От коя бензиностанция зареждате нафта?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

От къде?

Еко
425
20%
ОМВ
457
21%
Шел
171
8%
Лукойл
514
24%
Ромпетрол
357
17%
Другаде, и напишете защо.
236
11%

Общо гласове: 2160
Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?

Мнениеот Liminat » Вто 08 мар 2016 7:58

K написа:Пътувах извън София и много често се срещаха цени до 1,65лв. Не разбирам защо цената от 1,77лв не помръдва из столицата по големите вериги?

Tам имате пари и ви кефи да плащате високи цени.

Потребителски аватар
diko90
Автомобил: VW Golf IV 1.9TDI 116
Двигател: AJM 2001

Мнениеот diko90 » Вто 08 мар 2016 10:14

Омв

pa4o_ivanov61
Автомобил: VW BORA
Двигател: AGR 98

Мнениеот pa4o_ivanov61 » Вто 08 мар 2016 14:46

пропуснахда напиша, че цената на дизела на Ивони е 1 .50лв

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Вто 08 мар 2016 22:00

K написа:Пътувах извън София и много често се срещаха цени до 1,65лв. Не разбирам защо цената от 1,77лв не помръдва из столицата по големите вериги?

Не е само София, "Империята отвръща на удара".Явно в големите градове местните петролни "вождове" са се разбрали да не пипат цената до последно и никой да не продава обекти на Марешки. Точно това е и една от водещите емисии по централните медии-Повсеместен Регионален картел...Както е казал един известен детски литературен герой -"Колкото повече,толкова повече"...С други думи,колкото повече се използва в центр. медии понятиато "картел",толкова повече хора ще се противопоставят на този картел.Времето ще покаже.

Потребителски аватар
alpinab
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alpinab » Сря 09 мар 2016 15:58

На малките бензиностанции като Круиз и Интерспийд в София отдавна цените са под 1.7лв. литър нафта. Говоря с калкулирана отстъпка(Круиз-10ст. с чип, другата-карта за отстъпка-8ст.). И двете продават според лични наблюдения продават качествени горива и винаги имат клиентела на колонките.

lyubomir minev
Автомобил: VW Bora 1.9 TDI
Двигател: AGR 1998

Мнениеот lyubomir minev » Сря 09 мар 2016 21:16

На Круиз Габрово цената по табло е 1.65 на дизела,след отстъпка-1.55.Те тука на всички бензиностанции(и в Севлиево)това е цената,на бензина е 1.75.Не зная на какво се дължи,но след Севлиево посока София цените са 10 ст.нагоре,както и в посока Велико Търново.
П.П.
Чух за посещение на Марешки в Габрово,както и за проведени разговори със собствениците на 2 местни бензиностанции.

gopa80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gopa80 » Чет 24 мар 2016 9:09

Бензиностанцията на Марешки в Габрово отваря в събота. Бившата бензиностанция "Габрово", на Крушата.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 24 мар 2016 12:12

А в София на Круиз е 1.65 нафтата с отстъпката...

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Чет 24 мар 2016 12:26

Хубаво Марешки, но мога ли да съм сигурен, че е по-евтина поради неговите идеали или покрай намалението е натъпкана с всякакви примеси и утре ще трябва да чистя дюзи или подобни манипулации? С други думи, дали евтинджоса на Марешки е качествен?

nanobanano
Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
Двигател: AHU 1997

Мнениеот nanobanano » Чет 24 мар 2016 12:33

Може да си сигурен,колкото и при другите.

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Чет 24 мар 2016 13:00

Значи за теб никому неизвестна селска бензиностанция с подозрително ниски цени като качество на горивата е едно към едно с Петрол/Лукойл/Еко и т.н. на главен път?

nanobanano
Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
Двигател: AHU 1997

Мнениеот nanobanano » Чет 24 мар 2016 13:09

Селска не,но градска....в България да!Зареждам от големи бензиностастанции и колата ми придърпва освен от една фирма,така че не е нужно да правя лабораторни изследвания.
Дори колата да има технически проблем,явно се проявява само при някои горива...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 24 мар 2016 13:28

777 написа:Хубаво Марешки, но мога ли да съм сигурен, че е по-евтина поради неговите идеали или покрай намалението е натъпкана с всякакви примеси и утре ще трябва да чистя дюзи или подобни манипулации? С други думи, дали евтинджоса на Марешки е качествен?

При положение, че дето се вика половин Варна зарежда от толкова време с тези горива .и никой не е изпищял значи че всичко е ок,аз съм на половин резервоар изгорена негова на DCi /което доста се влияе от горивото/ след като отвориха в Айтос ,и съм доволен ,и от вървежа ,и от разхода :th_up Много пъти след зареждане на "честните" големи вериги колата "грачи грозно,зловещо...." както се казва в едно стихотворение :twisted

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 24 мар 2016 14:26

Къде има тук качествено гориво и алкохол ??? :bowdown :screwy :Mr Green Fun

Нали се разбра след разследването на Валя Ахчиева по Канал 1, че горивото ни идва от Сирия и е преработено по некачествена технология и е пълно с примеси.
Големите вериги................... :Mr Green Fun :screwy :bowdown Кои..........

Същата работа и с алкохола- пиеме дървен спирт и ни болят кратуните после.

Съученичка на жената празнува тук 30 ят си рожден ден и домъкнала някво Джони -пешеходеца без дозатор-няколко бутилки. Имаше и от Дозаторното.
Аз я питах защо това менте е без дозатор. Тя се подхилкваше и каза да пия- било добро. Пих. От 21 до към 1 часа изпих към 500 грама :bowdown . Това количестово замене беше огромно. Обикновено на 300 грама започва да ми се гади и сутринта ме боли главата зверски. не съм голям пияч.

Та като бяхме навънка -на възух я питах Рожденничката за уискито и дали не е Немско. Отговора беше ясен и еднозначен- Немското Джони било без дозатор.
Явно за първи път пиех истинско Уиски.
На сутринта главата не ме болеше, а бебока ме събуди навсичкото отгоре в 8 часа, при положение че си легнах към 3.

Та ако някой сипе тук в България истинско гориво, нека сподели с нас. Тук и техниката и всичко е 3 - 4 качество. Дори и родната Видима-идеал стандарт ни пробутва некачествената си продукция.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Чет 24 мар 2016 14:57

Нафтата си е ок, втори резервоар изгорих, не пуши, върви си доволно. Днес излезе статия: "Проверка установи, че действителните доставчици на Марешки в настоящия момент са фирмите САКСА ООД и ПОЛИСАН АД. И двете фирми са едни от най-големите вносители на горива в България. Това лесно може да се установи от документите за доставка, които по закон са изложени на видно място в бензиностанция VM Petrolium. Според документите дизела е с произход от базата в гр. Русе на фирма Полисан АД, а бензина е доставен от базата на фирма Сакса ООД в гр.Русе."
Сега въпросът е тези два големи вносителя откъде внасят горивото. Гледах филма на Ахчиева и е напълно вероятен сценария за Сирия, няма обаче държавен орган, който да провери случая. Защо ли?

Върни се в “Дизелови агрегати”