От коя бензиностанция зареждате нафта?
-
novatora
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?
При нас шел горивото е 2.68 литъра. Досега винаги съм зареждал омв макс моушан. Сега ще пробвам шел да видя ще има ли някаква разлика.
- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
tndrrr написа:Някакво мнение за бензиностанциите в Русе? От къде зареждате и къде е най-евтина нафтата?
Аз като съм в Русе зареждам на Еко (до Ялта). Най-евтините са 2 бензиностанции: едната се намира до автогарата, другата е до хиподрума. Цените са с около 30ст. под тези на всички бензиностанции, но не разчитай на качеството.
- hip-hopotam
- Автомобил:
- Двигател:
ЕКО стадиона,ЕКО изхода на Варна зареждам последните 4-5 пъти и съм доволен откъм изминати километри и вървеж на колата.
- qm_parket
На изхода от Варна, посока Шумен недей зареждай, колега!
- hip-hopotam
- Автомобил:
- Двигател:
Що бе?Вчера си заредих от там 35 кинта и си изкарах 230-240 километра на климатик нямам никакви забележки.Що са ти такива впечатленията от там?
- qm_parket
Те тук заради проверките явно спазват благоприличие, иначе горивото им е отвратително. Аз съм зареждал 2 пъти от там и не ми харесва как го гори колата в сравнение с гориво от други ЕКО бензиностанции.
Заредих 3 пълни резервоара с дизел от Круиз и съм супер доволен както от цената (2,34лв при над 100лв обща сума), така и от качеството. Досега зареждах от Ромпетрол, това на Круиз не отстъпва. Дори ми се стори по-добро от гръцкото Каойл (сипах за сравнение).
За конкретни бензиностанции - зареждах от София (Слатина) и Сандански.
За конкретни бензиностанции - зареждах от София (Слатина) и Сандански.
- Steels
- Автомобил: Arteon SB 280hp
- Двигател: DNFE
От нафтата на Shell колата спря да пуши при настъпване. Преди това зареждах от OMV и бях като локомотив.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- Pagemakerboy
- Автомобил: 2025 Q8
- Двигател:
Стига, бе, аз пък само на ОМВ зареждам. Говорих с един приятел, който работеше в ШЕЛ и той ме посъветва, ако зареждам при тях, да не слагам от скъпия им дизел, защото нямало смисъл. Каква е схемата - в "евтиния" дизел се слага добавка, която струва на Шел 0.02 лв. за литър или 2 стотинки. След което те ни го продават като премиум гориво по-скъпо от обикновения дизел с 0.22 лв. на литър или не с 2, а с 22 стотинки отгоре и правят допълнително по 20 стотинки от всеки литър печалба, при положение, че толкова им е стандартния профит горе долу на литър обикновено гориво.
И реално бензиностанцията печели ДВОЙНО повече от продажбата на "премиум" горива и не са се загрижили момчетата по колонките като ни/ви карат да слагате от по-скъпия дизел - просто това им се таргетира, защото бензиностанцията има по-голяма далавера, разбирай печалбата по-голяма.
Виж, при бензина им имало сериозна разлика между обикновения и скъпия - октаново число, чистота и пр.
И реално бензиностанцията печели ДВОЙНО повече от продажбата на "премиум" горива и не са се загрижили момчетата по колонките като ни/ви карат да слагате от по-скъпия дизел - просто това им се таргетира, защото бензиностанцията има по-голяма далавера, разбирай печалбата по-голяма.
Виж, при бензина им имало сериозна разлика между обикновения и скъпия - октаново число, чистота и пр.
- svetlio8
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: 1.9 TDI AHF 110 p.s.
Не виждам смисъл нито от ОМВ нито от ШЕЛ, камо ли от скъпите им горива, когато дори "евтините" им (обикновените) не са толкова качествени и конкурентни на пазара спрямо горивата на Круиз.
Аз вече зареждам единствено и само на Круиз. Често зареждам по 20л в туба, нафтата е жълта ,чиста, прозрачна и течлива,оставям я около седмица да отлежи в прозрачни туби от по 10л и никога не се утаява нищо,остава си такава каквато е още като я наливам за първи път. Обичам да виждам какво гориво сипвам в резервоара си и смея да твърдя ,че по-качествено от това на Круиз не съм сипвал никога. Карам целогодишно с Кастрол ТДА + малко двутактово масло, но вече се замислям дали има смисъл, тъй като последните пъти сипах нафтата без тях в резервоара , а колата продължи да си работи както до преди това с тях . Иначе казано явно в БГ все още не всичко е опорочено и все още има фирми , които искат да правят честен бизнес.
Мнението ми е лично, на база лични наблюдения, опити и тествания с автомобилът ми и не желая да го втълпявам на никого от форума! :)
Аз вече зареждам единствено и само на Круиз. Често зареждам по 20л в туба, нафтата е жълта ,чиста, прозрачна и течлива,оставям я около седмица да отлежи в прозрачни туби от по 10л и никога не се утаява нищо,остава си такава каквато е още като я наливам за първи път. Обичам да виждам какво гориво сипвам в резервоара си и смея да твърдя ,че по-качествено от това на Круиз не съм сипвал никога. Карам целогодишно с Кастрол ТДА + малко двутактово масло, но вече се замислям дали има смисъл, тъй като последните пъти сипах нафтата без тях в резервоара , а колата продължи да си работи както до преди това с тях . Иначе казано явно в БГ все още не всичко е опорочено и все още има фирми , които искат да правят честен бизнес.
Мнението ми е лично, на база лични наблюдения, опити и тествания с автомобилът ми и не желая да го втълпявам на никого от форума! :)
-
novatora
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Качеството на горивата дали е еднакво навсякъде на круиз? Нашият град е малък, бензиностанция круиз има но не съм зареждал от страх че е по- неизвестна верига. Да рискувам ли да пробвам?
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Сипи в една туба от минерална вода и виж как изглежда нафтата. Аз зареждам от Круиз на Гео Милев в София и съм виждал хора да си наливат нафта в туби, изглежда точно както е описал колегата svetlio8
Много съм доволен, мотора не се чува, върви добре и разхода е много добър 
Много съм доволен, мотора не се чува, върви добре и разхода е много добър 
- 7 speed DSG
- Автомобил:
- Двигател:
Притеснявам се само, да не ги урочасаме с толкова (напълно заслужени) хвалби 

- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
svetlio8 написа:Не виждам смисъл нито от ОМВ нито от ШЕЛ, камо ли от скъпите им горива, когато дори "евтините" им (обикновените) не са толкова качествени и конкурентни на пазара спрямо горивата на Круиз.
Аз вече зареждам единствено и само на Круиз. :)
е Те това е маркентинг!!!
- svetlio8
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: 1.9 TDI AHF 110 p.s.
kn9453 написа:svetlio8 написа:Не виждам смисъл нито от ОМВ нито от ШЕЛ, камо ли от скъпите им горива, когато дори "евтините" им (обикновените) не са толкова качествени и конкурентни на пазара спрямо горивата на Круиз.
Аз вече зареждам единствено и само на Круиз. :)
е Те това е маркентинг!!!
Наричай го , както искаш, но е ФАКТ! А така като гледам по мненията и на други колеги не съм единственият ,който зарежда само на Круиз!
Относно колегата, novatora , аз лично в София съм зареждал и на трите им бензиностанции и разлика 100% няма в горивото! Най-добре послушай съвета на колегата plamikcho и сипи в една туба, така сам ще видиш за какво става въпрос и ще си прецениш !
Върни се в “Дизелови агрегати”