Сипвате ли масло в нафтата ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
stoyan0264
Автомобил:
Двигател:

Re: Сипвате ли масло в нафтата ?

Мнениеот stoyan0264 » Сря 23 фев 2011 11:58

Покарах има няма 5000 км. с масло добавено в нафтата и сега колата ми е с преебана дизелова помпа.
Дано да е просто съвпадение , че ми се реве.Нищо не искам да кажа , но това е положението.
Очаквам включване от майстора , каква е причината за този проблем с помпата.
Мотора е 1Z на Пасат Б4 1.9 ТДИ :cry: :cry: :cry:
Иначе двигателя пееше , направо ме изпълваше как може да работи толкова равномерно и тихо 13 годишен дисзел :shock :shock :shock

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Сря 23 фев 2011 14:24

Според мен и е дошло времето! Не ми се вярва да е от маслото!

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Сря 23 фев 2011 15:07

stoyan0264 написа:Покарах има няма 5000 км. с масло добавено в нафтата и сега колата ми е с преебана дизелова помпа.
Дано да е просто съвпадение , че ми се реве.Нищо не искам да кажа , но това е положението.
Очаквам включване от майстора , каква е причината за този проблем с помпата.
Мотора е 1Z на Пасат Б4 1.9 ТДИ :cry: :cry: :cry:
Иначе двигателя пееше , направо ме изпълваше как може да работи толкова равномерно и тихо 13 годишен дисзел :shock :shock :shock

Е колко масло слагаш на резервоар? И според мен просто си е дошло време на помпата да се развали от годинките.

Потребителски аватар
stoyan0264
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0264 » Сря 23 фев 2011 16:43

Слагах 300 грама на 60 литра !
И аз не вярвам да е от маслото , но.........
Колата ми няма 200 000 км - реални на 100% и да и е дошло времето? :shock
:shock :shock :shock

Потребителски аватар
pepesound
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pepesound » Сря 23 фев 2011 19:59

маслото по принцип всеки стар майстор дизелджия го препоръчва,а аз на всяка дизелова кола го добавям ,така че може просто да е дала дефект по други причини

Потребителски аватар
ludiq1918
Автомобил: Honda Civic
Двигател: D14A2 - 1997

Мнениеот ludiq1918 » Сря 23 фев 2011 20:15

stoyan0264 написа:Слагах 300 грама на 60 литра !

На дали ще е от маслото, шанса е почти никакъв. А относно това, че помпата на 200к км е протекла не се учудвай. Все пак горивата в България не са много хубави :mrgreen: , за твое успокоение има и нови коли с помпи на 60-100к км който протичат. Просто при тебе и годините на машината си казват думата :wink: .

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Сря 23 фев 2011 20:28

stoyan0264 написа:Слагах 300 грама на 60 литра !

Аз съм слагал и по 0,5л на моя резервоар той е 70л.Слагам 1-2 пъти в годината, инък си карам с Ромпетролска нафта без добавки масла и тем подобни.

pepihan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepihan » Чет 24 фев 2011 11:55

За колегите с мотори PD и Common Rail- прочетете темата от начало и по точно постовете на колегата Joro 01- http://www.dieselbg.com/forum/viewtopic ... 1&start=30
Аз карам с масло по описаните пропорции и наистина мотора работи по-меко и безшумно. Не слагам добавки против замръзване и не съм имал проблеми с паленето сутрин в студените дни. Имам приятел които кара Зафира и имаше проблем с едно бутало в помпата (май беше нещо за аванса), което е покрито с тефлон за да не задира в метала на помпата, но заради Евро3 нафтата е с понижено съдържание на сяра и няма смазителни свойства. Та така колата си я кара с 2Т масло, със старото надраскано бутало и вече няколко години нама проблеми.
Успех на всички престрашили се.

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Пет 25 фев 2011 13:56

pepihan написа:... Имам приятел които кара Зафира и имаше проблем с едно бутало в помпата (май беше нещо за аванса), което е покрито с тефлон за да не задира в метала на помпата, но заради Евро3 нафтата е с понижено съдържание на сяра и няма смазителни свойства. Та така колата си я кара с 2Т масло, със старото надраскано бутало и вече няколко години нама проблеми.
Успех на всички престрашили се.

това не го разбрах какво искаш да кажеш ..
1. Че Опел не са знаели за Евро 3 изискванията преди 10г. ???
2. Че приятеля ти е мърляч???
3. Че Опел, напук на слуховете са много "дуракоустойчиви" машини??
4. Че 2Т маслото замества успешно тефлона???
:roll:

pepihan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepihan » Пет 25 фев 2011 16:14

"rado_mit"]много "специалисти" .. :drinking:
пак да ви кажа .. като човек дето търгува с масла ..

Колега може да търгуваш с масла, но си остани само с търгуването след като не знаеш (или не искаш да знаеш)предназначението на 2Т маслото добавяно в нафтата.
Та на въпросите които не си разбрал:
rado_mit
това не го разбрах какво искаш да кажеш ..
1. Че Опел не са знаели за Евро 3 изискванията преди 10г. ???

Знаели са и затова това бутало е с тефлоново покритие, за да намали триенето.
2. Че приятеля ти е мърляч???

По какво определи, че е мърляч- по това, че в оторизиран сервиз за дизелови двиг. на околовръстното на София му казали повредено ГНП-1500лв. и отново ще караш колата. Той естествено не ги даде, но при тези корекни търговци (мърлячи) вече не стъпва.
3. Че Опел, напук на слуховете са много "дуракоустойчиви" машини??

Дали са устойчиви машини или не, не съм аз този, който ще ги определям. Само ще ти спомена, че въпросното ГНП BOSH VP-44 се монтира и на БМВ, АУДИ, ФОРД, НИСАН и на безброй американски автомобили. На тях също се поврежда ГНП-то много често, но те също не са "дуракоустойчиви" машини нали???
4. Че 2Т маслото замества успешно тефлона???

Факт, че си кара колата вече няколко години и няма проблеми, и то срещу много по-малка сума. А дали 2Т маслото замества успешно тефлона не знам, но знам, че повечето коли които се карат в БГ са милионни мъртавци откъм километри и хората правят и невъзможното да продължат да си ги карат.

Поздрави

Потребителски аватар
Jettix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jettix » Сря 02 мар 2011 10:23

По въпроса за протичането на помпата. Основно причините са 2 - от уплътнение или втулка. Някои уплътнения са с кръгъл профил и с времето формата им се променя под влиянието на различни фактори като топлина, стареене на материала и т.н. Идва момент когато се сплескват и вече не могат да уплътняват добре което води до протичане. Освен това има различни гарнитури при главата на помпата - с висок и нисък профил. Понякога това не се доглежда и на мястото на гарнитурката с висок профил се слага такава с нисък. Естествено се появява теч и за по-лесно го доуплътняват със силикон което е грешка. На една от осите има и едно съвсем малко кръгло уплътнение което е около 3мм за ориентир. Когато се износи започва да пропуска нафта от един отдушник в горната част на помпата. За втулките е ясно - механично износване. Друг проблем е натрупването на утайки от некачествено гориво което затруднява движението или води до блокиране на елементи в помпата. Това е което мога да кажа от собствен опит от моята механична Bosch помпа. Според мен маслото не е причина за проблем. При тези температури вода или парафин в нафтата биха навредили повече а те не липсват в горивата.

vesko54
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesko54 » Чет 02 юни 2011 11:04

темата е много обширна и многократно разисквана на много места и форуми.ДОБАВЯЙТЕ САМО ДВУТАКТОВО масло без значение на сезоните.Порядък 1л.масло на 50-80л диз.гориво.Особено препоръчително за нашите условия и горива.

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Чет 02 юни 2011 22:04

vesko54 написа:темата е много обширна и многократно разисквана на много места и форуми.ДОБАВЯЙТЕ САМО ДВУТАКТОВО масло без значение на сезоните.Порядък 1л.масло на 50-80л диз.гориво.Особено препоръчително за нашите условия и горива.

Колега... нали се сещаш че...ако сложа 1 литър масло,има шанс да стане мазало с дюзите.

Престанете да говорите просто ей така за да пишете в темите,на колите с ГНП може да се слага, съм съгласен.

Но дори и за тях това количество в съотношение 1 литър за 80 литра гориво е прекалено много.

Но както и да е,всеки си има глава на раменете и сам решава какво да прави с колата си. :beer :beer :beer

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пет 03 юни 2011 7:09

оптималното количество е 50мл на 10л от повече просто няма нужда

vesko54
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesko54 » Пет 03 юни 2011 9:02

извинявам се ,че пак пиша,но не смесвайте нещата-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО САМО ДВУТАКТОВО МАСЛО за всички сезони,бензин НИКОГА,особено за по модерните двигатели нещата с него са задължително страшни.Добавка против замръзване,керосин или истинската стара газ за газовите лампи.Добре е всичко да е качествено и най-вече със сигурен произход(производител,дистрибутор,търговец).Всички световни производители произвеждат добри продукти в различните класове,въпросът е какво стига до нас и какво купуваме.

Върни се в “Дизелови агрегати”