Passat , 2007, BKP 2.0 TDI замяна на дюзи в Порше БГ

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
nickynickywv
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat , 2007, BKP 2.0 TDI замяна на дюзи в Порше БГ

Мнениеот nickynickywv » Съб 30 мар 2013 22:05

Вижте, с Пасат 6, 08.2006 г., BKP мотор, 140 коня, 2000 куб. съм. От порше -изток ми казаха за акцията, като обясниха, ме сменят дюзите само ако сда от определени каталожни номера, което се вижда при сваляне на главата. Ако не са - връщат всичко по местата му, ако са ги сменят. Отидох, за 2 ч. и половина ме извикаха и казаха - Лъчезар Гюзелев апропо бе приемчика - сменихме и 4-те. Бяха БОШ, сложихме Континентал. Биха печат в сервизната книжка, дадоха талон. Гюзелев каза - не даваме гаранция.
След това обаче звъннах в порше-юг. Казаха - сменяме само ако са Сименс.Даваме 2 год. гаранция.
Звъннах отново в изток - пак същото - не даваме гаранция.
И така, чувствам се малко идиотски. Не че на 180 000 км. мога да си искам старите дюзи, но нито знам какво ми сложиха, нито защо, нито колко са по- добри и дали ще изкарат,ако не толкова, то поне половината, или няма да треснат утре и ела гледай какво правим.
Нека да продължим темата, защото, ако човек има проблем с дюзите и се обърне - ОК. Но така, при тази противоречива и неясна, и непълна информация, някак си звучат като "пирамида"...

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aimbotfan » Съб 30 мар 2013 23:07

За пръв път чувам на този двигател(BKP) да има Бош дюзи, нека някой колега потвърди.
Аз знам, че са само със Сименс и само те са проблемни. Новите са на Континентал, но това е новото име на фабриката на Сименс за дюзи. Т.е. пак са Сименс един вид. ;)

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Нед 31 мар 2013 0:33

Нещо не е наред :gruebel Аз също звъннах тук-там и казаха, че се сменят само Симеснките, които се срещат в BKP двигателя. Колегата ли не е разбрал, онези ле не са разбрали... иди разбери :gruebel Аз не съм чул в официален сервиз израза "няма гаранция" след смяна на някоя част при тях.

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Нед 31 мар 2013 9:13

:twisted А може ли след разговор с шефа на сервиза в писмен вид да се иска поемане или респективно отказ от гаранция. Да го напишат на бял лист какво са сменили и ,че не поемат гаранция.

Жална им майка после .Аман от анадолски номера .

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aimbotfan » Нед 31 мар 2013 20:48

Има поставени лица и агенти в темата.
На предната страница лицето boril1982, регистриран и написал само едно мнение в същия ден. Така се казва приемчика на Автотехника Плевен.
Силно ме съмнява и лицето nickynickywv, и той е някакъв "агент", сигурен съм.
Пишат мнения, които само объркват хората.

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Нед 31 мар 2013 21:12

Aimbotfan написа:Има поставени лица и агенти в темата.
На предната страница лицето boril1982, регистриран и написал само едно мнение в същия ден. Така се казва приемчика на Автотехника Плевен.
Силно ме съмнява и лицето nickynickywv, и той е някакъв "агент", сигурен съм.
Пишат мнения, които само объркват хората.

Има нещо такова. Не може да имаш такава кола и да имаш само 1 мнение, поради простата причина, че човек има много неща, които не са му ясни. Какво масло, гуми, джанти, антифриз и т.н. да сложи. Като гледам мнението на boril1982... дава инфо кои се сменят и не е проблем "агент". До като този nickynickywv е друга манджа :newsm66

Потребителски аватар
golfar
Автомобил: Passat B6 Variant
Двигател: BKP

Мнениеот golfar » Нед 31 мар 2013 23:10

Aimbotfan написа:За пръв път чувам на този двигател(BKP) да има Бош дюзи, нека някой колега потвърди.
Аз знам, че са само със Сименс и само те са проблемни. Новите са на Континентал, но това е новото име на фабриката на Сименс за дюзи. Т.е. пак са Сименс един вид. ;)

Каквото казва колегата е точно така, BKP са само с дюзи сименс.

Последна промяна от golfar на Вто 09 апр 2013 12:54, променено общо 1 път.

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aimbotfan » Нед 31 мар 2013 23:14

На мен Борилчо ми е стар "познайник".
Навремето, като разбрах, че нашата кола е обслужвана в Автотехника, изисках от него пълна сервизна история. Не знам дали така им е заложено в програмата, но ми извади един списък със сменени части и консумативи, на немски, или само със някакви вътрешни серийни номера. Няма дати, няма например, кое какво е.
Познайте дали продължавам да си поддържам колата при тях ;)

nickynickywv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nickynickywv » Вто 02 апр 2013 20:23

:redface Е, не. Доста неща са ми се случвали, сомо агент не съм бил...Просто написах това, което чуха ушите ми и то именно защото ми звучи идиотски. Не знам има ли някаква връзка, на стикера в сервизната книжка пише BKP. Мотора е сменен на 19 000 км и е без номер, но предполагам, че е BKP, мисля, че няма как да е другояче. Когато съм купувал части съз казвал, че е такъв. Аз не съм им светил, но ми каза приемчика, ме дюзите са били Бош, което, също както и вас ме озадачи. И затова писах, както и заради противоречивата информация относно гаранцията. Няма лошо човек да сподели, в такава държава живеем. :banghead

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Чет 04 апр 2013 13:24

gamble написа:Шестограма НЯМА проблем. Просто се износва. По-новите са 100 мм и май се износват къде къде по-трудно от старите 77 мм :cool Така, че който се съмнява да си го смени... 10-20 лв струва + вече кой както се разбере с майстора :th_up

добре де купих си нов шестограм - ейтака от мерак и щото беше само 8лв и пак ми дадоха 77мм, а не 100. казаха че били 2 вида и тоя би трябвало да бил за моя двигател ако не е сменяна помпата. доколко е така не знам ?

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Чет 04 апр 2013 13:55

като разглобиш ще видиш какъв е твоя 77 или 100,100мм слагат на коли след средата на 2009 година или освен ако не са ти сменяли помпата,но няма как да сложиш на мястото на 77мм 100мм шестограм.

Потребителски аватар
borri
Автомобил: VW PASSAT CC
Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc

Мнениеот borri » Чет 04 апр 2013 22:22

maimo написа:като разглобиш ще видиш какъв е твоя 77 или 100,100мм слагат на коли след средата на 2009 година или освен ако не са ти сменяли помпата,но няма как да сложиш на мястото на 77мм 100мм шестограм.

а при КОМЪН-РЕИЛА как стоят нещата с прослувутия шестограм :question

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Нед 07 апр 2013 0:33

Да споделя за дюзите сменят само тези на ВКП мотора !
И са с дюзи на сименс който имат някакъв фабричен дефект ...
май на елерониката но не съм сигурен подменят ги с някакво ново
поколение който не гърмят ! ПРИ МЕНЕ СЛЕД СМЯНАТА НИКОЙ НЕ МИ БИ ПЕЧАТИ В СЕРВИЗНИТЕ ДОКУМЕНТИ ИЛИ НЕЩО
ПОДОБНО А СЪМ ЗАПИСЪН В СИСТЕМАТА ИМ ! Това се извърши пред мене !
За тограма не знам казаха ми ,че акц няма .

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Вто 30 юли 2013 11:06

Колеги, както написах смених дюзите, сега въпросът е тази акция към момента в сила ли е.
Питам от името на колега с В6.

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Вто 30 юли 2013 11:11

Защо питаш тука? Връткайте един телефон на няколко представители и те ще ви кажат :th_up

п.с. Иначе на мой познат му ги смениха този месец (след като едната се предаде)... не помня точна дата.

Върни се в “Дизелови агрегати”