BG нафта. Полезно инфо и малко дискусия по въпроса!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 31 авг 2007 19:03

Rabbit_TDI написа:
jiovanni написа:
веселин написа:С риск да си навлека доста хули - Лукойл са постоянни по отношениие на качеството на дизеловото гориво - :respect

Абсолютен факт :!:

И аз подкрепям - лошото е че от тяхната нафта аспуха става на "орелоче от сажди"

Знам,че прекалявам в старанието,но от 5 години както я имам колата си слагам добавки - профилактиката е най-доброто лечение нито помпа ми е създавала ядове,нито разпръсквачи - от филтъра като отворя пробката не е изтичала вода никога - явно добавките я разтварят в горивото - кво да се прави - поддръжката в добра форма ми е краста :heavymetal: :drive :drive :drive

Потребителски аватар
erich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот erich » Пон 17 сеп 2007 7:27

Ромпетролската нафта нещо се изложи последния път.Вървежа нямаше нищо общо с този на ОМВ :roll:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 17 сеп 2007 7:44

erich написа:Ромпетролската нафта нещо се изложи последния път.Вървежа нямаше нищо общо с този на ОМВ :roll:

А от къде я зареди - от същото място, където и преди си зареждал, или видя някъде по пътя, и си викаш - а, супер, я да сложа малко, те нали са добри.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 17 сеп 2007 8:51

Smeagol написа:LUKOIL, да!
Ето пак си засичам разход. Под 6л./100км смесено. Зареждам само на Лукойл Западен парк, но винаги на една и съща бензиноколонка (ако това има значение, де :lol: ).
А и с картата за отсъпки ми идва доста добре :D
Rabbit_TDI, при мен пък няма увеличение на "чернилката" по ауспуха. Колата не пуши, колкото и да я настъпвам (не че AAZ моторът може кой знае колко :lol: )

При мене колата също грам не пуши и върви доволно.Това което говоря е 3-6 мм. ово ореолче от сажди по ауспуха - в общо линий абсолютна дреболия ,но просто само това съм забелязал като дефект.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 17 сеп 2007 8:53

gr_kanev написа:
erich написа:Ромпетролската нафта нещо се изложи последния път.Вървежа нямаше нищо общо с този на ОМВ :roll:

А от къде я зареди - от същото място, където и преди си зареждал, или видя някъде по пътя, и си викаш - а, супер, я да сложа малко, те нали са добри.

Ето тва е най-големия плюс на Лукойл/не Петрол-ския/ откъдето и когато да съм заредил на тяхна бензиностанция се съм бил доволен.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пон 17 сеп 2007 11:15

Значи колеги , ако усещанията за нафтата на Ромпетрол не се дължат на субективни усещания, мога да отбележа, че се получава малко като китайските части - може да се скапят веднага , а може и да те карат доживот.... :roll: ... та и за нафтата - ако ще си играя на" днеска добра , утре лоша, гаранция - както дойде -" халал да ви е Ромската нафта :wink: благодаря , не искам...... :?.... по добре да си карам на ЛУКовите глави - може да не е най- добрата, ама поне е константа и като давам пари - пак знам за какво ги давам и не се чуствам преетакован психологически , че се минавам :lol:

Потребителски аватар
DiMiTaR_k
Автомобил: VW Golf MK5
Двигател: R32 DSG

Мнениеот DiMiTaR_k » Пон 17 сеп 2007 13:38

Аз от както съм си купил колата си зареждам само от Лукойл и мога да кажа,че съм доволен.Единтвеното, което не ми харесва е, че цените се покачват :evil: До сега не съм зареждал от никъде другате, а и не мисля да пробвам :)

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 17 сеп 2007 15:29

А защо изведнъж цената на нафтата скочи и стигна по-висока цена от А95 ... И дали някой е чувал дали ще има спад на цените или само ще скачат ... А иначе аз си зареждам само на ОМВ и Лукойл ... доволен съм, разлика във вървенето няма между нафтите на 2те бензиностанциии.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 17 сеп 2007 15:31

Само ще скачат заради петрола.Ще поевтинеят като се въведе стандарт за биодизела - мисля че 2009-2010 беше.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 17 сеп 2007 15:44

Далечко е 2009та ... да не се окаже че колите ще ни седят пред блоковете до тогава ако нафтата стане 2.50лв ... :(

Потребителски аватар
flash
Автомобил: Golf III GT TDI
Двигател: 1z 1994

Мнениеот flash » Пон 17 сеп 2007 16:29

всеки път като си ходя към плевен зареждам нафта от колегата на ромпетрол , досега колата не е вървяла по-зле отколкото с тази на ОМВ.

ПС.Само един път въвеше супер куцо , след зареждане на SHELL !!!

Потребителски аватар
DiMiTaR_k
Автомобил: VW Golf MK5
Двигател: R32 DSG

Мнениеот DiMiTaR_k » Пон 17 сеп 2007 16:35

ооо брато в SHELL горивата станаха супер боклуци.Доста хора се оплакват от тях.Там не съм зареждал от много години и няма и да заредя.

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Пон 17 сеп 2007 21:07

flash написа:всеки път като си ходя към плевен зареждам нафта от колегата на ромпетрол , досега колата не е вървяла по-зле отколкото с тази на ОМВ.

ПС.Само един път въвеше супер куцо , след зареждане на SHELL !!!

И аз нямам оплаквания от тази бензиностанция. Друга бензиностанция на Ромпетрол от която сипах е тази преди Дъбник ... същите впечатления. Общо взето там и на Шел-а на Дружба сипвам и нямам оплаквания 8) Виж този който е на колелото е друга бира ... там не стъпвам :(

Потребителски аватар
erich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот erich » Чет 04 окт 2007 23:11

gr_kanev написа:

Заредих първия път от бензиностанцията Долни Чифлик на връщане от морето-беше супер зле.А наскоро и от бензиностанцията до стадион Локомотив.Не беше трагично,но и бе различно от обичаайната нафта.Забелязах,че като ходих в Гърция,нафтата им няма нищо общо с нашата.А я продават от такива смешни бензиностанцийки.Евала на малаките.

daniel_falin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel_falin » Съб 06 окт 2007 23:02

Има ли смисъл от скъпия дизел на ОМВ ? Премиум дизел

аз от съвсем ското карам кола, първата ми и то дизелова, 1.9 тди

нямам никакви впечатления за сега, загрижен съм много за колата си и сипвам само омв премиум като си мисля че е най-добрата нафта в бг, защото е най-скъпата. Като не разбирам гледам цената :)

това което мога да кажа е че в бг колата ми върви по-малко, докарах я от испания на ход, и съм сипвал гориво в 4 държави - испания франция италия гърция, но в българия като чели колата няма толкова тяга колкото имаше по пътя към българия.

поздрави

Върни се в “Дизелови агрегати”