Дизел + отработено олио?????
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дизел + отработено олио?????
Преди години колко глупости се изписаха против пропан - бутана, против безоловния бензин!
Някой от младите помни ли етилираните бензини, знае ли какво е тетраетил олово?
Та така и с растителните масла. Като поскъпнат още горивата, всички ще са им фенове. Аз затова си кътам старата Мазда, нищо че е само 57 кончета.
Някой от младите помни ли етилираните бензини, знае ли какво е тетраетил олово?
Та така и с растителните масла. Като поскъпнат още горивата, всички ще са им фенове. Аз затова си кътам старата Мазда, нищо че е само 57 кончета.

- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
muns61 написа:В Исландия карат камиони с рибено масло, ОТ 70 - те години. Как ли мирише след тях!
Не знам ама явно събират котараците по улиците.
един мои приател има една стара джета 1.6д. и тои кара на олио и даже по доволен от разхода на олио отколкото на нафта, само че тои си го купува на промоциа от калфланд о го сипва чисто не употребиавано. и в много случаи го е сипвал в резервоара директно на паркинга пред магазина.такаче препорачвам го и на други сас стари дизелчета да карат и да не се притесниават с чистото олио колата харчи по малко и варва не по зле отколкото на нафта.
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дизел + отработено олио = 

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Разликата между олиото и биодизела не е толкова голяма. Основно е в извличането на глицерините от биодизела. Ама и в това не съм съвсем сигурен. Свързано е с технологични разходи, а в България това, което може да се икономиса...
На хранителните мазнини може и да направят анализ, ама на гориво... Какви ли не боклуци ни сипват по бензиностанциите, това е друга тема.
За ПД - моторите основно е филтрирането на горивото, там трябва да се обърне внимание. Когато карах дизел активно, нафтата от туби я сипвах във варел за утаяване и после с ел помпа я прекарвах през филтър. Винаги е оставяла боклуци във филтъра.
Слагах само нафта на черно от комшията ми, караше ТИР.На 10 000 сменях горивният и никога не съм имал боклуци или вода.И се чудех защо го сменям!!По темата -Толкова ли закъсахме ,че вече сипваме олио и трансформаторно масло??И дали ако минатите ,примерно 10 000 няма да ти се върнат тъпкано после?
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
rokera671 написа:muns61 написа:...Толкова ли закъсахме ,че вече сипваме олио и трансформаторно масло???
Сега сме добре, но по-лошо ще става скоро!

- pavlingm
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: AFN
- Контакти:
rokera671 написа:Слагах само нафта на черно от комшията ми...
Според мен това е по-трагично, отколкото да ти се счупи колата....
Последна промяна от pavlingm на Пет 06 авг 2010 22:37, променено общо 2 пъти.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
pavlingm написа:[quote="rokera671
Слагах само нафта на черно от комшията ми...
Според мен това е по-трагично, отколкото да ти се счупи колата....[/quote]
Не разбрах кое е трагичното?Че на 10 000 филтърът беше като нов ли?И колата е на 300 000 и точно комшията ми я кара и няма проблеми?
- pavlingm
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: AFN
- Контакти:
Че комшията ти краде, а ти купуваш крадена нафта.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Опс, темата се отплесна май в друга посока! 

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Рокера причината да караме на олио и алтернативни горива е същата поради която може би 60-70% от бензиновите коли карат на газ.Навремето нафтата се е леела като вода но бензина е бил кът и неволята учи -пропан бутан.Сега е същото нафтата 2,20 пари нема ама тя няма да остане на 2,20 след време -след малко време ще скочи и то доста а след малко повече време няма да има въобще.За съжаление мисленето на българина е от рода на " за мен ще има за тези след мен не ме е*е " ама тези след теб са децата ти!
Тая вечер отивам в Т-маркета 10 мин преди да затвори и ко да видя олио на 1,83-охоо земам количка и аргасвам 20 шишета тая на касата ме гледа ехидно-учудено аз със работните дрехи още
,а утре ще ходя дя внеса тея 20 литра олио при 5 те литра нафта в резервоара 
Тая вечер отивам в Т-маркета 10 мин преди да затвори и ко да видя олио на 1,83-охоо земам количка и аргасвам 20 шишета тая на касата ме гледа ехидно-учудено аз със работните дрехи още

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
pavlingm написа:Че комшията ти краде, а ти купуваш крадена нафта.
Колега ,окрадоха България!!!

пп.Те крадат с милиони а аз да се срамувам ,че съм купил туба нафта!!!??
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
fox_vt написа:Рокера причината да караме на олио и алтернативни горива е същата поради която може би 60-70% от бензиновите коли карат на газ.Навремето нафтата се е леела като вода но бензина е бил кът и неволята учи -пропан бутан.Сега е същото нафтата 2,20 пари нема ама тя няма да остане на 2,20 след време -след малко време ще скочи и то доста а след малко повече време няма да има въобще.За съжаление мисленето на българина е от рода на " за мен ще има за тези след мен не ме е*е " ама тези след теб са децата ти!
Тая вечер отивам в Т-маркета 10 мин преди да затвори и ко да видя олио на 1,83-охоо земам количка и аргасвам 20 шишета тая на касата ме гледа ехидно-учудено аз със работните дрехи още,а утре ще ходя дя внеса тея 20 литра олио при 5 те литра нафта в резервоара

Да,ама като се кара на биодизел,отработено или чисто олио, трансформаторно малко и т.н. поне няма опастност да ти гръмне колата за разлика от карането на газ. 

Върни се в “Дизелови агрегати”