Дали има сайт който показва в реално време цените на горивата в бензиностанциите. Примерно като тази за Полша http://www.autocentrum.pl/stacje-paliw/mapa/
Там всеки може да сподели актуалните цени. И дали в Казалнък ,Гурково Твърдица Нова загора има бензиностанция с нормален евтин дизел? Моля споделете.
От коя бензиностанция зареждате нафта?
-
Венцислав Чанков
- Автомобил:
- Двигател:
Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?
Два пъти съм зареждал от Марешки,винаги догоре.Първият път ок,колата си върви както преди-горивото по-евтино,ще борим монопола.Втория път обаче след зареждането се почна-не върви колата(а е чипосана и е изтребител по принцип)прекъсва,пуши.Смених малко след това всички филтри-горивен,въздушен,филтър купе и се оправиха нещата.Нищо не искам да кажа,ама вече не боря монопола :(
- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
Мерси. Ще го тествам.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
.....fly_free написа:Смених малко след това всички филтри-горивен,въздушен,филтър купе
И аз не искам да защитавам някого,но ако горивния ти филтър се е задръстил толкова бързо -би трябвало да си заредил не нафта,а направо суров петрол. Въздушния няма връзка с горивото-преполагам си наясно.Но ако възд. и /или горивен са задръстени,няма как да върви колата и да има ряз.Тия работи са ти пределно ясни,но ги казвам защото проблемни филтри не се оправят като смениш бензиностанцията.
-
Венцислав Чанков
- Автомобил:
- Двигател:
Напълно съм съгласен,но аз като си наумя нещо и край.Това много ми е помагало през годините,но и доста съм си патил
.Може филтрите ми да са били за смяна,може и друга да е била причината,но за мен беше кофти нафта(може просто тази партида да е била така)Това не означава,че не се радвам на бензиностанциите на Марешки-напротив,все пак не съм мазохист да ме кефи дизел на 2.50 лв и нагоре.
Не знам дали са рядко,но са с разлика от по 4,5,и нагоре ст. от обявеното в нета.
Пример:на 2.07.16 маршрут Враца-Варна през В.Т. единствената бензиностанция,на която цените отговаряха на обявените в сайта беше ОМВ на магистралата м/у Шумен и Варна.Всички останали бяха на +4,и нагоре цени.
п
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
.....Венцислав Чанков написа:Напълно съм съгласен,но аз като си наумя нещо и край
A самовнушението е сериозно нещо.Всеки има такъв момент-кой с храни,кой с нещо друго...
Исках да ти намекна че ако на 100 % причината е била в нафтата -то само с филтри няма как да стане.Сещаш се каква "гняс" трябва да ти е в резервоара и ако не си го изчистил и него след калпава нафта,и новия филтър ще втаса за отрицателно време.
А иначе къде ще си зареждаш колата-правото на избор и парите са си твои.

-
Венцислав Чанков
- Автомобил:
- Двигател:
Абе на 100% не е била(само)нафтата,а иначе уважавам хората които уважават правото на избор 

- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Аз се чудя какво е това нещо в ЕКО - великият им Авио дизел 2.25, а другия 1.93 или нещо такова. Даже и по-голяма разлика бях видял. Преди беше 15-20ст разликата, сега се самозабравят нещо.
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Днес сложих от обикновения на ОМВ за 1,73, а онзи "по-хубавия им" , беше на 2,19 .....
- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
Служебния Опел астра 2.0 Д ,82 кончета заредих на Ивони по 1.76 лв / литъра ,на връщане реших да го засека на същата колонка 700 км минати. 5.3 л на 100 като 150 км много агресивно каране.
За 100 заредени литра съм спестил 24 лв в сравнение с Лукаците. Псувах си ги с кеф .
За 100 заредени литра съм спестил 24 лв в сравнение с Лукаците. Псувах си ги с кеф .
Марешки вече и в Павликени.
Сипах бензин за косачката на 1.78.
Понеже не знаех преди това налях Екто дизел от Лукоила на 2.04. А обикновеният им на 1.70.
Спрели и картите за остъпка понеже не им излизали сметките вече.
Та Марешки правел чудеса с другите бензиностанции.
Преди Лукоила нямаше Екто дизел изобщо.

------
На Марешки нафтата замръзва ли на студ ?
Уж обикновената от Лука не замръзвала.
Сипах бензин за косачката на 1.78.
Понеже не знаех преди това налях Екто дизел от Лукоила на 2.04. А обикновеният им на 1.70.
Спрели и картите за остъпка понеже не им излизали сметките вече.
Та Марешки правел чудеса с другите бензиностанции.
Преди Лукоила нямаше Екто дизел изобщо.
------
На Марешки нафтата замръзва ли на студ ?
Уж обикновената от Лука не замръзвала.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Съветвам те да не експериментираш коя замръзва и коя не :) Сипвай си добавка зимата задължително, да не пишеш после, че незамръзващата нафта замръзна.
-
Aleksiev777
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: 1.6 SR
Тъй като моята кола е бензинова , мога да кажа за мои приятели къде зареждат:
БМВ е90 320D - само на Газпром зарежда супер доволен.
Волво S40 2.0D - също само на Газпром.
Crafter 2.5TDI - предимно Ектодизел от Лукойл и понякога Авио на Еко.
Рено Лагуна - само на Петрол супер доволен.
Мерцедес Е-класа - Газпром само.
Сякаш всичко си е до колата или до внушение не знам.
П.С. Общото между всичките е , че всички са зареждали нафта на Шел само веднъж и повече не са повторили.
БМВ е90 320D - само на Газпром зарежда супер доволен.
Волво S40 2.0D - също само на Газпром.
Crafter 2.5TDI - предимно Ектодизел от Лукойл и понякога Авио на Еко.
Рено Лагуна - само на Петрол супер доволен.
Мерцедес Е-класа - Газпром само.
Сякаш всичко си е до колата или до внушение не знам.
П.С. Общото между всичките е , че всички са зареждали нафта на Шел само веднъж и повече не са повторили.

Върни се в “Дизелови агрегати”