С какво масло карате дизелите си?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
wolff1
Автомобил:
Двигател:

Re: С какво масло карате дизелите си?

Мнениеот wolff1 » Вто 01 май 2012 4:09

веселин написа:
radi_nrj написа:
веселин написа:Ето това е точното масло за твоя двигател
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/prod ... db=web.nsf
да не те бърка , че няма 505.00 - лично за мен е перфектното масло за двигатели с голям пробег - няма да съжаляваш :да: :beer
ползвал съм го години - единственото масло , което нямаше "разход" за периода на употреба - колкото наливаш - толкова оставаше на пръчката след 8000 км. :shock :bowdown

Значи според теб трябва да отскочим до Волвсбург да намерим групара от инженери, които са въвели стандартите (или поне тия, които са все още живи), да им забием по един шамар и да им кажем, че нищо не разбират... :dontknow:

Семки и бомбонки ти е хобито :banghead: - ако нямаш нещо конструктивно по темата , не виждам причина да спамиш! :talk:
Ползвал съм маслото толкова години - нямаше нужда да питам инжинерите от Волфсбург - без тяхното одобрение двигателят си беше в перфектно състояние с това масло - дори и без vw norm 505.00

как разбра че е в перфектно състояние? отвори и го видя ли? :)

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 01 май 2012 10:10

wolff1 написа:
веселин написа:
radi_nrj написа:
да не те бърка , че няма 505.00 - лично за мен е перфектното масло за двигатели с голям пробег - няма да съжаляваш :да: :beer
ползвал съм го години - единственото масло , което нямаше "разход" за периода на употреба - колкото наливаш - толкова оставаше на пръчката след 8000 км. :shock :bowdown

Значи според теб трябва да отскочим до Волвсбург да намерим групара от инженери, които са въвели стандартите (или поне тия, които са все още живи), да им забием по един шамар и да им кажем, че нищо не разбират... :dontknow:

Семки и бомбонки ти е хобито :banghead: - ако нямаш нещо конструктивно по темата , не виждам причина да спамиш! :talk:
Ползвал съм маслото толкова години - нямаше нужда да питам инжинерите от Волфсбург - без тяхното одобрение двигателят си беше в перфектно състояние с това масло - дори и без vw norm 505.00

Доста хора ми знаеха стария Голф - ти не си от тях - така , че специално за теб
в какво състояние ти изглежда двигател на 300 хил пробег - предкамерен турбодизел - 1V /60к.с/ , палещ безпроблемно на - 20 зимата , достигащ скорост от 170 км/ч и "разход" на масло - 0,5 л. за 8000 км. :deal
а със гореспоменатото масло съм писал - нулев разход на масло :bowdown
трябваше ли според теб да го отварям - :talk: :wink: :beer

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 01 май 2012 11:08

веселин написа:Доста хора ми знаеха стария Голф - ти не си от тях - така , че специално за теб
в какво състояние ти изглежда двигател на 300 хил пробег - предкамерен турбодизел - 1V /60к.с/ , палещ безпроблемно на - 20 зимата , достигащ скорост от 170 км/ч и "разход" на масло - 0,5 л. за 8000 км. :deal

Първо - 1Z и 1V имат малко общо.
Второ - С риск да се повторя да караш на нашия климат турбодизел с масло 10W40 е хазарт.
Трето - Стандартите са за това за да се спазват и прилагат. Ако Лики Моли ги е домързяло или им се е видяло скъпо да дадат проби на сертифициращ орган това си е техен проблем.

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 01 май 2012 11:57

radi_nrj написа:
веселин написа:Доста хора ми знаеха стария Голф - ти не си от тях - така , че специално за теб

Първо - 1Z и 1V имат малко общо.
Второ - С риск да се повторя да караш на нашия климат турбодизел с масло 10W40 е хазарт.
Трето - Стандартите са за това за да се спазват и прилагат. Ако Лики Моли ги е домързяло или им се е видяло скъпо да дадат проби на сертифициращ орган това си е техен проблем.

Така - Лики Моли събраха негативни мнения върху си - заради неоснователните вреди , които молибден бисулфида уж причинявал на двигателя
нямал съм негативни впечатления от това масло - TUV сертификата ми е достатъчен , че тази фирма производител има високи изисквания към качествата на продуктите си
Самите германци имат доверие в маслата на фирмата - от анкетираните 80 000 души от Ауто Билд - 71,4 % .... ама те са си националисти по принцип
10W40 карах в продължение на 8 години - не ми се стори хазартно - може би препоръчваш 15W ???

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 01 май 2012 12:22

веселин написа:нямал съм негативни впечатления от това масло - TUV сертификата ми е достатъчен , че тази фирма производител има високи изисквания към качествата на продуктите си

Абе като гледам как на всичко вече се мъдри този TUV сертификат вече не му вярвам много и по точно кой,как и за какво е лепнал печата :idea: Аз например не бих карал с Лики ,но пък друг никога не би си сложил Тотал с който карам вече 140 000км така че от тази гледна точка е безмислено да се спори :beer

веселин написа:10W40 карах в продължение на 8 години - не ми се стори хазартно - може би препоръчваш 15W ???

Тук сме от един отбор и пак идваме на същите 140 000 минато с гадния френски Тотал и то именно 10W40 с одобрение 505.00 а колата се кара постоянно включително зимата при всякакви температури :idea:

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 01 май 2012 13:00

веселин написа:10W40 карах в продължение на 8 години - не ми се стори хазартно - може би препоръчваш 15W ???

:063: :063: :063: Аз защото карам моята с VAG масло 5W30 ще взема да препоръчвам на колегата минерално масло :063: :063: :063:

Карам моята целогодишно с рядко синтетично масло и също нямам разход като изключим теча от капака на клапаните. Пробега на моята е доста над 300 000 и няма никаква нужда от молибденови добавки в маслото, ако двигателя ти е износен/повреден никакво масло няма да го оправи.

Всичките ми познати, които си имат поне малко понятие от двигатели с вътрешно горене са на същото мнение.

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 01 май 2012 16:40

radi_nrj написа:

:063: :063: :063: Аз защото карам моята с VAG масло 5W30 ще взема да препоръчвам на колегата минерално масло :063: :063: :063:

Карам моята целогодишно с рядко синтетично масло и също нямам разход като изключим теча от капака на клапаните. Пробега на моята е доста над 300 000 и няма никаква нужда от молибденови добавки в маслото, ако двигателя ти е износен/повреден никакво масло няма да го оправи.

Всичките ми познати, които си имат поне малко понятие от двигатели с вътрешно горене са на същото мнение.

ама карай си го и с 0W30 - :beer - кеф цена няма
и мислиш , че VAG произвежда масло mhihi mhihi mhihi - синтетично или хидрокрек синтез ? да те видя колко разбираш от масла !?!?

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Вто 01 май 2012 21:36

веселин написа:
wolff1 написа:
веселин написа:
radi_nrj написа:

Доста хора ми знаеха стария Голф - ти не си от тях - така , че специално за теб
а със гореспоменатото масло съм писал - нулев разход на масло :bowdown
трябваше ли според теб да го отварям - :talk: :wink: :beer

това не е гаранция, че скоро може да не му стане нещо. както и казах че разхода на масло, не означава че маслото е лошо. просто метала на двигателя ти така го приема. спецификацийте са за това че са. хората които искат да карат не по тях си е за тяхна сметка. за 10 лв. да се права на циганин, както се казва защо? :да: както и да е ...

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Сря 02 май 2012 8:22

ама карай си го и с 0W30 - :beer - кеф цена няма
и мислиш , че VAG произвежда масло mhihi mhihi mhihi - синтетично или хидрокрек синтез ? да те видя колко разбираш от масла !?!?[/quote]
Колега би ли обяснил за така нареченото хидрокрек.Понеже карам с такова на кастрол и искам малко повече да ми се разясни.Покрива изискванията за моя мотор но знае ли човек.

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Сря 02 май 2012 11:54

radi_nrj написа:

То и там ти е грешката ;) Ако си мислиш че помагаш на мотора ще ти кажа че грешиш ;) Все едно да му наливаш от скъпата нафта Евро5 ми пак му вредиш замисли се и ако не ти стане ясно щи разясним ;)

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 02 май 2012 14:45

Jivko7777 написа: ...ако не ти стане ясно щи разясним ;)

Разясни ми, че не ми става ясно. Също не ми става ясно защо и сервизната програма за моя мотор препоръчват 5W30 или 10W40 за нашия климат. Като зимата при температури под -15 дават 10W40 е "на ръба" да изгуби всякакви смазочните свойства при студен старт. Реално погледнато ако спазваме сервизните предписания в България зиме и лете трябва да се кара с различно масло ама никой не го прави.

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Сря 02 май 2012 23:52

radi_nrj написа:
Jivko7777 написа: ...ако не ти стане ясно щи разясним ;)

Разясни ми, че не ми става ясно. Също не ми става ясно защо и сервизната програма за моя мотор препоръчват 5W30 или 10W40 за нашия климат. Като зимата при температури под -15 дават 10W40 е "на ръба" да изгуби всякакви смазочните свойства при студен старт. Реално погледнато ако спазваме сервизните предписания в България зиме и лете трябва да се кара с различно масло ама никой не го прави.

КАто искаш да го глезиш 5w40 e маслото за тая кола ;)

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Чет 03 май 2012 14:52

Мислех си да пробвам с VAG 5W40 Special Plus ама има време, 5W30 Long Life III се сменя по каталог на 30 000km.

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Чет 03 май 2012 15:32

radi_nrj написа:Мислех си да пробвам с VAG 5W40 Special Plus ама има време, 5W30 Long Life III се сменя по каталог на 30 000km.

ама разбери че твойта кола нито е за такова масло нито за такава смяна...

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Чет 03 май 2012 16:15

Аз забравих да поясня, че го сменям по-рано по принцип, но обясни защо колата не е за такова малко.

Върни се в “Дизелови агрегати”