Passat TDI 131hp-на дълго над 180 не може-причини-изяснени
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat TDI 131hp-на дълго над 180 не може-причини-изяснени
Здрасти. Аз съм нов в този сайт и темата е точно за мен. Имам точно същият проблем с моята кола и вдига точно 180 и не може повече ама грам. Какво се оказа за да си оправя и аз колата. А и за разхода горими 13.5 на сто. Мнойко си е ... Помощ.
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
miccito2001 написа: А и за разхода горими 13.5 на сто. Мнойко си е ... Помощ.
Тя да не е бензинова бре

- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеге, отностно максималната скорост, мисля че колите имат ограничител и след 180 турбината разтоварва. Сложих чип и промяна в максималната скорост няма .. до 180 си върви екста и след това до 200 едвам едвам, но какво от това.. по добре колата да седи здрава от колкото да се утрепаш с 220.. Отностно разхода си провери дюзите.. моя беше около 12 градско и над 7 извънграда при много "пенсионерско" каране. И четрите ми дюзи са зле като едната беше адски зле и впоследствие от това ми замина и турбината. Тия дни ще си сглобя колата и ще направя тест колко харчи, но е хубаво някой да ти провери дюзите! Поздрави!
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Лонгоркси как се оправи с дюзите за нови ли се изръси или ?
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не Тонка.. изчистиха ми ги тука в София, По 75лв на парче, но все още не са качени на колата и не мога да ти кажа какво ми е мнението. На вид са готини
, но дали колата ще работи по добре ще видим след няколко дни. Ще ти пиша да ти кажа какво е положението
Фирмата иначе е Бовал Моторс Продуктс... има и сайт http://www.bovalmoto.com/ От тях си взех и няколко добавки 
Поздрави!

Поздрави!
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
ок драсни и кажи като ги сложиш как е пасатко : ))))
Колега, от твоята тема започвам да си мисля,че доста пасати 131 к.с. са подобен проблем.Аз съм с AVF с типтроник и маx 180,но пък разхода каране по магистрала 130-150 е към 7/100
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами дюзите преди два дена ми ги оправяха в сервиза на бош н аоколоврасното, но колата пак не трагна да варви. Много слабо дарпа и харчи много дизел 131коня. Казаха че на 2 цилиндар нее добре работата, но май не са сигорни дали мошността се е загубила от дюзите. Май имам проблем с двигателя. Пък вала казах, че нее износен.
Абе ПОМОЩ!!! Моля... Дебитомер нее, вал нее, на компютър никакви грешки не показва,
катализатора е махнат, провериха турбото има налягане, просто незнам помогнете ми МОЛЯ!!!
Абе ПОМОЩ!!! Моля... Дебитомер нее, вал нее, на компютър никакви грешки не показва,
катализатора е махнат, провериха турбото има налягане, просто незнам помогнете ми МОЛЯ!!!
- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
@ombreto: хм, разхода е нормален, поне и при мен е така на магистрала 140 някъде и ми дава по борд 7л.
Но е странно това до 180 км/час. Моя и при 190 си има ряз и съм го карал с над 200, но там вече става по-бавничко. Интересен проблем. . .Сега като се стопли малко е време да направим профилактика на печките да видим какво се е случило през студа. Ще се обаждам май на Ventoman
)
Въпрос: Ако при мен на пръв поглед всичко си е нормално, трябва ли да сменям клапан H75 за по-сигурно и да изтърбушвам катализатора?! Взех да се замислям. . .
Но е странно това до 180 км/час. Моя и при 190 си има ряз и съм го карал с над 200, но там вече става по-бавничко. Интересен проблем. . .Сега като се стопли малко е време да направим профилактика на печките да видим какво се е случило през студа. Ще се обаждам май на Ventoman

Въпрос: Ако при мен на пръв поглед всичко си е нормално, трябва ли да сменям клапан H75 за по-сигурно и да изтърбушвам катализатора?! Взех да се замислям. . .
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
ombreto написа:Колега, от твоята тема започвам да си мисля,че доста пасати 131 к.с. са подобен проблем.Аз съм с AVF с типтроник и маx 180,но пък разхода каране по магистрала 130-150 е към 7/100
Не съм съгласен моят от както съм го купил винаги е правил 220 и то не кой знае колко трудно,един път съм правил 230 ама там вече беше макса и беше доста бавно...