-19 С, с мъка , но запалих
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Re: -19 С, с мъка , но запалих
Някой кара ли на ОМВ с нафтата дето казват че е с добавка maxmotion,днес налях от нея да видим утре как ще е .
Следния въпрос ме тормози тия дни:
Видяло се е, че при -20 ще ходим пеша, като колите не палят.
Обаче за събота го дават минус 2-3 градуса, тогава дали ще има някакъв шанс да припалиме?
От една страна е малко по-топло, но от друга пак си е под нулата, така че замръзналата течност няма стимул да се разтопява....
Как мислите - ще караме ли коли през уикенда или ще чакаме напролет?
Видяло се е, че при -20 ще ходим пеша, като колите не палят.
Обаче за събота го дават минус 2-3 градуса, тогава дали ще има някакъв шанс да припалиме?
От една страна е малко по-топло, но от друга пак си е под нулата, така че замръзналата течност няма стимул да се разтопява....
Как мислите - ще караме ли коли през уикенда или ще чакаме напролет?

- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Изчетох доста. Тука хич не е топло. -18 беше сутринта. Колата никога не ме е оставяла да чукна на дърво. Спи на пътя. Карам с нафта от тирове, камиони и тн. Когато няма от бензиностанция ОМВ и Ромпетрол(обикновената нафта). И си знам за себе си. Винаги голямо количество нафта в резервоара(зимата, както беше един колега преди мен). И аз лично наливам по 10 лева бензин на един резервоар. Проблеми няма...
Читав акумулатор, свещи, центровка и горните съвети и гаранция за бърз и безпроблемен старт... ако можете да влезете в колата, естествено

Читав акумулатор, свещи, центровка и горните съвети и гаранция за бърз и безпроблемен старт... ако можете да влезете в колата, естествено

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
smash22 написа:Някой кара ли на ОМВ с нафтата дето казват че е с добавка maxmotion,днес налях от нея да видим утре как ще е .
Колега аз съм с нея за зимата (миналата година се доверявах пак на техния мисля че се казваше алпин дизел тогава), за в момента пали ще видим какво ще стане утре.
А ето така запали днес :
http://vbox7.com/play:8f3902d204
Последна промяна от Ivelin на Вто 31 яну 2012 22:38, променено общо 3 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мдааа,влизането в колата е проблема..и той не е в уплътненията.Ама лошото е ,че ако се случи да влезна,запаля и стигна закъдето съм тръгнал,НЕ МОГА ДА ИЗЛЕЗНААА..
.А през багажника не става хич(Венто).Вънка студ ,а аз се разсъбличам за да се навирам между седалки и прочие..теснотии,хем съм слабичък..Инък-пали!Ама като запали не затварям вратите(ако се случи да се отворят измамно от първия опит!)-защото като хлопна и взема да стъргам джама,после йок-не мога ни да влезна, нито да я угася...Поне има някакъв избор,все пак са сложили не-случайно 4 врати... 

- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
Банда да ви попитам един приятел с АЛФА(не е кола) оставил я отвън пред гаража цял ден и му бил замръзнал амортисьора и сега като го размразил бил изпуснал и на друг негов приятел с Г3 и 4те и 2 били изпуснали като се размразили . Дали може и при мен може ли да се получи защото едната ми кола стой вън ... При вас случвало ли се е тези дни в студа ?
- vladi_bogoev
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с паленето нямам ( за сега). Сутрин с едно подгряване и пали. Тази вечер, при -12 пак с едно подгряване и без проблем. Притеснява ме това, че като тръгна сутрин кум 8:00 за работа, колата не ще да загрее до 90 градуса дори и след 14км каране, щото на такова разстояние ми е работата ( от Надежда до Младост 4). В други дни, като днешния, когато съм от 12:00 на работа и колата си загрява до 90 градуса. Съмнявам се в термостата, но пък може и да е от мега студеното време, знам ли? Иначе нафтичка си зареждам от ОМВ и то от ефтината.
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Днес един колега от работа сподели че не можал да запали Алфата тя е 155 дизел 2.5 тди,а преди месец смени акумолатор и свещи.Утре ще остановим проблема,аз си мисля че може да му е замразнала нафтата понеже е въртял доста време но уви не пали,а зареждал последно на Петрол,а доколкото знам там не е от най добрата нафта
та така.Иначе мойто сеатче запали макар и с кофти свещи дано не ми падне акумолатора тия дни 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес 01.02 в 07.15 h -24 навън в навеса на колата -15. Passat 5.5 - 1.9 TDI двигател AWX с почти
акумулатор и зареждане снощи от 17 часа до 22 часа с въртене около 4 секунди и претриване около секунда две запали и заспа с равномерен ход.Дизел Лукойл ЕCTO и обикновен на равно пълен резервоар и малко добавка TDA castrol за около 20 литра.
Лек ден колеги и безаварийно.

Лек ден колеги и безаварийно.
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Днес учудващо запалих по-добре
хем беше -16 а вчера -10 .....
обаче направих следната интервенция завчера вчера резервоара беше пълен повече от половината на следващото деление с нафта от Петрол, бях сложил и добавка против замръзване, вчера малко по-късно през деня долях нафта за 20 лева обаче от Ром-петрол. Днес умишлено подгрях 5 пъти и последния изчаках 20 секунди след като цъкна релето - запали за 5-6 секунди въртене.Отначало не можа веднага да вдигне обороти и се разтресе, но след 1-2 сек влезе в ритъм
Значи повече от Тея мошенници петрол нафта никога!!!!!!!!!!
Какво продват тея не знам , но не е и нафта!
Май единствено акумулатора ме спасява в тоя студ "Бош Силвър" - 85А/ч , нов -> на по-малко от месец

обаче направих следната интервенция завчера вчера резервоара беше пълен повече от половината на следващото деление с нафта от Петрол, бях сложил и добавка против замръзване, вчера малко по-късно през деня долях нафта за 20 лева обаче от Ром-петрол. Днес умишлено подгрях 5 пъти и последния изчаках 20 секунди след като цъкна релето - запали за 5-6 секунди въртене.Отначало не можа веднага да вдигне обороти и се разтресе, но след 1-2 сек влезе в ритъм
Значи повече от Тея мошенници петрол нафта никога!!!!!!!!!!
Какво продват тея не знам , но не е и нафта!
Май единствено акумулатора ме спасява в тоя студ "Бош Силвър" - 85А/ч , нов -> на по-малко от месец
- hobsy
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера след като ми падна акумулатора го сложих да се зарежда , сутринта го сложих на колата и при -23 запалих , i can't belive
въпреки , че нафтата в маркучетата от филтъра ми изглеждаше замръзнала колата си запали - с повече въретене разбира се и не угасна.Дано устиска студовете тая батерия , че не мисля да купувам друга тая зима.

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radi_nrj написа:Сутринта според http://www.sinoptik.bg беше -20. Голфа се изложи и запали чак от 2-рия опит![]()
Все пак си е за радване че предкамерният ветеран пали при тези температури

аз полото със триста зора го запалих сутринта не знам колко градуса беше но 2 акумулатора паднаха от въртене и кат запали почна цялото д се тресе и след няколко секунди се оправи
- vankata__098
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ALH 1999g.
Ето и от мен но на -21С
нафта без добавка и купувана на тънка лайстна от бензиностанция "туба" 

Последна промяна от vankata__098 на Сря 01 фев 2012 10:01, променено общо 1 път.
Върни се в “Дизелови агрегати”