От коя бензиностанция зареждате нафта?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

От къде?

Еко
425
20%
ОМВ
457
21%
Шел
171
8%
Лукойл
514
24%
Ромпетрол
357
17%
Другаде, и напишете защо.
236
11%

Общо гласове: 2160
Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?

Мнениеот Xaxy » Пон 11 яну 2016 21:13

@xxx_man,ако визираш мен и приятела, които споменах не се безпокой. Аз съм сигурен на 100% ,че нафтата която слагам на "черно" няма нито вода, ни масло и т.н. на приятела които заредих, също съм сигурен няма такива раоти.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Пон 11 яну 2016 21:27

Лисицата .като не стигнала гроздето и казала ,че е кисело...

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Пон 11 яну 2016 22:00

http://petel.bg/Izvanredno--Zversko-zad ... rt__140876
Не се блъскайте, има за всички :) Такова нещо не бях виждал.

BobyM
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 1.9 TDI

Мнениеот BobyM » Вто 12 яну 2016 20:24

Има си "черно" и "черно" :)

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Вто 12 яну 2016 23:15

xxx_man написа:Трябва да си луд да зареждаш на "черно" ! Какво ще ти гарантират, че не я е омешил с вода, изгоряло масло и кой знае какво още! Ще спестиш едни 100 лв. и после ще дадеш 1000 за ремонти по мотора! Чудя се на такива "оптимисти" дето зареждат на черно, как не им е жал за колите им!

Ако взимаш от някой мангал или някой наркоман риска е голям,но като си спреш до камиона и шофьора ти я точи от резервоара или ти е познат не виждам каква е разликата дали е от колонката или на черно.Даже мога да ти кажа че на черно е по-добре защото можеш да видиш какво има вътре в тубата.А за 100лв които ще спестиш не се знае дали ще са толкова или повече. Нафтата на черно върви около 0,50-0,60лв под пазарната цена по бензиностанциите. Аз караш има няма 200 000(двеста-за да не се объркаш колко) км.За сега съм се спрял на македонска-за момента е има няма 42-43 денара- горе долу 1,366лв за литър,а и май е по добра от нашата

Последна промяна от red.devilll на Съб 27 май 2017 0:29, променено общо 1 път.

xxx_man
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF

Мнениеот xxx_man » Сря 13 яну 2016 8:22

Червения дявол 1. Както знаеш българина е жив дявол и дори и най добрия ти приятел като може да направи някой лев за твоя сметка ще го направи!! И ткак както я гледаш нафтата хубава и бистра и ей така от нищото хоп в сервиза за основен 2. Нали не си толкова наивен да мислиш че разликата между цената на колонката и тази на черно не я плаща никой??? Плащаме я ние обикновенните граждани и то всеки ден! ама пуста далавера и тоз прост народ дето мисли само как да спести някой лев кой да помисли че всеки скатан лев на черно после ще си го платим с лихвите! Ама то за това се иска и малко да се мисли а не само да набараш далаверката! Те за това ще сме най бедната държава в ЕС!

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Сря 13 яну 2016 8:42

1-во: В такава Държава ще сме ,защото много хора мислят като теб че всеки по всяко време ще те прее.е ;
2-ро: Както казах за 200 000км не съм бил в сервиз за основен,поради простата причина знам от къде се зарежда
3-то: Разликата в цената на колонката и тази на черно вече е платена на колонката и не я плащаме ние ,а този който я е заредил;
4-то: Кой колко мисли си е за негова сметка не те бърка нито теб нито мен.Че като гледам и ти от мисли чак си се престарал ;
5-мо: Ако можеш само да ми обясниш,че както беше написал на мен не ми се отдава много мисленето-как в Македония се кара нафта от България,пък там нафтата е 1,37лв,а тук е 1,94лв??? Ако ми кажеш акциза ОК,а да попитам къде се изпарява този акциз? Къде се изпаряват парите от винетките,че аз хубав път съм виждал само ако не направен сега и това е за 1-2г и пак кратери достойни само за предвижване с луноход??? В тази скапана Държава докато не се избият 90% от управляващите нищо няма да се оправи и в това може да си сигурен
Айде лек ден и се надявам сега да си разбрал за какво става дума

Последна промяна от red.devilll на Съб 27 май 2017 0:23, променено общо 1 път.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 13 яну 2016 9:55

Вчера в предаването на Милен Цветков, Марешки го каза- умишлено са завишени цените на Горивата и се продава с марш -40 стотинки отгоре, респективно месечната печалба на продавача била от порядъка на 120 000 лева ! Демек си ни обират -пладнешки !
Оказва се че Марешки просто е смел и силен и си позволява да разбива монопола на петролните картерли. Но за сега само във Варна.

А ние сме бедни защото харесваме да ни управляват мафиоти и далавераджии, понеже и ние мислиме така явно.
Вдигнаха ни винетките, а тези същите едва успяха да построят има няма 200 км нов път казано условно, но пари за поддръжка на старият все не остават. Пари за обезледяване и почистване зимата пак няма и ние си трошиме колите и танцуваме лебедово езеро на Леда.
Та нали ние избрахме тези които ни вдигнаха винетките-били готини. :screwy Лилянчето вярно е натокана и има хубави кожени обувки и чанти за по 1000 лева. Та за това и винетката става по скъпа. Скоро и Тол такси и чипов ще има за всички. :bowdown
Явно така ни харесва да живееме и да ни управляват.

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Сря 13 яну 2016 11:35

От 6 месеца карам пак дизел, 90% е било нафта на черно от туби! От един месец зареждам от различни бензиностанции за да си избера къде ми харесва горивото ,за момента само на екото се доближава до качеството до тубите (не знам от каде са) ! От лук ойл съм най недоволен ,ром петрола е една идея по добре на омв не смея от едно време ,а на един приятел му замръзна миналата седмица гориво от шел .
В момента акциза е повече от стойноста на самото гориво ,всяка година от акциз се събират официално 3 милиарда достатъчно да се изградят всички магистрали в северна България плюс черно море ,а те наглите ми обесняват как нямало пари за подържане на пътищата че и винетките вдигат, които за мен са си нелогични да съществуват при положение че има акциз и се получава двойно облагане за едно нещо.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 13 яну 2016 12:03

Аз сипвам на ОМВ макс-моушъна. Чиста е, но и скъпа. Като сменях нафтовият филтър след 20хил км -беше супер чист.
Но при много ниски температури по планините леко гелосва и пали по трудно. Та мисля да я разреждам при ходене по високите планинси места. Уж била до -33. Но според мене при тази температура ще трябва да се отчупи парче нафта :Mr Green Fun и разтопи за да запали мотора.
При разреждане на нафтата -падаше или се вдигаше цетана и ?

Bananaman
Автомобил: Golf 3 GTI 16v
Двигател: ABF 1996

Мнениеот Bananaman » Сря 13 яну 2016 12:15

Има нафта 10-15 ст. винаги по -евтина по Евлоги посока Сливница и точно преди в нея на Алианца вътре в двора.. според мен нафтата е ок , аз и бенз съм сипвал от там. Ако има други колега с мнения оттам , ще ми е интересно да споделят!
Поздрави

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 13 яну 2016 12:55

kossis написа:При разреждане на нафтата -падаше или се вдигаше цетана и ?

Ако е с бензин-пада и то доста. Октан и цетан са две взаимоизключващи неща. Колкото добавеният бензин е с по-високо октаново число ( или количеството добавен бензин ), толкова по-зле става цетановото на "нафтата".

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 13 яну 2016 14:02

Тоест нафтата става по рядка и по трудно запалима при сгъстяване. Което не е добре.

Октана е ясен- обратното на цетана -стабилност от самозапалване при сгъстяването.

Ами с газ за горене кое какво ?

Ако приемеме че газта за горене е керосин, то би следвало цетана да се вдигне. Обаче не е ясно дали ще има разреждащ ефект ? Просто защото керосина е и по плътен.

Последна промяна от kossis на Чет 14 яну 2016 9:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Чет 14 яну 2016 3:03

kossis написа:Аз сипвам на ОМВ макс-моушъна. Чиста е, но и скъпа. Като сменях нафтовият филтър след 20хил км -беше супер чист.
Но при много ниски температури по планините леко гелосва и пали по трудно. Та мисля да я разреждам при ходене по високите планинси места. Уж била до -33. Но според мене при тази температура ще трябва да се отчупи парче нафта :Mr Green Fun и разтопи за да запали мотора.
При разреждане на нафтата -падаше или се вдигаше цетана и ?

И аз слагам само такава. На 01.01.2016. беше в Кърджали минус 16 в 04:30 сутринта, като отивах на работа( по термометъра на терасата). Колата си запали на четвърт оборот, проблем не съм имал.
пп. Точно на новогодишната сутрин имахме големи проблеми с някои машини в завода- по точно с маслото в редукторите им. Там се слага масло Шел Омала 220. беше станало на каша и защитите на честотните изключваха. След повишаване на съпротивлението на честотните- заработиха.

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Пет 15 яну 2016 10:55

За колегите като мен, фенове на Круиз - гледам днес цената на нафтата 1.82, респективно 1.72 с чипа за отстъпка, полека се доближаваме и ние до варненските цени ;) Пък и дават на 30 лв заредено 1 литър зимна течност за чистачки - което не е лош бонус :) Ако са пуснали и тяхната зимна нафта, дето я дават за -25 ще е най-добре :)

Върни се в “Дизелови агрегати”