От коя бензиностанция зареждате нафта?
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?
Карайте, значи пари имате, да не ви мислим
Аз пък смятам, че с на Марешки ще даде повече коне, или поне колкото на Ромпетрол. Аз съм доволен от нея.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Водния дух1 написа:Веднага се появиха коментари,че щом нафтата е евтина и от Марешки ще покаже по-малко коне .Ей затова ще караме със скъпа нафта ...
Ами след като съм заредил оттам и съм видял лека промяна в посока надолу е логично да събера 2+2 и да си направя извода "за толкова пари, толкова".
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Днес от Марешки-Варна,не усещам разлика в поведението на колата.Преди товА ЕКО.
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Днес, за втори път пълня резервоара на Магарешки, жената се вози в колата, а аз си настъпвам (тя не е шофьор, а с/пътник :) винаги) и ме пита: тази кола сякаш върви повече от преди :) моето мнение: колата върви както преди, но пуши по-малко, в сравнение с Шел-ския дизел, от който зареждах през послените 10 години!
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Иначе моето Ауди си изкара заводските коне с нафта от Круиз и 40 нютона отгоре, но те идват от премахнатите катализатори.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Колко пари вземат за едно измерване?
-
powerade
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
В Надежда има някаква нова Admiral Oil. Доста модерно изглежда като съоръжения(колонки, магазин, каси и прочее). Заредих, защото моя Сеат и от мазето свинска мас да му налея все върви :D . За 30 лв което е няма и 16 литра минах 400 км (на око разбира се засечена, от светване на лампа до светване отново) 180 от които магистрала, другите първокласен път, че и 20 км из Пловдив градско. Ако имам път към Надежда пак ще заредя - хареса ми наВтата ;) На Бели Дунав и Екзарх Стефан се намира, преди имаше някаква изоставена бензиностанция там.
Да споделя и аз опит: снощи се върнах от двудневно пътуване до Македония - гр. Струга на Охридското езеро. Има-няма 420 км. преход в едната посока. Нафтата им на всички бензиностанции е на една цена - 49 денара, или 1.56 лева за литър. Качеството - като на Авио дизела на Еко, Екто дизела на Лукоил и Макс Моушъна на ОМВ. Пристигнах на бензиностанцията на Мак петрол в Крива паланка с 5-6 литра в резервоара - бях подготвен за сипване на евтина нафта ;). Напълних резервоара до повръщане - почти 65 литра. Шкодата литна като самолет (101 к.с. АТД мотор 4х4) и ми направи невероятните 5 на сто разход на дълъг път. Досега такъв нисък разход в България не съм правил. Пътувах до Струга и обратно почти 600 км. Стрелката на нивомера за гориво отлепи от последната черта чак към изминати 400 км. На връщане при изминати почти 600 км заредих пак на същата колонка в Крива паланка, пак до повръщане събра малко под 30 литра.
В Македония има много бензиностанции на Лукойл. В тях има екто дизел и евро дизел...все на една цена от 49 денара. Аз не рискувах да пробвам лукойлска нафта, защото съм предубеден и изпатил. Вероятно и качеството им е еднакво, иначе не би имало икономическа логика ценообразуването.
Извод №1: у нас на бензиностанциите ни продават .... лайна, много скъпи лайна. Добре, че лайната ги ядат колите ни, че ако ги ядяхме ние....
Извод № 2: Македонците са за завиждане - екто дизелът на Лукойл у нас е на цена 2.24 лева, а в съседна Македония е 1.56 лева. Разлика - има-няма 0.68 лева. Наздраве :).
П.С. Имайте предвид, че на границата дебнат за внос на гориво от Македония в туби....
В Македония има много бензиностанции на Лукойл. В тях има екто дизел и евро дизел...все на една цена от 49 денара. Аз не рискувах да пробвам лукойлска нафта, защото съм предубеден и изпатил. Вероятно и качеството им е еднакво, иначе не би имало икономическа логика ценообразуването.
Извод №1: у нас на бензиностанциите ни продават .... лайна, много скъпи лайна. Добре, че лайната ги ядат колите ни, че ако ги ядяхме ние....
Извод № 2: Македонците са за завиждане - екто дизелът на Лукойл у нас е на цена 2.24 лева, а в съседна Македония е 1.56 лева. Разлика - има-няма 0.68 лева. Наздраве :).
П.С. Имайте предвид, че на границата дебнат за внос на гориво от Македония в туби....
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Добра цена си е ... и доста други неща ( хранителни стоки ) са с по-добро качество и цени от нашите.
Е в Павликени, Ектото на Лука е 2,04 лева, заради Марешки 

Към днешна дата каква е цената на Дизела на Круиз в София ? На сайта им не намирам цените с горивата им.
И дали имат и по специален дизел ?
Изобщо в София за района на Надежда и бул. Рожен има ли някъде да се продава дизел на цена около 1,70 за литър ?
Изобщо в София за района на Надежда и бул. Рожен има ли някъде да се продава дизел на цена около 1,70 за литър ?
1. Поне до вчера дизела на Круиз беше по 1.96 и с чип за отстъпка - 1.86.
2. Не ми е известно някъде в София да има редовен дизел по 1.70 за литър. Ако искаш евтина и качествена нафта - ходи до Македония. Цената е 1.51 лв. и е с качеството на най-скъпата нафта у нас.
2. Не ми е известно някъде в София да има редовен дизел по 1.70 за литър. Ако искаш евтина и качествена нафта - ходи до Македония. Цената е 1.51 лв. и е с качеството на най-скъпата нафта у нас.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Айде и Разград си имат Марешки 

nikivel написа:kossis написа:Към днешна дата каква е цената на Дизела на Круиз в София ? На сайта им не намирам цените с горивата им.
1. Поне до вчера дизела на Круиз беше по 1.96 и с чип за отстъпка - 1.86.
Днеса е 1,93. Звъннах им и ги питах и после откри и тук това.https://fuelo.net/prices/date/2016-08-04?lang=bg
Дилемата ми е дали да налея до капачка от Круиз нафта или от ОМВ пак от Макс моушъна. Разликата в цената е голяма.
Въпроса е дали с тази от Круиза няма да пуши и тнт. До сега само Макс моушън.
В Павликени съм слагал обикновена нафта на Лука. Последно заради Магарешки и тия се оборудвали с Екто и сипах на 2,03 Екто.
Качеството на Круиза като на Лукоила обикновената нафта ли е ??? С нея веднъж ми е припушвала леко, но за малко .
-------
Ако обезвъздушавам колко гориво ще хване тоя резервоар ? 65 литра го дават на тоя В5,5 ТДИ.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Нафтата на Круиз-а си е ок,сипвай смело !
Върни се в “Дизелови агрегати”