С какво масло карате дизелите си?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: С какво масло карате дизелите си?

Мнениеот hooligan_sk » Чет 28 юни 2012 8:21

веселин написа:
hooligan_sk написа:Точно защото е обсъждано, питам за конкретни модели масла от другите 10%. Мисля че тази тема е най-подходяща за такива неща :да: Някой обърнал ли е внимание пълната синтетика на Лики Моли каква е? Принципно ако е made in Germany, там нямат право да кръщават хидрокрак - пълна синтетика. Ама знам ли? :roll:

Ето ти пълната синтетика на Лики Моли!!!
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/prod ... db=web.nsf

Благодаря! Ще издиря това 5/40 и ако го има в Бг ще ми е следващото масло :beer

Потребителски аватар
mitaka8028
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitaka8028 » Чет 28 юни 2012 18:19

аз карам с 10/60 на селения рейсинг и съм много доволен не се чува двигателя 1.9 ТД

Потребителски аватар
PabloEscobar
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57D30O2

Мнениеот PabloEscobar » Чет 05 юли 2012 19:33

Стана време за смяна на масло и този път реших да опитам Castrol EDGE 5W40 TurboDiesel, та скоро ще пиша впечатления. :lol:
До сега карах с Q8 10w40. Не съм имал проблеми и съм го сменял винаги на интервал от 10 000 км. За доливане и дума не е ставало, но имам съмнения, че геометрията ми се зацапа от него. death

Golf 3 1.9 TDI AFN

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Мнениеот kiko946 » Пет 06 юли 2012 8:50

здравейте колеги....видях коментарите ви за маслата....преди време със сина ми купихме лики моли неговото беше с молибден и много приличаше на работило черно , а пък аз нормално за дизел .... в сега настъпилите горещини ми даде ядове и го махнах... колегата с. печка пусна линк за една пловдивска фирма... кogato се свързах с фирмата/пловдив/ казах, че искам масло издържащо на високи температури. попитаха ме мотул или кастрол. аз пожелах второто още се чудя как едно масло има значение за загряване на мотора. тествах колата с новото масло в най-големите горещини, перките за охлаждане въобще не стигнаха нивото на загряване за да се вкючат.

CASTROL MAGNATEC dizel 10 w - 40 B4

Потребителски аватар
wnaso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wnaso » Пет 06 юли 2012 10:24

PabloEscobar написа:Стана време за смяна на масло и този път реших да опитам Castrol EDGE 5W40 TurboDiesel, та скоро ще пиша впечатления. :lol:
До сега карах с Q8 10w40. Не съм имал проблеми и съм го сменял винаги на интервал от 10 000 км. За доливане и дума не е ставало, но имам съмнения, че геометрията ми се зацапа от него. death

Golf 3 1.9 TDI AFN

Най вероятно при следващата смяна ще се върнеш отново на Q8 ,но ти препоръчвам 5/40 дизел ,с много мой познати ползващи това масло се случи така.

Потребителски аватар
PabloEscobar

Мнениеот PabloEscobar » Пет 06 юли 2012 10:53

Скоро ще пиша mhihi Километрите бързо се въртят :)

Един приятел кара Bora AJM и кара с 5w40 на Q8, но все долива :roll: Що се отнася до Кастрола се надявам да не е турски. От Германия си го взех :lol: Времето ще си покаже. За една година (25 000 км) имах 100 грама масло в ойлкечъра.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 06 юли 2012 11:19

Жоро, защо не пробваш с това следващия път.
http://bparts-bg.com/product/97/5w40-special-plus-505-01-5l-audi-vw-skoda-seat.html
Като знам какви километри въртиш май ще е скоро mhihi

Иначе Castrol Edge си е прекрасно масло.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Пет 06 юли 2012 12:52

radi_nrj написа:Жоро, защо не пробваш с това следващия път.
http://bparts-bg.com/product/97/5w40-special-plus-505-01-5l-audi-vw-skoda-seat.html

това масло което си посочил, заводски излиза кастрол магнатек, а той си е купил по новия модел едж, което би трябвало да е по добро. а на колегата ескобар, ще препоръчам да си сменя маслото на 15000 км. а не на 25, всичко най :да:

Потребителски аватар
PabloEscobar

Мнениеот PabloEscobar » Пет 06 юли 2012 13:09

Разбрал си ме погрешно :) Маслото го сменям най-много на 10 хил. км. Ставаше дума за друго, за излишните маслени пари, които се събират в кеч кена. За 25 000 км имах събрани 100 грама масло :)

Изображение

Много се отплеснах вече. :lol:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 06 юли 2012 13:16

Pablo, 99,9999% геометрията не ти се е зацапала от маслото. :да:

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Пет 06 юли 2012 13:24

Аз си карам колата с Fuchs Titan GT1 (май беше) 5w40 пълна синтетика и съм много доволен. За почти 15000 съм долял около 300грама. Колата е golf 4 с asz мотор.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Пет 06 юли 2012 15:04

PabloEscobar написа:Разбрал си ме погрешно :) Маслото го сменям най-много на 10 хил. км. Ставаше дума за друго, за излишните маслени пари, които се събират в кеч кена. За 25 000 км имах събрани 100 грама масло :)

Изображение

Много се отплеснах вече. :lol:

аа ясно, еми хубаво правиш че го сменяш на толкова и си изчистил кена :да:

Потребителски аватар
swir4o
Автомобил: VW Passat Variant Pacific
Двигател: 1.8 ADZ

Мнениеот swir4o » Пет 06 юли 2012 15:30

kiko946 написа:здравейте колеги....видях коментарите ви за маслата....преди време със сина ми купихме лики моли неговото беше с молибден и много приличаше на работило черно , а пък аз нормално за дизел .... в сега настъпилите горещини ми даде ядове и го махнах... колегата с. печка пусна линк за една пловдивска фирма... кogato се свързах с фирмата/пловдив/ казах, че искам масло издържащо на високи температури. попитаха ме мотул или кастрол. аз пожелах второто още се чудя как едно масло има значение за загряване на мотора. тествах колата с новото масло в най-големите горещини, перките за охлаждане въобще не стигнаха нивото на загряване за да се вкючат.

CASTROL MAGNATEC dizel 10 w - 40 B4

Колега, една от функциите на маслото освен да смазва и да почиства е именно охлаждаща. Минералните масла "бягат" от нагорещения детайл и той почва да се трие почти на сухо. Затова в маслата се слагат добавки ( присадки). За всяко масло производителя си дава таблица, в която можеш да видиш състоянието на маслото при различни температурни режими. Друг е въпросът дали "уважаемия търговец" ще сведе това инфо до знанието на клиента.
Температурата се повишава при повишено триене. Разтрий си ръцете на сухо и с крем за ръце и виж кога се загряват повече. :idea:
Истина е, че при качествено масло, мотора работи на по- ниска температура и съответно маслото е с по- добър вискозитет.
Дано съм бил полезен!

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 06 юли 2012 16:04

wolff1 написа:

това масло което си посочил, заводски излиза кастрол магнатек, а той си е купил по новия модел едж, което би трябвало да е по добро. а на колегата ескобар, ще препоръчам да си сменя маслото на 15000 км. а не на 25, всичко най :да:

Не съм съвсем сигурен, Magnatec е HC, а на OEM-а са писали, че е full synt. Нали се сещаш, че ако вътре има Magnatec обозначен като full synt германските правораздаващи органи ще изядат VAG със се парцалите от глоби ;)

Имам една туба такова в гаража, никъде не видях да пише hc synthese ма ще я погледна пак.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Пет 06 юли 2012 16:30

radi_nrj написа:
wolff1 написа:

Не съм съвсем сигурен, Magnatec е HC, а на OEM-а са писали, че е full synt. Нали се сещаш, че ако вътре има Magnatec обозначен като full synt германските правораздаващи органи ще изядат VAG със се парцалите от глоби ;)

Имам една туба такова в гаража, никъде не видях да пише hc synthese ма ще я погледна пак.

не е така. тука минава номера че етикета е и на английски език, не само на немски. по този начин те заобикалят закона и пишат пълна синтетика, демек минава за международно. същата работа е и с мотула който се продава в германия, пак си пише пълна синтетика, защото имат само едни етикети. нямат специални за немския пазар. за обикновенното 5-40 на ваг, знам че е от gtx серията.

Върни се в “Дизелови агрегати”