на Петрол няма нищо общо с Лукойл.Карам от няколко месеца само с дизел на Петрол.Прави ми впечатление,че при повторно палене, т.е вече съм запалил сутринта,стигам до някъде гася, паля отново - петролската нафта се справя по добре от всички останали.Понеже нямам възможност да зареждам дори и над половината.Като влезна в резерва сипвам най-много 30 лв. и така пак до резерва.Не слагам добавки и не съм имал проблем с паленето дори и в най-големите студове който минаха.Понякога причината за непалене не е само в нафтата

Само да вметна, че горивото на Петрол няма нищо общо с Лукойл.Карам от няколко месеца само с дизел на Петрол.Прави ми впечатление,че при повторно палене, т.е вече съм запалил сутринта,стигам до някъде гася, паля отново - петролската нафта се справя по добре от всички останали.Понеже нямам възможност да зареждам дори и над половината.Като влезна в резерва сипвам най-много 30 лв. и така пак до резерва.Не слагам добавки и не съм имал проблем с паленето дори и в най-големите студове който минаха.Понякога причината за непалене не е само в нафтата

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам какви тестове да правя ,но тази сутрин пред блока бяха източили от един бус нафтата в 2 бутилки от минерална вода по 10 лт.Какво да ви кажа ,на боза прилича,на вода от реката янтра ,не ,тя там е по бистра,лайна ,нето цвят нето нищо ,беше угаснал и не искаше да запали .Та се чудеха какво да го правят и от къде да зареждат.Аз зареждам от ЕКО ,но не е добре ,след като запаля и след 1 минута ми гасне колата ,значи не е нафта това,хем съм сипал кастрол ТДА,добре че съм с най смотания дезил че с мъки гори всичко ,ако това се сипе на Новите дизели надали ще палнат ,а за тръгване да не говорим.Мамят ни навсякъде,вече ще пробвам лукойл.
Ужас ... нарочно изчаках резултатите от теста на колегата (евала за начина, по който го е провел и представи!). Тази седмица и аз имах проблем с нафтата, която налях от ОМВ, реших да не моря излишно колата и сега джиткам с една бензинка. Но, сега като гледам неговия резултат си представям какво е в моя резервоар ... бензиностанцията ОМВ ( OMV ) е в Хаджи Димитър до магазините на Лидл и Плюс. Моят съвет е: НЕ зареждайте там! Смятайте каква гняс продават!!! Утре на плюсовите температури пак ще пробвам да я запаля.
- legaltk
- Автомобил: 1.9 TDI
- Двигател: AXR
Добавките са като наркотиците - кофтито е, че привикваш към тях и като ги спреш имаш чувството, че колата ти е счупена.
-
- Автомобил:
- Двигател:
тестовете са такива за моментното зареждане на дадените бензиностанции.На другата пратка може да се обърнат нещата-нищо не се знае.
Както е писал един колега по-нагоре по темата да се кръстим при всяко зареждане за да не замръзнем по пътя някъде
Както е писал един колега по-нагоре по темата да се кръстим при всяко зареждане за да не замръзнем по пътя някъде
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Зареждайте там по 1-2л бензин на 20л нафта и няма да имате проблеми
Те студовете са 1-2 седмици както се вижда.Долу в сервиза няколко коли след замръзване ги чистят и палят със смес 1л бензин,1л нафта и 500мл от една добавка,дето избелва аспуха на дизеловата кола.Трака хлопа тея 2кила течност и после мърка
Естествено с малко бензин в резервоара,но в границите на разумното 

Върни се в “Дизелови агрегати”