Колко дизел ви горят колите ?
-
Polo_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко дизел ви горят колите ?
Поло 1.9 SDI 64кс.... градско 6. Извън градско 4.5 До моретоо и обратно 520км 25 литра нафта . По магистралата скорост 120км/ч и 1 час тапа задръстване в Бургас. (520км - 25 литра)
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Да е*а и полото(с извинение). Докато карам нашето (пак SDI 64к.с ASX мотор) не ми доставя никакво удоволствие, като отида на бензиностанцията след това получавам душевен оргазъм 

-
Polo_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Именно.... В моето семейство притежаваме още и Шаран 1,9 ТДИ 110 кс... харчи 2 литра над Полото...
Последна промяна от gr_kanev на Сря 30 сеп 2015 12:08, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
-
Polo_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Сега е наред да премина към бензинов Фолксваген. И това ще бъде Лупо 1,0 1,4.... И авто-картата на моето семейство ще бъде докрай изпълнена от ВАГ групата.. Шаран 1,9 ТДИ (110)2000г. Поло 1,9 СДИ 1998г. И съм си набелязал Лупо 2001г. бензин... Остава да си набавя също Пасат и Голф. Приятелите ми и познати всички карат японски коли и ме смятат за луд. Но както и да е шоу да става парите се печелят..коли трябва да се карат най-вече Фолцовее.. и да сме живи здрави и безаварийнии.... 

- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
Не вярвах,но преди смяна на съединител и маховик гореше 6.2,а сега 5.5. За АФН-а говоря (комби).
-
BobyM
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
Колега дай обосновка на какви измервания се основава този разход литри/км ?
Да не съм офф: последно измерване 8 литра 137км от лампа до лампа градско.
Да не съм офф: последно измерване 8 литра 137км от лампа до лампа градско.
- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
Пълня до преливане,минавам 400-450 км. от които 30-40 % градско и пак пълня до преливане.
-
stanimir1123
- Автомобил: b5 AFN
- Двигател:
mafiota_a4 написа:Не вярвах,но преди смяна на съединител и маховик гореше 6.2,а сега 5.5. За АФН-а говоря (комби).
Колега, как си го обясняваш това?
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Теоретично е възможно,щото при ''буксуващ'' съединител разхода се качва.
Но с тиа цифри разход,които споменава колегата доста требва да е буксувал тоа съединител преди смяната. Незнам може и да греша.
Но с тиа цифри разход,които споменава колегата доста требва да е буксувал тоа съединител преди смяната. Незнам може и да греша.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Има малко логика, но аз си го обяснявам другояче. При "заминал/тръгнал" маховик има една особена вибрация в диапазона 1600-1800 оборота. Това се случва с лека газ и лек наклон нагоре, влошава се при понатоварена кола . И сега има два варианта: или се подава по-яко газ в този момент, или се превключва на долна предавка , целта е да се минат 2-те хил.оборота в минута, там вече го няма това характерно тресене ( е вече при хептен скапан...няма много значение ). И човек "свиква" и добива навик да не я държи в този диапазон обороти. Предполагам това е някакво обяснение за по-малкия разход, позволява се каране с малко газ и по-ниски обороти, на по-висока предавка ( това при вече сменен маховик/съединител ) 
Traytor написа:Аз звъннах на защита на потребителя заради ОМВ във Варна на ул. Мир, след като колата ми събра 70л нафта, а бях на делението след резервата... И какво се получава? 62л ми е резервоара(резервата от 7 литра влиза в това число), нашите ми сипали 70литра при наличието на поне 10 литра в резервоара. Хакнаха им глоба, въпреки оправданията, че точно в този ден имали проблеми с помпите на бензиностанцията.
След еуфорията с проверките по бензиностанциите,с качество и количество, всичко е
наред
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
След всичко изчетено дотук стигам до ''откриването на топлата вода'',т.е. да не си разбутвам помпи,дюзи и т.н.,заради висок разход,ако ми е добре двигателчето,вози ме безотказно колицата-не пипам нищо,бил ми показвал ''борда''7,5л./100км.,а трябва да е 6.5л.-ами,малко от колонката на бензиностанцията,малко от ''поспестени''добавки в нафтата и ей ти разликата...
-
BobyM
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
Ооо това е сигурно, няма случай в които при сипване от колонка да не ми покаже разлика със съпваното от туби.
Подчертавам, че никога не съм имал проблеми с говирото в туби защото винаги е било в прозрачни такива и съм го виждал какво представлява + че минаваше през супер финна цедка. (За жалост в минало време... че станала белята) :(
Последни 4 зареждания за късмет май оцелих бензиностанция при всяко зареждане за 10лв при цена 2.06 на нафтата изминавам средно 70-75км. средно около 6.5-6.9 разход с движение междуквартално с 70-80 постоянна скорост + изпреварванията.
Подчертавам, че никога не съм имал проблеми с говирото в туби защото винаги е било в прозрачни такива и съм го виждал какво представлява + че минаваше през супер финна цедка. (За жалост в минало време... че станала белята) :(
Последни 4 зареждания за късмет май оцелих бензиностанция при всяко зареждане за 10лв при цена 2.06 на нафтата изминавам средно 70-75км. средно около 6.5-6.9 разход с движение междуквартално с 70-80 постоянна скорост + изпреварванията.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Meжду другото имам познат ,който повече от 15 години кара Пежо 405 -1,9 чист дизел,най-добрия френски ДВГ според мен.Вярвате или не тази кола отдавна мина 1млн.километра.Има една подробност -откакто е в този човек колата никога не е зареждана директно на бензколонка.
Колегите ,които са от Шумен се досещат може би за кого говоря.
Та този човек държи в гаража си варели,в които държи нафтата ,дори от бензиностанция първо във варела и след определен период-седмица-две след ''утаяването''зарежда пежото,но никога варела не се източва докрай.
Та тоя човек никога не е имал някакви сериозни оплаквания към която и да е верига бензиностанции... не знам дали слага допълнително някакви присадки,но шапка му свалям за търпението за тези ''гимнастики''с нафтата.
Пежото и до днес където го виждам е перфектно и мотора просто ''мърка''.
Разход -5л./100км. изв.градско,без ''настъпване'',колата рядко е вдигала над 120-130 км./ч.
Колегите ,които са от Шумен се досещат може би за кого говоря.
Та този човек държи в гаража си варели,в които държи нафтата ,дори от бензиностанция първо във варела и след определен период-седмица-две след ''утаяването''зарежда пежото,но никога варела не се източва докрай.
Та тоя човек никога не е имал някакви сериозни оплаквания към която и да е верига бензиностанции... не знам дали слага допълнително някакви присадки,но шапка му свалям за търпението за тези ''гимнастики''с нафтата.
Пежото и до днес където го виждам е перфектно и мотора просто ''мърка''.
Разход -5л./100км. изв.градско,без ''настъпване'',колата рядко е вдигала над 120-130 км./ч.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
е то тая кола е с предкамерен моторgergeto написа:Meжду другото имам познат ,който повече от 15 години кара Пежо 405 -1,9 чист дизел
няма и да има, хеле ако е с Бош ГНПgergeto написа:Та тоя човек никога не е имал някакви сериозни оплаквания към която и да е верига бензиностанции..
този мотор е всеяден и няма "претенции" към цетаново число и т.н. лапа сичко кото е мазно 
Върни се в “Дизелови агрегати”