Тестове на българска нафта от колегите от офроуд форума

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Re: Тестове на българска нафта от колегите от офроуд форума

Мнениеот anger » Пет 30 яну 2009 17:12

propparo написа:..

Асъл!!!
:beer
И аз това се опитвам да покажа (или докажа).

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Пон 02 фев 2009 16:18

Така и трябва, аз пробвах от всички бензиностанции и най-добре (според мен) се чувсташе колата с ОМВ, като вървене не усетих никаква разлика в различните бензиностанции само дето звука на двигателя (може и да си въбразявам) с екото беше различен от този на ОМВ и моята кола измина същите километри с по-евтината нафта (екото) и имаше особен шум...как направих теста...като светне лампата 50 кинта, занулявам километража и виждам колко км изминавам докато пак светне лампата...затова ОМВ и това е :)

beto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот beto » Пон 09 фев 2009 19:39

ето и моето сравнение:
наложи ми се да ходя до Будапеща и напълних резервоара до горе от Лукойл (мисля че имат само един вид дизел). светна ми лампата точно когато пристигнах в Будапеща.
там заредих до горе от Шел най-обикновен дизел. лампата ми светна 100 км след пристигането ми в бг....(в двете посоки съм навъртял горе долу едни и същи километри, като на връщане съм карал и малко по бързо)

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 09 фев 2009 19:54

Нормално е с тяхната нафта да минеш повече километри.Там не си позволяват волности като наще.Ако сипеш швейцаррска нафта ще усетиш още по-голяма разлика.

Потребителски аватар
HeMaM_CTpaX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HeMaM_CTpaX » Съб 14 фев 2009 20:46

Емии...откакто си зех Голфчето 1.6D JP само с VPower Diesel е карано...лично аз съм доволен..веднъж сипах от ефтината нафта на OMV и се уби вървежа (ако може да се нарече така)...сега като свърша резервоара ше го пробвам тоя Alpine Diesel щом толкоз го хвалите пък ше пиша за резултата ако има няква разлика изобщо...

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Сря 18 фев 2009 19:13

Аз капвам Alpin, проблема е че за 60 лв пълня малко над 1/2, но проблеми нямам, чудно ми е при Spirnt-a дали ще има утайка (за по-топло време.)

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Чет 19 фев 2009 15:23

Изчетох цялата тема, всички постове :D Ще взема да пробвам и ОМВ Алпина, най- много се хвали така като гледам. Досега само в Лукойл съм сипвал и никога не съм имал проблем, колата си пали от раз. Интересно ми е това за шума, което казват някои колеги, ще пробвам и ще споделя :roll:
Мога само да кажа в полза на Лукойл, че дават известна отстъпка, на 20 лв. ти връщат 50 ст. Ако приемем, че един резервоар струва 120 кинта печелиш 3 кинта или малко по- малко от 2 литра, пак е нещо.

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Чет 19 фев 2009 20:15

пълен ташак са тези тестове - смених горивен филтър на 30 000км Беше чист и като отворих пробката изтече нафтата + 2-3 малки капки вода... Майсторите само лъжат хората да си сменят филтрите на 15-20 000км. Карам само с V-Power Diesel + 2-3 резервоара Алпин в студа и другия път преди 40-45 000км въобще няма да се занимавам с горивния...Била лоша нафтата. Ами да, тази от тубите е лоша и отделно не трябва да се кара на резерва...Измислени тестове...Верно тука е за качество ама нали секи плюе ШЕЛ. Е аз пък друго не сипвам и даже не работя там...ха-ха-ха

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Пет 20 фев 2009 9:37

Shell V Power Diesel напоследък е много хубав. Колата върви много по-добре.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 20 фев 2009 9:45

Винаги зареждам като падне стрелката около 30л.
С последния филтър съм прехвърлил 35к км и никакви проблеми. Зареждам само от едно и също място.

Бях го писал в стара тема и сега пак.
Всички зареждат от Лукойл - Шел, Петрол, ОМВ и т.н.
Изключение правят ОМВ, които са близо да Дунава. Там се внася от Румъния (където имат рафинерия).

Това съм го виждал с очите си. Нямам сободно време да ида пак и да щракна някоя и дуга снимка на камионите, които се редят на Лукойл.

Потребителски аватар
didi7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didi7777 » Пет 20 фев 2009 17:01

bai_ILIA написа:пълен ташак са тези тестове - смених горивен филтър на 30 000км Беше чист и като отворих пробката изтече нафтата + 2-3 малки капки вода... Майсторите само лъжат хората да си сменят филтрите на 15-20 000км. Карам само с V-Power Diesel + 2-3 резервоара Алпин в студа и другия път преди 40-45 000км въобще няма да се занимавам с горивния...Била лоша нафтата. Ами да, тази от тубите е лоша и отделно не трябва да се кара на резерва...Измислени тестове...Верно тука е за качество ама нали секи плюе ШЕЛ. Е аз пък друго не сипвам и даже не работя там...ха-ха-ха

:да: V POWER

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Вто 10 мар 2009 12:11

Смених няколко резервоара Лукойл с ОМВ Алпин дизел, разлика нулева, еднакво ниво на шум, вибрации, разход и тн. и тн.

PcMan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PcMan » Пет 21 яну 2011 23:39

Какво стана с този RS Antigel, само в Лукойл го имаше, вече и там го няма :shock
Има някакъв Barum auto antigel, същата тубичка, но жълта, но само тубичката е общото м/у двете. Управителя беше убеден, че този Bomar го поръчва със същия код на RS, Който вече го няма, но не знам колко беше наясно. А и беше 4.20 пак 50мл за 50л, това си е много, 3.60 беше доста, но добре, вече 4.20 е прекалено, при това с въпросителна дали вътре е същото, защото отвън пише Bomar auto.
По-запознати да светнат положението ? :beer

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Съб 22 яну 2011 0:08

От както имам колата вече 2 години и половина 98% от зареждания са ми на ОМВ лятото ПРЕМИУМ зимата АЛПИН обаче сега с тези цени незнам какво ще се прави това нещо 2.60 тея направо чупят рекордите. А за по нататък искат да ги дигат и още ще стане сигурно 3 3 и нещо тая нафта.

76presley
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 76presley » Нед 23 яну 2011 9:21

И за мен си си чиста реклама тези тестове! Защо ли най-скъпото гориво се хвали най-много! В България цената не винаги е качество, поне според мен!
Аз няма да казвам къде зареждам, за да няма реклама все пак, но преди да започна да зареждам само на въпросната верига съм пробвал всчики останали!
Почти няма никаква разлика с изключение на надутата цена на някои горива като Alpin Diesel например!
Аз си ползвам 5 ст отстъпка, слагам си добавка против замръзване зимата, но не и RS Antigel (защо ли се оказа най-добра според т.нар. тестове??? дали
защото се прави от бг фирма и се продава само на конкретни места - и това си е чиста реклама за мен)!!!
Никога няма да повярвам, че добавките на ЛИки Моли или КАстрол ТДА не са качествени. На Лики Моли например съм ползвал доста неща и не мога да кажа лошо,
тъкмо напротив - без да правя реклама - това си е мое мнение!
Та в заключение - аз не вярвам на такива "тестове" - пробвам и се доверявам на личните си впечатления и собствената си кола!
Който реши, нека си слага скъпи и хвалени горива, но все пак нека се опита да ги прецени реално, а не да се самонанвива!

Върни се в “Дизелови агрегати”