Bora ASZ 2002 върти по-дълго от нормалното докато запали

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Re: Bora ASZ 2002 върти по-дълго от нормалното докато запали

Мнениеот bobitur » Съб 02 ное 2013 8:42

Вчера рециклирах стартера и след смяна на втулки и четки(старите имаха още бая хляб), изчистване и смазване обилно на редуктора, както каза един колега преди няколко поста. Колата като запали, чак се стреснах и не очаквах да има такава голяма разлика. Сега върти с доста по големи обороти, и съответно пали много по-бързо.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Съб 02 ное 2013 9:19

Четките, че "имали хляб" нищо не значи, новото си е ново! Нов четкодържател ли сложи или презапоява четките, защото мисля следващия път като правя профилактика на моя да си взема направо четкодържател.

Потребителски аватар
bobitur

Мнениеот bobitur » Съб 02 ное 2013 17:44

Нов четкодържател бош със остъпката ми излезна 15лв. Втулките са 4бр. Но смених само крайните 2бр. другите ми се видя мисия невъзможна. Смазване на редуктора и всичко е ок.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Нед 03 ное 2013 20:50

:cry Оказва се,че вече въздух в горивото няма и пали перфектно,НО този път пък вкарва нафта в маслото :banghead ,@бахти и драмата,@бахти и чудото,направо турски сериал,днес като видях,че нивото на маслото ми се е качило с горе долу милиметър лошо ми стана,направо седнах на земята,някакви идеи за по-нататъшни действия?
М/у другото може ли от тези гумички
Изображение
подложени на изключителни химически,температурни и механични въздействия да зависят толкова много неща,тъпа работа,поне ГНП-тата нямат подобни проблеми.

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Нед 03 ное 2013 21:21

Жалко е, че излишно осложняват новите автомобили, но колкото и да си караме старите - идва момент в който щеш не щеш трябва да караш нова...

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Нед 03 ное 2013 22:06

Мислил ли си да я продадеш?

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Нед 03 ное 2013 22:32

Да :biggrin ...обаче проблема е какво да взема ако я продам,то трябва да е или чисто ново или макс на 1-2 години,писах някъде,че съм си харесал новата фиеста,за около 10 000 има 2010-11,около 90 коня,фабрична газова,гласов контрол,безконтактно запалване,адаптивни предни светлини...ама жената казва,че ако взема подобна "женска" кола щяла да ме напусне :biggrin ...иначе много си харесвам моята Бора , дали да допусна едни о-пръстенчета с диаметър на гумената част 1-2 мм да ме разделят с нея?Не знам!В чудене съм.
Замислям нова смяна на въпросните,явно при поставянето става нещо и всичко е до късмет.

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Нед 03 ное 2013 23:40

Бората ти е наистина уникална и аз не бих се разделил е така. :rolleyes

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 04 ное 2013 8:18

FELIPE написа:Замислям нова смяна на въпросните,явно при поставянето става нещо и всичко е до късмет.

ок има някви проблеми с главата е възможно. Направи си е една зимна разходка до морето :wink

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пон 04 ное 2013 9:12

FELIPE написа::cry Оказва се,че вече въздух в горивото няма и пали перфектно,НО този път пък вкарва нафта в маслото :banghead

Оправят едно, развалят друго.
Колкото и да е добър един майстор, понякога се получават такива неща.
Иди в сервиза, в който са ти оправили паленето - би трябвало да ги сменят без да ти взимат пари за труд :rolleyes

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пон 04 ное 2013 11:58

Този (д)ефект се получава при разбити легла на дюзите, много често срещано при 131 (предимно на авф съм го виждал) дали пък там не е проблема :rolleyes Както е казал морфей раходи се до морето при ифидик, доста път е ама поне ще си решиш проблемите :th_up

Потребителски аватар
bobitur

Мнениеот bobitur » Пон 04 ное 2013 15:56

Покарай е и следи нивото на маслото, мисля че един милиметър не е критерий на различни места и налкони и температура на маслото може да се вдигне и повече от 3-5 мм.

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Пон 04 ное 2013 17:54

На мен ме е яд,че не погледнах нивото на маслото още на другата сутрин след като взех колата,за да имам някаква отправна точка,защото действително нивото ми бе около милиметър,милиметър и половина под горната чупка,а сега е точно на чупката,но тая някаква надежда,че може да е влезнала нафта вследствие на самия ремонт,какво ми дава основание да мисля така,Жоро ми каза,че като са махнали дюзите в цилиндрите е влезнала доста нафта,като чак се е опасявал от "нафтов удар" при запалване и след като запалих колата за първи път след ремонта доста пушеше и миришеше на не изгоряла нафта, това пушене продължи доста време,да кажем половин час,като след това изчезна...а дано,ама надали дето се казва,но надеждата умира последна :biggrin .Ако не, ще съм тоталния карък,на хората им влиза нафта в маслото и след смяна на гумичките се оправя,а при мен е обратното :icon_lol .
А главата действително има вкопано от дюзите(не вярвам ПД 1,9 освен чисто нова да няма,знаем защо),но преди първата смяна нямаше проблеми,след нея също,проблема,ако го има, се появи чак сега.
:biggrin Иначе приятели,ако съм сигурен в момента,че мога да мина 500 км с колата без да ми се напълни картера с нафта,веднага и с кеф щях да напиша в заглавието -РЕШЕНО!
П.П.27.11.2013г. - И наистина смятам проблема за решен,досега съм минал 650 км.,Бората пали кибрит,нивото на маслото не се променя,даже съвсем леко е дръпнало надолу,та вече спокойно мога да констатирам,причината за проблема е бил о-пръстените на дюзите и Жоро ги е сменил напълно професионално.

Последна промяна от FELIPE на Сря 27 ное 2013 19:21, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 04 ное 2013 18:33

няма вариант да ти се напълни толкова бързо с нафта, ако имаше, едва ли щеше да имаш проблеми само с по-трудно палене.

Аз също се бях навил да ги сменям превантивно и имено Иво ми каза, не се филмирай и си карай колата, имаш ли реален проблем то ще си покаже. Година и повече, си перкам така, ядове няма.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Чет 07 ное 2013 0:11

колкото и да е странно днес правих голф 131коня с абсолютно същия проблем.колата имаше пауарбокс, изключих го и проблема се оправи.преди това колата палеше когато тя реши и оборотомера на стартер скачаше до 4000 оборота.

Върни се в “Дизелови агрегати”