Вижте, с Пасат 6, 08.2006 г., BKP мотор, 140 коня, 2000 куб. съм. От порше -изток ми казаха за акцията, като обясниха, ме сменят дюзите само ако сда от определени каталожни номера, което се вижда при сваляне на главата. Ако не са - връщат всичко по местата му, ако са ги сменят. Отидох, за 2 ч. и половина ме извикаха и казаха - Лъчезар Гюзелев апропо бе приемчика - сменихме и 4-те. Бяха БОШ, сложихме Континентал. Биха печат в сервизната книжка, дадоха талон. Гюзелев каза - не даваме гаранция.
След това обаче звъннах в порше-юг. Казаха - сменяме само ако са Сименс.Даваме 2 год. гаранция.
Звъннах отново в изток - пак същото - не даваме гаранция.
И така, чувствам се малко идиотски. Не че на 180 000 км. мога да си искам старите дюзи, но нито знам какво ми сложиха, нито защо, нито колко са по- добри и дали ще изкарат,ако не толкова, то поне половината, или няма да треснат утре и ела гледай какво правим.
Нека да продължим темата, защото, ако човек има проблем с дюзите и се обърне - ОК. Но така, при тази противоречива и неясна, и непълна информация, някак си звучат като "пирамида"...

Passat , 2007, BKP 2.0 TDI замяна на дюзи в Порше БГ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat , 2007, BKP 2.0 TDI замяна на дюзи в Порше БГ
За пръв път чувам на този двигател(BKP) да има Бош дюзи, нека някой колега потвърди.
Аз знам, че са само със Сименс и само те са проблемни. Новите са на Континентал, но това е новото име на фабриката на Сименс за дюзи. Т.е. пак са Сименс един вид. ;)
Аз знам, че са само със Сименс и само те са проблемни. Новите са на Континентал, но това е новото име на фабриката на Сименс за дюзи. Т.е. пак са Сименс един вид. ;)
Нещо не е наред
Аз също звъннах тук-там и казаха, че се сменят само Симеснките, които се срещат в BKP двигателя. Колегата ли не е разбрал, онези ле не са разбрали... иди разбери
Аз не съм чул в официален сервиз израза "няма гаранция" след смяна на някоя част при тях.

-
- Автомобил:
- Двигател:

Жална им майка после .Аман от анадолски номера .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Има поставени лица и агенти в темата.
На предната страница лицето boril1982, регистриран и написал само едно мнение в същия ден. Така се казва приемчика на Автотехника Плевен.
Силно ме съмнява и лицето nickynickywv, и той е някакъв "агент", сигурен съм.
Пишат мнения, които само объркват хората.
На предната страница лицето boril1982, регистриран и написал само едно мнение в същия ден. Така се казва приемчика на Автотехника Плевен.
Aimbotfan написа:Има поставени лица и агенти в темата.
Има нещо такова. Не може да имаш такава кола и да имаш само 1 мнение, поради простата причина, че човек има много неща, които не са му ясни. Какво масло, гуми, джанти, антифриз и т.н. да сложи. Като гледам мнението на boril1982... дава инфо кои се сменят и не е проблем "агент". До като този nickynickywv е друга манджа

- golfar
- Автомобил: Passat B6 Variant
- Двигател: BKP
Aimbotfan написа:За пръв път чувам на този двигател(BKP) да има Бош дюзи, нека някой колега потвърди.
Каквото казва колегата е точно така, BKP са само с дюзи сименс.
Последна промяна от golfar на Вто 09 апр 2013 12:54, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
На мен Борилчо ми е стар "познайник".
Навремето, като разбрах, че нашата кола е обслужвана в Автотехника, изисках от него пълна сервизна история. Не знам дали така им е заложено в програмата, но ми извади един списък със сменени части и консумативи, на немски, или само със някакви вътрешни серийни номера. Няма дати, няма например, кое какво е.
Познайте дали продължавам да си поддържам колата при тях ;)
Навремето, като разбрах, че нашата кола е обслужвана в Автотехника, изисках от него пълна сервизна история. Не знам дали така им е заложено в програмата, но ми извади един списък със сменени части и консумативи, на немски, или само със някакви вътрешни серийни номера. Няма дати, няма например, кое какво е.
Познайте дали продължавам да си поддържам колата при тях ;)
-
- Автомобил:
- Двигател:

gamble написа:Шестограма НЯМА проблем. Просто се износва. По-новите са 100 мм и май се износват къде къде по-трудно от старите 77 ммТака, че който се съмнява да си го смени... 10-20 лв струва + вече кой както се разбере с майстора
добре де купих си нов шестограм - ейтака от мерак и щото беше само 8лв и пак ми дадоха 77мм, а не 100. казаха че били 2 вида и тоя би трябвало да бил за моя двигател ако не е сменяна помпата. доколко е така не знам ?
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
като разглобиш ще видиш какъв е твоя 77 или 100,100мм слагат на коли след средата на 2009 година или освен ако не са ти сменяли помпата,но няма как да сложиш на мястото на 77мм 100мм шестограм.
- borri
- Автомобил: VW PASSAT CC
- Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc
maimo написа:като разглобиш ще видиш какъв е твоя 77 или 100,100мм слагат на коли след средата на 2009 година или освен ако не са ти сменяли помпата,но няма как да сложиш на мястото на 77мм 100мм шестограм.
а при КОМЪН-РЕИЛА как стоят нещата с прослувутия шестограм

- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Да споделя за дюзите сменят само тези на ВКП мотора !
И са с дюзи на сименс който имат някакъв фабричен дефект ...
май на елерониката но не съм сигурен подменят ги с някакво ново
поколение който не гърмят ! ПРИ МЕНЕ СЛЕД СМЯНАТА НИКОЙ НЕ МИ БИ ПЕЧАТИ В СЕРВИЗНИТЕ ДОКУМЕНТИ ИЛИ НЕЩО
ПОДОБНО А СЪМ ЗАПИСЪН В СИСТЕМАТА ИМ ! Това се извърши пред мене !
За тограма не знам казаха ми ,че акц няма .
И са с дюзи на сименс който имат някакъв фабричен дефект ...
май на елерониката но не съм сигурен подменят ги с някакво ново
поколение който не гърмят ! ПРИ МЕНЕ СЛЕД СМЯНАТА НИКОЙ НЕ МИ БИ ПЕЧАТИ В СЕРВИЗНИТЕ ДОКУМЕНТИ ИЛИ НЕЩО
ПОДОБНО А СЪМ ЗАПИСЪН В СИСТЕМАТА ИМ ! Това се извърши пред мене !
За тограма не знам казаха ми ,че акц няма .
- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
Колеги, както написах смених дюзите, сега въпросът е тази акция към момента в сила ли е.
Питам от името на колега с В6.
Питам от името на колега с В6.
Защо питаш тука? Връткайте един телефон на няколко представители и те ще ви кажат
п.с. Иначе на мой познат му ги смениха този месец (след като едната се предаде)... не помня точна дата.

п.с. Иначе на мой познат му ги смениха този месец (след като едната се предаде)... не помня точна дата.
Върни се в “Дизелови агрегати”