brum написа:Писах по-горе. Четири точки.
Цените които ти каза и които Владо каза са различни. Помоли ме да не ги коментирам, но рискувайки да ми се сърдят после на мен ще споделя. Не виждам друг начин да ти обясня къде е разминаването в твоята и неговата история.
1) Кратки примери - Бутало - 50 (вече с 1-2 лева отгоре), но не 30лв.
2) Владо каза, че май е имало и втулки, но не е на 100% сигурен. Случката е на повече от година и тогава не е водел документация за такива помпи. Та втулките са ~35лв. Допълнително поставянето им качва цената. Владо не съм го питал изрично за това, но Вальо спомена, че е 50лв само монтажа на тези втулки. Няма как да докажа, че втулките са били сменяни, но при все, че Владо казва, че по-скоро е имало, а Вальо твърди, че е имало - склонен съм да приема, че втулки е имало.
3) Семеринг на оста - 12лв.
4) Гарнитури - в най-добрият случай 20 и няколко лева.
5) Труда - според зависи. Той може и да е 80лв, но в него не са включени допълнителните неща като поставянето на втулките. Та 80лв може да е стартовата цена на труда ако помпата Владо не я е качвал на стенд. От разговора ми с него останах с впечатление, че я е качвал за да се премери корпусното налягане, а това означава, че труда отива още нагоре.
Разлика между 130лв и сумата по-горе трябва да се вижда с просто око. Минимум два пъти разминаване. Не казвам, че ти лъжеш за тези неща, по-скоро предполагам, че нещо не си разбрал в цялата история. Но е редно когато отправяш такива обвинения да си сигурен в нещата които твърдиш. Ако авансатора който ми даваш не отговаря на моята помпа (или на тази помпа от която съм вземал части за ъпгрейд на моята, нейният номер и сега мога да го кажа - 0 460 414 987) ще е ясно, че не е моят. Ако обаче отговаря - ще приема, че просто някой неща не са ти били съвсем ясни и от там е тръгнала историята.
И пак казвам - Владо не помни на 100% историята с ремонтите по помпата ти. Но нещата който твърди са много по-близо до нещата които Вальо казва отколкото до тези които ти твърдиш.
. Т'ва с криенето в гаража не го коментирам. Ама щом е имало светната лампа е бил късен часът (можеш да споделиш за часа ако помниш). Явно си накарал Вальо да работи по нощите и ми се струва нормално да се е дърпал (но некоректно заключвайки се в гаража, правилно би постъпил да каже, че часа е късен и за днес е приключил). Но на фона на това как се опитваш да покажеш, че товари клиентите проблемите дадени като пример са ... несериозни. А когато става дума за спешна работа съм виждал на какво е способен и как отваря сервиза по изгрев слънце. Явно в твоят случай нещо е куцало.
Значи аз съм сигурен в това, което ми каза Владо, когато го питах колко му струва работата по ремонта на помпата, каза - 70 или 80 лв., но не повече от 80 лв. + 50 лв части, пред мене ги плати = 130 лв. Брум ти още ли не можеш да разбереш в какво неудобно положение поставяш Владо, хем трябва да каже истината, хем трябва по някакъв начин да защити приятеля ти от конфузната ситуация. Защото повтарям, все още Вальо му носи някоя помпа за ремонт от време на време на някой клиент. До колкото разбрах от постовете ти, ти вече няколко пъти си ходил до него да го притискаш с въпроси и едва ли не да му държиш сметка, защо ми е казал описаните цени. Ами аз ще ти кажа, защо ми ги е казал, защото е честен човек.
Относно това заключване на Вальо в сервиза, което се получи, да поясня - бях при Владо, часът беше около 6 вечерта, на 4-я ден висене, но вече бях разбрал за помпата, че Владо ми я прави, даже следобяда ходих с него за частите и привечер той я сглоби. Към 6 часа в сервиза на Владо идва Ванката и като ме видя се изненада много, аз му казвам ето я моята помпа, готова е вече. Той си тръгна, явно сконфузен, защото знаеше, че Вальо всеки път ми казва, че я дал в някакъв сервиз и там хората били много заети и само ме връщаше за следващия ден. След малко ми се обажда по телефона Вальо и казва, помпата ти току що я донесоха и почваме да я качваме. Викам му, как така, аз съм при Владо и помпата ми е тук пред мене, вече е сглобена. Той вика, няма такова нещо, не знам да има твоя помпа при Владо, помпата ти е тук при мене и вече сме започнали да я монтираме. В тоя момент си помислих, че той има някаква останала друга помпа и наистина е започнал да я слага за да избегне конфузното положение. Тогава се скарахме и му казвам никаква помпа няма да монтираш, помпата ми е тук с нови части и хич не си мисли да ми я подмениш с някоя друга. Той ми вика, тогава искаш ли да изкарам колата навън, както е със свалена помпа и да ти я оставим така, пък ти прави каквото искаш. Тогава му казах, виж какво не съм дошъл тука да се разправяме и да стават такива циркове. А той, аз си тръгвам, не ме интересува твоята помпа. Тогава излязох от гаража на Владо и отидох при Вальо. Значи техните гаражи са в съседни дворове, разделени с 3 метрова метална ограда с отделни входове на една бивша ремонтна база. Отидох до гаража на Вальо, а той се заключил отвътре и изгасил осветлението. Аз му се обаждам по телефона, той не отговаря. Накрая се обади и след дълги разправии отвори гаража, вътре бяха с това момче Ванката,което работи при него. Вика ми давай помпата да я слагаме, аз му казах, вече е късно, беше станало 8 часа вечерта, утре на спокойствие ще я качиш. А той, утре имам друга работа, сега ще я качиме. И тогава станаха тия истории със счупената отверка, счупения палец на законтрящата ролка. Така че, аз не съм го карал, както твърдиш, да ми прави вечерта колата, точно обратното, но той настоя и т.н.