pafoo написа:кое е най-доброто масло за голф 3 1.9 тди 90 коня
Това, което има спецификация от VW: VW 505.00
Полусинтетика 10W40 или 15W50
pafoo написа:кое е най-доброто масло за голф 3 1.9 тди 90 коня
wolff1 написа:Пешо2004 написа:Колеги благодаря за предложенията.Както казах проблема не е толкова в парите.Явно пак ще заложа на YACCO ,щом според вас е класа над Лики Молито.
не е класа. пълни тъпотии. разлики в маслата, има само когато са пълни и непълни синтетики. всички други ако са оригинални са един дол дренки. купи си ликито, ем по евтино, ем същото. най малкото за да видиш, то как ще се държи
tdi_20yare написа:wolff1 написа:Пешо2004 написа:Колеги благодаря за предложенията.Както казах проблема не е толкова в парите.Явно пак ще заложа на YACCO ,щом според вас е класа над Лики Молито.
не е класа. пълни тъпотии. разлики в маслата, има само когато са пълни и непълни синтетики. всички други ако са оригинални са един дол дренки. купи си ликито, ем по евтино, ем същото. най малкото за да видиш, то как ще се държи
И хем да види че на 12-15 годишна кола едвали маслото и е проблема...Чак ми е смешно,тука се говори за класи,след като съм пробвал 4 марки дотук и нищо не се промени,а някой очакват възтановяване на двигатели,да не тракат,да не пушат,нищо че са дизели мачкани от макарони..Ако италянците мислеха като нас,сигурно щахме да караме по читави коли,а някой ги носят на автовози с по 1-1.5 по малко масло в двигателите,бълагарина си я купува,и после ще я събужда с класно масло,не ми се говори...То когато е трябвало да се мисли за хубаво масло колата е била в германия и е била до 5 години,после към италия,и накрая идва при нас,реставраторите..То като видиш какви отстъпки правят,може да ти стане колко класни са маслата.Така си мисля аз,може и да греша..
swir4o написа:pafoo написа:кое е най-доброто масло за голф 3 1.9 тди 90 коня
radi_nrj написа:swir4o написа:pafoo написа:кое е най-доброто масло за голф 3 1.9 тди 90 коня
15W50 е за мотори работещи в много високо температурни режими и с високи допуски. То е сравнително гъсто дори и на 100 градуса.
За TDI както вече писах 5W30, 5W40, а лятото може и с 10W40 стига да отговарят на 505,00.
radi_nrj написа:swir4o написа:pafoo написа:кое е най-доброто масло за голф 3 1.9 тди 90 коня
15W50 е за мотори работещи в много високо температурни режими и с високи допуски. То е сравнително гъсто дори и на 100 градуса.
За TDI както вече писах 5W30, 5W40, а лятото може и с 10W40 стига да отговарят на 505,00.
swir4o написа:Това е Галакси за състезателни машини и е едно от първите синтетични масла с този вискозитет. Няма нищо общо с полусинтетиката 15W50 И КАТО ЦЕНА И КАТО КАЧЕСТВО!
wolff1 написа:по лошо масло от 10-40 недейте да слагате, мой съвет. Дори само от 5-40 на горе, но както и да е
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 13 госта