Колко дизел ви горят колите ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Re: Колко дизел ви горят колите ?

Мнениеот gergeto » Нед 06 сеп 2015 12:35

xxx_man написа:Интересен факт е че от както цената на нафтата падна, разхода му се качи с близо половин литър!!! Май лукойл пак ни мачка здраво!!! Няма празно при тия измикяри!

Абе ,знаеш ли ,че и аз от няколко дни имам едни такива мисли,същата бензиностанция,дори на една и съща колонка зареждам ,ама борда взе да вади едни цифри-7,5 л/100,8,7л/100 в града.Много не му обърнах внимание,ама сега като чета мнението на колегата... :screwy

5

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Нед 06 сеп 2015 14:42

Xaxy написа:
samo_pechka написа:При мен при режим 50/50 градско и извън , не пада под 6.2 на сто , това при две каляски с надлъжен АФН мотор, пусна ли и климата , сега напоследък доста редовно м/у другото- 7/100 +- 300мл. Засечено пълно/пълно и лежерно каране . Нарочно съм пробвал и с туби ( поради съмнение в количеството отчетено гориво на колонката )- все тая, пак е същият.
При теб обаче е уникално нисък .

Много хора, ми го казаха това. Тъй като сега, баща ми ме зарежда от камиона , колата гори по-малко. Но когато заредя 10-20 литра от , друга бензиностанция разхода рязко се увеличава, а от нафтата на бащата разхода пада.....

То като е крадена и тубите са малко по-голями от това което пише е нормално да е малко по-икономична.А иначе твоя е единствения пасат който гори 5 на 100 градско при положение че настъпваш.Това го няма и от завода.

Потребителски аватар
simo7
Автомобил: Джета
Двигател: 2012г

Мнениеот simo7 » Нед 06 сеп 2015 15:19

Zdravko Zankov написа:Една седмица се возя с един Пасат В5.5 ТДИ/101кс.Има чипче.
Изминах 700км,90% извънградско.90-110.Под 6л/100км не успях да го сваля.
Колата е доста запазена,мотора мърка.
Но този разход не ми допадна.
Горивото е от ЕКО.

Моя пасат е същият и с чип.На стенда показа 20киловата отгоре и 100нм въртящ момент.При тази скорост която пишеш че си карал трябва и под 5/100 да я свалиш.Аз съм писал Троян-Шумен с климатроник 4.7/разход,миналата неделя Шумен-Кранево по магистралата до Варна си поставих за цел да не карам с повече от 100-110км/ч.Резултата в Кранево е 4.8/100 по борд.Това е постоянно с климатроник.Слагам добавка на бардал и 5милилитра на литър нафта двутактово масло.А този Хахо преди колко страници пак писа за тези невероятни горения в града на пасата му и го нахраниха хората,ама той пак си продължава да си вярва.Явно нещо бърка със сметките ама не мирясва.

Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Мнениеот Xaxy » Нед 06 сеп 2015 15:37

Ааа,да ти кажа мен трудно може,някой да ме "нахрани" , ама много ще му бъде трудно. Има един колега, не му знам ника казва се Иво,живее в Пловдив. Кара като моя Пасат,каза ми нямало начин,толкова да ми гори колата. Напълних до капачката, 3 дни обикаляхме из Пловдив и после до София и обратно до Пловдив. Разхода които даде, при толкова натоварен трафик в Пловдив 6,2 на 100 км. Така,че не ми се обяснявай като някоя първокласничка,които не вярва мога му докажа. Както с колегата Иво,му затворих устата,а сега вече станахме добри приятели,а преди това само се пробваше да ме "нахрани". Така,че които има желание да го садна,едно убавУ нека заповяда.

Потребителски аватар
simo7
Автомобил: Джета
Двигател: 2012г

Мнениеот simo7 » Нед 06 сеп 2015 17:47

Няма да споря повече с тебе,явно пасата е страшно икономичен.Само не разбрах това комбинираният ти разход е от цялата обиколка из Пловдив и до София или само в Пловдив.По борд комп. ли как го засече.Щото пълно пълно е много разтегливо понятие.Не се заяждам казах ти че няма да споря вече с тебе.Щом ти гори толкова браво.Моя разход е по борд комп. и смея да твърдя че е точен.Светва ми лампата и наливам дадено количество.После докато светне пак и засичам.Средният разход е същият на борд комп. и като разделя км-те на литрите.

uomoto
Автомобил: MK4 PD
Двигател: 1.9 TDI 131

Мнениеот uomoto » Нед 06 сеп 2015 20:17

Ей Хахо ли си хуху ли си не те знам. Ставаш много много досаден с твоя лапешки разход. Казавм лапе, защото си такова. Смени 5-6 коли, покарай десетина години и ела пак сподели разхода си. Тука не сме паднали от луната. Лично аз ако съм Мод, ще ти забраня да ръсиш простотии тука.
А да дойдем на темата. Лично аз не вярвах на борда, но се връзват нещата. Голфето си лапа 6 на моето каране. Само да вметна,че предната ми кочинка 1,4 бенз, гълташе 8-9. Иначе съм падал и на 5, но това е друга бира... :censored2

Потребителски аватар
Xaxy

Мнениеот Xaxy » Нед 06 сеп 2015 20:31

Лапе на лапе,вика ли? Като си измислен "мод", нещо ще ме изплашиш ли? То се вижда,че лапето си ти почна с някакви смешни заплахи. Първо се научи,да пишеш като човек,а не да се извисяваш като простак!!! Какви простотии ръся,айде се хванем на един бас,ако е такъв разхода даваш 1К ,ако аз лъжа ти давам 1К ,ако ги имаш де,че лапетата трудно ги събирате...

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 06 сеп 2015 21:18

Преминавате някои граници,колеги все пак темата е за разход,евентуално качество и количество на дизела.Ако на някой колата му е много икономична,а на друг не толкова-това не е повод за дразги помежду ни.Да не забравяме едно от основните правила -всеки има право на собствено мнение ,без да накърнява достойнството и мнението на други участници във форума. :a045

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 06 сеп 2015 21:44

Намирате си колата ей в този сайт http://www.spritmonitor.de/en/ и разбирате колко е средния разход,от там нататък всичко е стъкмистика и приказки за рибаря и окото на рибата :a045 Там поне хората споделят статистика за разход,а не си мерят....атрибутите като тук :mhihi Последните три коли които съм карал /и карам/ се покриват почти на 100% със посочения среден разход в този сайт, а ако взема да вярвам на всичко прочетено тук и в един друг форум излиза че са все счупени /нищо че едната е на 10 000км/ понеже горят с литър-литър и половина повече отколкото на пишещите :screwy

Последна промяна от Stivi на Нед 06 сеп 2015 21:50, променено общо 1 път.

BobyM
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 1.9 TDI

Мнениеот BobyM » Нед 06 сеп 2015 21:47

Съгласен съм с последния колега обърнахте го на лични драми няма симсъл да се карате, аз казах, че и аз имам съмнения относно разхода на колегата но това е мое мнение.
За разхода и аз мога да се похваля с последния от вчера до днес 4.95 литра нафта за момента изминати 105км и още не е светнала лампата, като се има на впредивд, че преди зареждането вчера светна ;)
ПС: Ти каза за баса с приятеля ти но не каза от къде си сипал тъй като колегите правилно казаха за тубната нафта каква е разликата ;)

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Нед 06 сеп 2015 21:53

Xaxy написа:Заредени 30 литра, изминати 538 км. само градско каране на къси разстояния.

За мен къси разстояния са до 5км в посока. И колата е винаги студена.
Например: 5км сутрин до работа и 5км вечер обратно. Общо за ден 10км.
Xaxy написа:Предимно го зареждам, докато прелее отвън, но този месец не се получи така. Предимно за миналия месец, го напълних с 60-1 литра "по-спомен" , изминах 1000 км "по-спомен" като едно 80 % беше само градско каране. Днес отново го напълних, до капачката

Значи тези 538км са изминати за един месец - август и този път не си напълнил до горе както преди. Колко литра биха се събрали, за да е пълен резервоара както преди?
Август имаше 21 раб. дни, което да приемем са 210км за ходене и връщане от работа. То къде са пропътувани останалите около 300 км.?

И за да докажа, че не се заяждам съм готов да се обзаложа с теб, но ще трябва да изчакаме резултата около два месеца, защото 500км само градско каране на къси разстояния не се изминават за по-кратко време. А може би ще се наложи да изчакаме до август 2016, за да се повторят атмосферните условия. А също така трябва да разполагаш с нафта от баща ти. Само при доливането ще използваме калибриран съд за измерване на количество.

Ако ти спечелиш облога, освен честно спечелените от теб 1 000лв съм съгласен да закупя колата на определена от теб цена. Само ако може да уточниш
Xaxy написа:Но когато заредя 10-20 литра от , друга бензиностанция разхода рязко се увеличава, а от нафтата на бащата разхода пада.

Колко точно се увеличава разхода при зареждане от друга бензиностанция? Ако е до 6л/100км само градско каране на къси разстояния, то това за мен не е никакъв проблем.

Потребителски аватар
Xaxy

Мнениеот Xaxy » Нед 06 сеп 2015 22:22

Какво сте се захванали, толкова с моя разход? Завиждате ли какво, обяснете да знам, вече да добавям ей така по 4-5 литра отгоре, че да няма такива спорове?

За мен, къси разстояния са; да се събудя слезна до града, пия кафе да се прибера, после пак да слезна и т.н.

Тези 538 км, са изминати от 17.08.15 година до 04.09.15 година, тези 538 км са само градско каране, къси разстояния. Искаш да знаеш, къде съм ги изминал ли сега? Ами ще ти кажа, на тази дата почина баба ми, ако искаш още нещо да ти кажа, яла ми на гости и ще ти го кажа в очите. Да се обзаложим, немаш грижи тъкмо искам на някой сритам задника от този форум, дето се правите на "големите" разбирачи, колата ти не можела да гори толкова. Ами, като не може не ми обръщайте внимание бе кретени. Които има проблем, нека ми пише на лично ще се разберем много добре!

Последна промяна от hooligans на Нед 06 сеп 2015 23:55, променено общо 1 път.
Причина: Получаваш официално предупреждение! Спазвай приличен тон!

BobyM
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 1.9 TDI

Мнениеот BobyM » Нед 06 сеп 2015 22:31

Айде без обиди колега ако обичаш не сме тук да си мерим пишките.
Колегата ти каза най-точно аз също те попитах ти нищо не казваш ;)
Като се обзаложихте предния път с това момче което каза от къде сипа нафтата от тате или от бензиностанция?
Защото имам туби по 20 литра и мога да ти кажа, че в тях пре спокойно мога да събера 23-4 до капачката това визираме с колегата.
Другото което колегата визира е, че къси разстояния за нас са такива с престой които се карат само на студен двигател.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Нед 06 сеп 2015 22:35

Както казах - не завиждам, а се възхищавам на прекрасния автомобил, който даже много желая да притежавам. Да разбирам ли, че се отказваш от облога?

538км за половин месец НЕ са в никакъв случай само градско каране на къси разстояния. Явно нямаш никаква представа, какво е градско каране на къси разстояния!

Потребителски аватар
Xaxy

Мнениеот Xaxy » Нед 06 сеп 2015 22:42

Какво,айде без обиди? Първо се научете, да пишете като хората, а не да се опитвате да "храните" ,ако исках да лъжа,щях да пиша за разход от 3-4 литра,ама явно на някой хора , не им достига сиво вещество и са толкова,маумни и не могат да помислят малко....

Сипах я от туби,но момчето смяташе,че го лъжа затова,след това присипвахме нафтата в шишета от мин.вода които са по 10 литра. Каквото имах го казах!

Върни се в “Дизелови агрегати”